Αυτό το παραμύθι είχε δράκο

Η νύχτα που αναβίωσε το σύνθημα “Είναι τρελός ο Πολωνός” και η συγκλονιστική στιγμή του Γερεμέγιεφ με τον Μπάμπα.

Είναι το σύνθημα που έχει ταυτιστεί με τον θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου και του Παναθηναϊκού, Κριστόφ Βαζέχα. Το “είναι τρελός ο Πολωνός” είχε χρόνια ν’ ακουστεί στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο ΟΑΚΑ και γενικότερα στα γήπεδα που έκανε θραύση ο Πολωνός στράικερ “ματώνοντας” τα αντίπαλα δίχτυα. Αναβίωσε το βράδυ της Τετάρτης για χάρη του Μπαρτολομιέι Ντρονγκόφσκι. Αυτόν τον τύπο που έπιασε 3 match ball πέναλτι και οδήγησε την ομάδα του στον τελικό του Κυπέλλου με μία εξωπραγματική επίδοση. Αυτά που έκανε απλώς δεν γίνονται. Είναι από εκείνα τα ανεξήγητα που επιβεβαιώνουν ότι στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει λογική.

 

 

Ο “Δράκος” της Λεωφόρου

Μπορείτε να χάσετε όσα πέναλτι θέλετε. Εγώ θα είμαι εδώ για να πιάσω το επόμενο και να σας σώσω τον κ@λ@”. Αυτή ήταν δήλωση που έκανε στους συμπαίκτες του. Το έκανε με τον Σπόραρ, το έκανε με τον Λημνιό, το έκανε με τον Αράο. Έδειχνε πως θα μπορούσε να το κάνει όλο το βράδυ. Ο 26χρονος από το Μπιαλιστόκ που ήρθε ως δανεικός από τη Σπέτσια για να καλύψει το κενό του ανενεργού Αλμπέρτο Μπρινιόλι είναι ο νέος αγαπημένος της πράσινης εξέδρας. Συνεχίζει την παράδοση αγάπης του κόσμου του Παναθηναϊκού με τους Πολωνούς ποδοσφαιριστές όπως οι Βαζέχα, Βάντσικ, Ολισαντέμπε και Σιπνιέφσκι.

 

 

Ωστόσο ο Παναθηναϊκός έχει ζητήματα να λύσει αν θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ ήταν εμφανώς ανώτερος. Κυριάρχησε στο κέντρο (έπαιξαν ρόλο και οι απουσίες των γηπεδούχων καθώς εμφανίστηκαν χωρίς Τσέριν, Πέρεθ, Τζούρισιτς και με τον Αράο στα στόπερ) και έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση. Μέχρι να έρθει το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, να εμφανιστεί ο Δημήτρης Λημνιός και να “καρφώσει” την προηγούμενη ομάδα του. Δεν το πανηγύρισε στην κλασσική πλέον κίνηση κάθε αθλητή σεβόμενος το παρελθόν του αλλά η “ψυχούλα” του ξέρει πόσο το ευχαριστήθηκε εκείνη τη στιγμή. Και δικαίως. Ο Φατίχ Τερίμ έχει πολλά θέματα να λύσει. Η ομάδα πρέπει να ανεβάσει στροφές και να εμφανιστεί έτοιμη στα play off. Να βρει ξανά τη φρεσκάδα της και να κυριαρχεί στις 4 γραμμές του γηπέδου.

 

 

Η συγκλονιστική στιγμή στον τραυματισμό του Ραχμάν Μπάμπα

Έχουμε ακούσει πολλά για το οπαδούς και το φίλαθλο κοινό στην Ελλάδα. Δε θα κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας. Υπάρχουν ζητήματα. Η κοινωνία μας είναι απαίδευτη και αυτό είναι πρόβλημα της Πολιτείας. Ωστόσο στα ελληνικά γήπεδα ο πολιτισμός δείχνει να έχει ακόμη παλμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το καθολικό χειροκρότημα στον τραυματισμού του Ραχμάν Μπάμπα στο 116ο λεπτό της αναμέτρησης. Σε μία διεκδίκηση της μπάλας, ο Γιώργος Βαγιαννίδης συγκρούστηκε με τον Γκανέζο αμυντικό του ΠΑΟΚ και ο δεύτερος έχασε τις αισθήσεις του.

 

 

 

Το γήπεδο “πάγωσε” και όλα πέρασαν σε δεύτερη μοίρα. Η κίνηση του Αλεξάντερ Γερεμέγιεφ στον γιατρό του Παναθηναϊκού είναι συγκλονιστική και αξιοσημείωτη. Τον τράβηξε και τον κατηύθυνε προς τον αντίπαλό του κατανοώντας την κατάσταση. Απολύτως λογικό; Ναι. Δεδομένο; Όχι, σε μία κοινωνία που κάθε μέρα την περιβάλλει όλο και περισσότερο η αναλγησία.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved