INTIME Η Εθνική Ελλάδος αξίζει τη στήριξη μας ανεξαρτήτως αντιπάλου

Για αυτούς τους παίκτες που τους αρέσει να φοράνε τη αυτή φανέλα. Είτε παίζουν με Γαλλία, είτε με Γιβραλτάρ.

Ήταν ίσως το πιο απολαυστικό παιχνίδι των τελευταίων ετών για την Εθνική Ελλάδος αυτό το φινάλε των προκριματικών κόντρα στην Γαλλία. Μια ισοπαλία που δεν ήρθε με κλεισμένους τους παίκτες μας πίσω για να πάρουν το 0-0, αλλά ένα χορταστικό 2-2, εναλλαγές σκορ, πολύ σασπένς και ακόμα περισσότερο πάθος.

 

 

Αν το δει κανείς σφαιρικά, σίγουρα δεν αξίζαμε να κερδίσουμε την υπερομάδα που λέγεται Εθνική Γαλλίας, ωστόσο θα ήταν κρίμα αυτή η προσπάθεια, με τόσο ωραίο άπλωμα παιχνιδιού και παίκτες που παίζουν και γουστάρουν τη φανέλα να μην πάρουν έστω και έναν βαθμό από αυτό το ματς. Ακόμα και αν, όπως αποδείχτηκε, η μπάλα πέρασε τη γραμμή στην αναμπουμπούλα προς το τέλος του αγώνα.

 

4038222

 

Μπορεί αυτή η ομάδα να άξιζε, βάσει εμφανίσεων, να προκριθεί στο Euro 2024, ωστόσο απολογισμός για την ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ είναι κάτι παραπάνω από θετικός. Απλώς είχε την ατυχία να πέσει πάνω στην Γαλλία και την Ολλανδία.

Αυτό όμως μπορεί να διορθωθεί, στον «αγώνα της δεκαετίας» όπως ακούσαμε πολλές φορές δια στόματος Ισίδωρου Πρίντεζη στην μετάδοση του Ελλάδα-Γαλλία, και συγκεκριμένα στον ημιτελικό του Nations League κόντρα στο Καζακστάν στην OPAP Arena στις 21 Μαρτίου.

Ποιες ομάδες παίζουν στο «Final 4» του Nations League;

 

 

Μας έπιασε ένα κρίμα χτες

Όχι επειδή δεν κερδίσαμε, αλλά γιατί αυτή η ομάδα δεν έχει τόση στήριξη όσο πρέπει. Σαφώς και στο άκουσμα ότι έρχεται ένα μεγαθήριο και παίκτες κλάσης, όπως ο Εμπαπέ, ο Ζιρού ή ο Ντεμπελέ, λειτουργεί σαν μαγνήτης για να πάει κανείς στο γήπεδο. Ξεχνάμε όμως, ότι το βασικότερο όλων είναι ότι πρώτα από όλα πάμε να δούμε από κοντά την Εθνική Ελλάδος να παίζει, και όχι τους αστέρες του ποδοσφαίρου.

Γιατί λέμε ότι κάποιος μπορεί να πάσχει από το σύνδρομο... Τεμπελέ;

Και αυτή η ομάδα, όπως την έχει στήσει ο Πογιέτ, δεν είναι μια ομάδα-αγγαρεία, φαίνεται πως έχει κάτι φρέσκο να προσφέρει, τόσο σε επίπεδο αποτελεσμάτων, όσο και στο μάτι κάθε οπαδού. Σε κάθε παιχνίδι οι παίκτες μπαίνουν με όρεξη, είτε πρόκειται για ματς κόντρα στην Γαλλία, είτε στο Γιβραλτάρ, και χαίρεσαι να τους βλέπεις.

Είναι μια παρέα που παίζει ο ένας για τον άλλον, και όσοι δεν παίζουν χαίρονται για εκείνους που είναι μέσα και πανηγυρίζουν για πάρτη τους. Και αυτή η ομάδα αξίζει να τη στήριξη, ανεξαρτήτως αντιπάλου.  

Όπως χτες είδαμε celebrities, τύπου Στέφανου Τσιτσιπά ή Σταματίνας Τσιμτσιλή στις κερκίδες του γηπέδου, θέλουμε το ίδιο να γίνεται και στα υπόλοιπα παιχνίδια.

 

4037908

 

Ειδικά στο παιχνίδι της δεκαετίας κόντρα στο Καζακστάν. Εκεί που στο διάστημα μιας βδομάδας στα τέλη Μαρτίου, κάνοντας 2/2 νίκες μπορούν να προκριθούν στο Euro 2024 και να μας δώσουν μια έξτρα ασχολία για το καλοκαίρι που έρχεται. Μακάρι να τα καταφέρουν, γιατί πάνω από όλα το αξίζουν. Και την πρόκριση, κυρίως όμως την στήριξή μας.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved