Intime Για να σηκώσεις Conference, θέλει δουλειά πολλή

Το ελληνικό Big 4 θα περάσει από την OPAP Arena αλλά όχι στις 29 Μαΐου που θα διεξαχθεί ο τελικός του Conference League. Για να συμβεί αυτό, χρειάζεται δουλειά πολλή.

Το ρολόι στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” δείχνει 08:15. Ο Ίντο Σαχάρ διπλασιάζει τα τέρματα της Μακάμπι Τελ Αβίβ και πριν συμπληρωθούν 10 λεπτά αγώνα, ο Ολυμπιακός αναγκάζεται να κουβαλήσει έναν μεγάλο βράχο σαν τον Σίσυφο. Το τελικό σκορ βρήκε τους Ισραηλινούς να θριαμβεύουν στο Φάληρο, να κερδίζουν με 4-1 τους Πειραιώτες και όσο και να θέλεις να πιστέψεις στα θαύματα, αυτή η πρόκριση δύσκολα αλλάζει χέρια. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ συνέχισε την ακραία θετική παράδοση των Ισραηλινών κόντρα στον Ολυμπιακό και οι ερυθρόλευκοι καλούνται να κλείσουν τις πληγές του σύντομα διότι την Κυριακή έρχεται ο Παναθηναϊκός αναφορικά με την πρεμιέρα των Play Off της Super League. 

 

 

Δύο ώρες αργότερα ο ΠΑΟΚ έχανε με 2-0 από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και πλέον το μεγάλο φαβορί του ζευγαριού είναι οι Κροάτες. Θα μπορούσε να φύγει με θετικότερο αποτέλεσμα η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου; Ναι. Το κατάφερε; Όχι. Και αυτό έχει μεγάλη σημασία. Σε τέτοια ματς οφείλεις να είσαι κυνικός. Να είσαι προσεκτικός. Να μειώσεις όσο μπορείς τα λάθη, να μπεις με τσαγανό, να μυρίσεις “αίμα”. Αν υπήρχε μία ομάδα στο γήπεδο που έδειξε αυτά τα χαρακτηριστικά, δεν ήταν ο Δικέφαλος του Βορρά. Ήταν το σύνολο της Ντιναμό που καλείται την ερχόμενη Πέμπτη να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε χθες.

 

 

Μπορούμε να σνομπάρουμε ακόμη το Conference League;

Όπως εύστοχα σχολίασε ένας συνάδελφος στο γραφείο, το “Conference League” δεν είναι η Conference της Αγγλίας. Στην Ελλάδα συνηθίζουμε να είμαστε κάπως μπλαζέ με διοργανώσεις που δεν αποτελούν την ελίτ. Κάποτε σνομπάρουμε το UEFA (νυν Europa League) διότι είχαμε γοητευτεί από τα αστέρια του Champions League. Αλλά οφείλουμε να είμαστε ρεαλιστές. Το επίπεδο των ελληνικών ομάδων είναι δεν είναι για το Champions League, ούτε για το Europa League. Αν θέλουμε να έχουμε ρεαλιστικές πιθανότητες για κάτι καλό, τότε το Conference League είναι ο στόχος. Αν ρίξεις μία ματιά στις ομάδες που αγωνίζονται στο Europa League, θα καταλάβεις. Λίβερπουλ, Μίλαν, Μαρσέιγ, Βιγιαρεάλ, Ρόμα, Μπενφίκα, Γουέστ Χαμ, Λεβερκούζεν, Αταλάντα. Θέλεις κι άλλες; Την ίδια στιγμή στο Conference League θα συναντήσεις τις Φιορεντίνα, Φενερμπαχτσέ, Λιλ, Άστον Βίλα, Άγιαξ.

 

 

Πιο βατές αλλά ακόμη κι αυτές βρίσκονται σε υψηλότερο επίπεδο από το ελληνικό Big 4. Με ποια ποδοσφαιρική λογική μπορείς να βάλεις Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ στην ίδια ζυγαριά με Φιορεντίνα, Λιλ, Άστον Βίλα και να θεωρήσεις τους ελληνικούς συλλόγους ως οριακό φαβορί; 

Το να έχει στόχο μία ελληνική ομάδα να βρεθεί στις 29 Μαΐου στην OPAP Arena για τον τελικό του Conference League είναι σαν να ζητήσω σε ραντεβού την Dua Lipa και να θεωρήσω πως έχω πιθανότητες. Κάποιος πρέπει να πει την αλήθεια στις διοικήσεις μας και τους εκατομμύρια φίλους της εκάστοτε ομάδας. Όλοι θα περάσουν φέτος από τη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά για να αναμετρηθούν με την ΑΕΚ στα play off της Super League. 

Για να βρεθείς για τον τελικό του Conference League, θέλει να ρίξεις δουλειά πολλή.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved