Instagram Cristiano Ronaldo Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αξίζει το βάρος του σε χρυσάφι

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι «κοπτήριο χρήματος» για όλους τους σωστούς λόγους. Instagram-ικούς και μη.

Θυμάσαι τότε, το 2004, όταν η Εθνική μας πήρε το Euro μέσα στην Πορτογαλία που εσύ γέλαγες με τον Κριστιάνο Ρονάλντο επειδή εκείνος έκλαιγε; Ρίξε μια ματιά στα χρήματα που παίρνει για ένα και μόνο ποστ στο Instagram: περίπου 1,8 εκατομμύρια ευρώ. Ποιος λες να γελάει τώρα; Και - με το χέρι στην καρδιά – δεν σου έρχεται εσένα να βάλεις τα κλάματα;

 

 

Δεν έχει σημασία αν τον χωνεύεις ή όχι

Aν τον θεωρείς σπουδαίο ποδοσφαιριστή ή υπερεκτιμημένο, αν τον θεωρείς role model ή κονιόρδο. Γούστα είναι αυτά. Το θέμα είναι τι τον θεωρεί ο περισσότερος πλανήτης και πώς τον βλέπουν οι διαφημιστές και οι πελάτες. Αν σε τυφλώνει η αντιπάθειά σου γι’ αυτόν ή είσαι «Μεσσικός» ή δεν αντέχεις να βλέπεις τα μούτρα του, επίτρεψέ μου να σου πω εγώ: με πάνω από 300 εκατομμύρια followers στο Instagram, τον θεωρεί η διαφημιστική πιάτσα ως την πλέον ιδανική περίπτωση για να διαφημίσει ένα προϊόν. Τόσο καλό, τόσο πειστικό, τόσο πετυχημένο, που τον πληρώνουν με τόσα χρήματα για ένα ποστ, όσα πιθανότατα δεν θα βγάλω εγώ και όλοι εσείς που διαβάζετε αυτό το κομμάτι σε όλη μας τη ζωή. Σκληρό; Είναι. Αλλά ποιος είπε ότι η ζωή δεν είναι σκληρή για τους περισσότερους;

 

 

Φυσικά και είναι πολλά τα λεφτά, υπερβολικά πολλά. Αλλά για να τα παίρνει, σημαίνει ότι τα «φέρνει». Πολύ απλά διότι ο Πορτογάλος δεν είναι μια απλή, μια «συμβατική» περίπτωση αθλητή. Λίγους μήνες πριν τα 37, συνεχίζει να βρίσκει ολοένα και υψηλότερους στόχους, ολοένα και μεγαλύτερα κίνητρα για να νικάει το χρόνο, για να ανεβάζει τον πήχη λίγο παραπάνω, για να ξεγελάει τουε νόμους της βαρύτητας και της φυσικής και – κυρίως – για να αποδεικνύει πως με σκληρή δουλειά, με απόλυτη προσήλωση και με αποφασιστικότητα, μπορούν να συμβούν πράγματα που «κανονικά δεν γίνονται». Διότι κανονικά «δεν γίνεται» να κάνει στην ηλικία του τα πράγματα που κάνει, να σπριντάρει με ταχύτητα άνω των 30 χλμ/ώρα για να προλάβει μια μπαλιά ή να σηκώνεται «στο Θεό» για να πάρει μια κεφαλιά. Μόνο που γίνονται, απ’ αυτούς που θέλουν και μπορούν να τα κάνουν.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα μπορούσε να παρατήσει το ποδόσφαιρο και να λιάζεται όλη μέρα παίζοντας με τα παιδάκια του και κάνοντας βόλτα με μια Λαμπρογκίνι ή μια Μπέντλεϊ με την όμορφη γυναίκα του. Ή θα μπορούσε να κολλάει τα τελευταία ένσημα στην Κίνα, το Κατάρ ή τις ΗΠΑ, χωρίς να ιδρώνει ιδιαίτερα στο γήπεδο. Προτίμησε όμως να συνεχίσει στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, σε μια ομάδα που στοχεύει ψηλά, να τον κυνηγάνε διάφορα «παιδάκια» που τον είχαν αφίσα στο δωμάτιό τους όταν ήταν μικροί και πλέον θέλουν να του ρίξουν δυο γερές κλωτσιές, να φυσάει και να ξεφυσάει όταν χάνει γκολ, να κοκκινίζει σαν καραβίδα όταν η ομάδα του δεν κερδίζει. Κι αυτοί είναι κάποιοι από τους λόγους που τον «αγαπάνε» οι διαφημιστές και τον λατρεύουν τόσα εκατομμύρια άνθρωποι.

 

 

Τι είναι αυτό που τον κάνει τόσο επιτυχημένο;

Κάποιοι άλλοι καλοί λόγοι της αγάπης των διαφημιστών και των φανς, είναι η συνέπειά του σε αυτό που κάνει: γυμνάζεται τόσο, ώστε παρότι (σχεδόν) 37άρης, έχει σώμα 25άρη. Τρώει αυτά που πρέπει για να ρίχνει στο σώμα του το σωστό «καύσιμο» κι όχι αυτά που είναι νόστιμα – και προτρέπει τον υπόλοιπο κόσμο να κάνει το ίδιο. Όταν παραμέρισε τα μπουκάλια της Κόλα στο πρόσφατο Euro και προέτρεψε τους ανθρώπους να πίνουν νερό, κάποιοι είπαν ότι «τα πήρε κάτω απ’ το τραπέζι» για να το κάνει αυτό ή ότι το έκανε επειδή η συγκεκριμένη μάρκα δεν είναι χορηγός του – εγώ λέω ότι το έκανε διότι έτσι ένιωσε εκείνη τη στιγμή. Και καθόλου τυχαίο δεν είναι, ότι από εκείνη τη μέρα η δημοφιλία του εκτοξεύτηκε κι άλλο και η μετοχή της Κόλα έπεσε.

Όσο εδώ ασχολούμαστε με τον τιμοκατάλογο του Τανιμανίδη ή της Τούνη στο Instagram, ο Κριστιάνο Ρονάλντο για ένα του ποστ εισπράττει κάπου 1,8 εκατομμύρια ευρώ. Ο δεύτερος παίκτης στη σχετική λίστα στην Πρέμιερ είναι ο Πολ Πογκμπά, με περίπου 250.000 ευρώ και τρίτος ο Μο Σαλάχ με περίπου 220.000. Όσο κάποιοι τσακώνονται για το ποιος είναι καλύτερος στον κόσμο ή ο καλύτερος όλων των εποχών, ο Κριστιάνο έχει σκαρφαλώσει με το 1,8 εκατομμύρια ευρώ στην πρώτη θέση παγκοσμίως, ρίχνοντας τον Ντουέιν Τζόνσον (ή «The Rock») στη δεύτερη θέση με περίπου 1,6 εκατομμύρια ευρώ ανά ποστ και την Αριάνα Γκράντε στην τρίτη θέση με κάτι λιγότερο. Αν αναρωτιέσαι σε ποια θέση είναι ο Μέσι, θα σου πω ότι είναι στην 7η με 1,2 εκατομμύρια ευρώ ανά ποστ και αν πραγματικά θέλεις να μάθεις πού είναι ο Νεϊμάρ, είναι στη 16η θέση με περίπου 900.000 ευρώ ανά ποστ.

 

 

 

Κι αν, τέλος, ψάχνεις να βρεις γιατί ο – νεότερος και βιρτουόζος – Νεϊμάρ είναι τόσο πιο κάτω ή γιατί ο Μέσι (που τον έχεις «θεό») είναι έβδομος, θα σου πω: διότι όταν ο Νεϊμάρ τρέχει στα καρναβάλια της Βραζιλίας ή κάνει ξανθό λοφίο στα μαλλιά του ή γκρινιάζει στους διαιτητές για ένα σφύριγμα και στους αντιπάλους για ένα φάουλ, ο Κριστιάνο είναι στο γυμναστήριο και κάνει βάρη και μετά είναι στο στίβο και προσπαθεί να βελτιώσει την έκρηξή του για να κερδίσει ένα δέκατο του δευτερολέπτου, που μπορεί να του επιτρέψει να φτάσει στη μπάλα πριν τον αμυντικό. Κι όταν ο Μέσι κλαψουρίζει που έφυγε από «την ομάδα της καρδιάς του» (αλλά όχι της τσέπης του...) παρότι είχε ζητήσει από πέρυσι να φύγει και μανουριάζει με τον προπονητή του που τον έκανε αλλαγή στην Παρί, παριστάνοντας τον τραυματία και κάνοντας κοπάνα από την προπόνηση της επόμενης μέρας, ο Κριστιάνο πάει πρώτος για προπόνηση, φεύγει τελευταίος και συμβουλεύει τους συμπαίκτες του τι πρέπει να τρώνε και τι να αποφεύγουν, προκειμένου να βελτιωθούν σαν παίκτες.

Συνεχίζεις άραγε να γελάς μαζί του που έκλαιγε το 2004, ή σε έχουν πάρει τα «ζουμιά»;

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved