Intime Ο Παναθηναϊκός έχει το μεγαλύτερο “πρέπει” για το πρωτάθλημα

Εκεί που αισθάνεσαι ότι σε εγκαταλείπουν οι δυνάμεις σου, αυτό το “πρέπει” ίσως αποτελέσει το έξτρα καύσιμο για τον τίτλο.

Επιτέλους χαμογέλασε σε ντέρμπι. Το βράδυ της Κυριακής στο “Απόστολος Νικολαΐδης”, ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Ολυμπιακό με 2-0 κάνοντας τα βασικά. Ο Φατίχ Τερίμ προτίμησε μια πιο λογική προσέγγιση στο ματς, μία φιλοσοφία παραπλήσια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Παναθηναϊκός πήρε ένα ματς που τον κρατάει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή, έχει “καθαρίσει” με τα ντέρμπι και το βατό πρόγραμμα τού επιτρέπει να σκέφτεται πως στο τέλος της κανονικής διάρκειας, μπορεί να βρίσκεται και μόνος στην κορυφή. Ο ΠΑΟΚ έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα από τους υπόλοιπους συνδιεκδικητές του πρωταθλήματος, το ντέρμπι των “Δικεφάλων” ακολουθεί την επόμενη αγωνιστική και πιθανή απώλεια βαθμών είναι το δώρο που περιμένει ο Φατίχ Τερίμ και τα αγόρια του.

 

 

Το πρωτάθλημα έχει αρκετό δρόμο ακόμα. Η επίπονη διαδικασία των play off να είναι καλά και όλα θα κριθούν εκεί. Όπως ακριβώς συνέβη και την περσινή χρονιά. Μόνο που φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Στο πρωτάθλημα της Super League για το 2022-23, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν αυτός που είχε το “πρέπει”. Ήταν ένα σύνολο με συγκεκριμένο ταβάνι που διεκδίκησε την κούπα μέχρι τέλους. Ο οργανισμός της ΑΕΚ ήταν εκείνος που είχε πάθει “ψύχωση” με τον τίτλο. Το νέο γήπεδο, η επένδυση, η κάψα, αυτό το δε θα περάσει κανείς από τη Δεκελείας. Οκ πέρασε ο Ολυμπιακός αλλά σημασία έχει η κούπα που κατέληξε σε “κιτρινόμαυρα” χέρια. 

 

 

Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Με τον Ολυμπιακό να έχει μείνει πίσω και να φαντάζει δύσκολο να γυρίσει το χαρτί, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός θα μονομαχήσουν για τον τίτλο. Ο ΠΑΟΚ παίζει το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πηγαίνει τρένο και κανείς δε θέλει να αντιμετωπίσει την καυτή τριάδα των Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλια, Μουργκ. Ωστόσο ο “Δικέφαλος του Βορρά” δεν έχει το μεγάλο “πρέπει” για τον τίτλο όπως το αήττητο του 2019. Θα διεκδικήσει την κούπα αλλά και να την χάσει κανείς δε θα πει τίποτα. Το ίδιο συμβαίνει και με την ΑΕΚ. Η “Ένωση” έχει πλουραλισμό στο ρόστερ, βρίσκεται σε “καλό φεγγάρι” και αξιοσημείωτο είναι πως έχει χάσει μόνο μία φορά φέτος και έχει την καλύτερη συγκομιδή σε ντέρμπι. Αλλά δεν υπάρχει η ίδια “ψύχωση” με πέρσι.

Ο Φατίχ Τερίμ δεν πρέπει να γίνει το “μαύρο πρόβατο”

Αντίθετα στον Παναθηναϊκό, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Φέτος υπάρχει η απαίτηση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η απόλυση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις. Η πρόσληψη του πετυχημένου Φατίχ Τερίμ δεν “χρύσωσε” το χάπι για τους φίλους της ομάδας, παρά μόνο αν δουν στο τέλος της χρονιάς ο τίτλος να έχει βαφτεί “πράσινος”. Η διοίκηση του “τριφυλλιού” έριξε τη ραζιά της χρονιάς. Έφερε τον Τούρκο προπονητή, πήρε την υπογραφή του Τάσου Μπακασέτα και ο τίτλος είναι αυτοσκοπός. Δεν υπάρχει χρόνος για υπομονή και μακροπρόθεσμα πλάνα. Αυτή η κίνηση είναι ξεκάθαρα μία κίνηση “all in”. Τα χρόνια που έχει μείνει χωρίς πρωτάθλημα είναι πάρα πολλά για το μέγεθος του συλλόγου.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε χρόνο και ηρεμία με τη νίκη του Ολυμπιακού. Με την επιστροφή των τραυματιών, οι “πράσινοι” θα πρέπει να ανεβάσουν ρυθμούς αν θέλουν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Το “πρέπει” είναι τεράστιο και πολλές φορές αποτελεί το έξτρα καύσιμο όταν οι δυνάμεις πάνε να σε εγκαταλείψουν. Το αν θα καταφέρει να το κατακτήσει είναι μία υπόθεση που θα τη μάθουμε στο τέλος της ιστορίας. Αλλιώς το καζάνι που βράζει θα εκραγεί.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved