Assosiated Press Η αναγνώριση της προσπάθειας είναι πλέον αρετή

Το «χειροκρότημα» του Άγγελου Ποστέκογλου στους παίκτες του παρά τη συντριβή από την Τσέλσι πρέπει να μνημονεύεται.

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν περίμενε τη συγκεκριμένη έκβαση στο ντέρμπι του Λονδίνου. Το Τότεναμ-Τσέλσι ήταν το παιχνίδι της αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο η πρωτοπόρος της Πρέμιερσιπ και ομάδα του Ελληνοαυστραλού κόουτς, Άγγελου Ποστέκογλου δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Αντιθέτως, το τελικό 4-1 στην έδρα της ήταν μάλλον βαρύ και ασήκωτο, ιδιαίτερα για τους οπαδούς των «σπιρουνιών».

 

Ο Άγγελος Ποστέκογλου θα μας κάνει όλους Τότεναμ.

Μετά από την τεσσάρα, η Τότεναμ υποχώρησε στη δεύτερη θέση καθώς την προσπέρασε με 1 βαθμό η Μάντσεστερ Σίτι αλλά η «μάχη» για την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ, σαφώς δεν έχει τελειώσει. Αντιθέτως τώρα είναι που «φουντώνει».

Για να έχετε μια ιδέα του τι γίνεται στην βαθμολογία, δείτε λίγο πόσο κοντά βρίσκονται οι ομάδες στο παρακάτω άλμπουμ:

 

 

Η αρετή του Άγγελου Ποστέκογλου

Αν έχουμε καταλάβει κάτι για τον πολυμήχανο προπονητή με ρίζες από την Ελλάδα, είναι ότι έχει έναν μοναδικό τρόπο να συμπεριφέρεται και να επικοινωνεί με τους παίκτες του. Ξέρει πότε να κράξει, πότε να υψώσει τη φωνή του, πότε να αδικήσει, πότε να δικαιώσει.

Πάνω από όλα όμως, ξέρει πότε πρέπει να αναγνωρίσει μια προσπάθεια, ακόμα και αν το αποτέλεσμα πρόκειται να επιβαρύνει τη δική του θέση. Εδώ που τα λέμε, όταν έχεις έναν κόσμο που «διψάει» για νίκες και διακρίσεις μετά από πολλά χρόνια, βρίσκεσαι στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ και στο ντέρμπι αποχωρείς με ένα βαρύ 4-1, τότε η πίεση η ίδια γίνεται αφόρητη, στον άδικο κόσμο του σήμερα.

Έναν κόσμο στον οποίο έχει χαθεί η έννοια της ποιότητας και όλα περιτριγυρίζονται γύρω από το αποτέλεσμα. Όπως και αν έρθει αυτό.

 

AP23310758921374 1

 

Στην προκειμένη περίπτωση, η Τότεναμ βρέθηκε από το ζενίθ στο ναδίρ, κυριολεκτικά. Από το 1-0 και τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, είδε το VAR να ακυρώνει γκολ της Τσέλσι για το 1-1, αλλά στην ίδια φάση να την αφήνει με 10 παίκτες και πέναλτι για την αντίπαλό της. Ακολούθησε το 1-1 και οι «μπλε» βρήκαν το πάτημα μέσω του αριθμητικού πλεονεκτήματός τους να κυριαρχήσουν.

Ύστερα ήρθε και δεύτερη αποβολή για τους «σπερς» και τότε ήταν που το γήπεδο κατηφόριζε επικίνδυνα. Έγινε το 2-1 αλλά οι γηπεδούχοι, έχασαν ευκαιρίες για να φτάσουν στην ισοφάριση μέχρι που τα «έφτυσαν» και, τελικώς, παραδόθηκαν στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα.

Και ο Ποστέκογλου βλέποντας την προσπάθεια αυτή, έσπευσε να αναγνωρίσει την προσπάθεια:

 

«Είμαι απογοητευμένος με το αποτέλεσμα, αλλά είμαι πραγματικά υπερήφανος για τους παίκτες, αφού έδωσαν τα πάντα και αυτό είναι το θετικό που θα θυμόμαστε. Ημασταν κοντά στην ισοφάριση σε αρκετές περιπτώσεις και αυτό δείχνει την ψυχική τους κατάσταση»

 

Είπαμε, σε έναν κόσμο που όλα περιστρέφονται γύρω από την πίεση για το αποτέλεσμα, έχουμε ανάγκη από ανθρώπους που βλέπουν το δάσος πίσω από το δέντρο. Όσο σκληρή και αν ήταν η ήττα, στην Τότεναμ ξέρουν ότι έχουν χτίσει κάτι καινούργιο το οποίο τώρα ανθίζει.

Και όπως είπε, σε μέσες άκρες, ο Κώστας Βαϊμάκης στην εκπομπή Fight Club 2.0 «Η φετινή Τότεναμ είναι σαν το κομμάτι προφιτερόλ που έχεις αφήσει καβάτζα μετά το τραπέζι. Αυτό που ξέρεις ότι θα αράξεις και θα το απολαύσεις».

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved