Η 2η πιο φιλόξενη πόλη του κόσμου είναι ελληνική

Και δεν είναι αυτή που περιμένεις.

 

Η Booking.com λέει ότι η δεύτερη πιο φιλόξενη πόλη του κόσμου είναι ελληνική και ότι βρίσκεται στις Κυκλάδες. Συγκεκριμένα, όπως κάθε χρόνο έτσι και η φέτος η Booking έβγαλε τα Traveller Review Awards, τα βραβεία για τους καλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς σύμφωνα με τους χρήστες της ιστοσελίδας. Και αυτή η λίστα έχει κάτι το μη αναμενόμενο, καθώς όχι μόνο ανακηρύχτηκε μια ελληνική πόλη ως μία από τις κορυφαίες στη φιλοξενία, αλλά και γιατί αυτή η ελληνική πόλη δεν είναι ούτε η Αθήνα ούτε η Θεσσαλονίκη. Σίγουρα, κανείς δεν περίμενε την πρωτεύουσα των Κυκλάδων και της Σύρου η Ερμούπολη να είναι μία από τις κορυφαίες της φιλοξενίας.

Η Αθήνα δεν είναι καν στις καλύτερες πόλεις του κόσμου

Όπως αναφέρει η πλατφόρμα: «Οι φετινές λίστες των πιο φιλόξενων προορισμών στον κόσμο, βασίστηκαν στο ποσοστό των παρόχων καταλυμάτων που έλαβαν το Traveller Review Award 2024* και  παρουσιάζουν ένα ευρύ φάσμα προορισμών από όλο τον κόσμο. Από γοητευτικές παραθαλάσσιες πόλεις μέχρι αλπικά καταφύγια και ακόμη και ρουστίκ πολύτιμους λίθους της ερήμου».

 

 

Πώς προέκυψε η λίστα

Η λίστα βασίστηκε στις περισσότερες από 309 εκατομμύρια επαληθευμένες κριτικές από 1.5 εκατομμύρια ανθρώπους που χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες της Booking, είτε για διαμονή  είτε χρησιμοποιώντας κάποια από τις υπόλοιπες υπηρεσίες. Έβγαλαν τις 10 πιο φιλικές προς του ταξιδιώτες πόλεις του κόσμου και τις 10 πιο φιλικές προς αυτούς περιοχές του πλανήτη.

Δεν χρειαζόμασταν το Tripadvisor για εκτιμήσουμε την Κρήτη

Την πρωτιά πήρε η βραζιλιάνικη πόλη Arraial d’Ajuda. Παρακάτω θα βρεις την κορυφαία δεκάδα φιλοξενίας.

1.Arraial d’Ajuda, Βραζιλία
2.Ερμούπολη, Ελλάδα
3.Viana do Castelo, Πορτογαλία
4.Daylesford, Αυστραλία
5.Grindelwald, Ελβετία

6.Moab, Ηνωμένες Πολιτείες
7. Uzès, Γαλλία
8.Mazatlán, Μεξικό
9.Jaisalmer, Ινδία
10.Fujikawaguchiko, Ιαπωνία

Για την Ερμούπολη να αναφέρουμε ότι πήρε το όνομα της από τον Ερμή και υπήρξε βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας μας, έχει 11.000 κατοίκους και χάρη στο κοσμοπολίτικο παρελθόν της έχει ακόμα  νεοκλασικά της κτήρια. Αποτελεί ένα από τα δημοφιλή νησιά με ιδιαίτερη αύρα λόγω και του πολιτιστικού της πλούτου.

Οι 10 πιο φιλικές προς τους ταξιδιώτες περιοχές στον κόσμου ψηφίστηκαν οι:

1.Perthshire, Ηνωμένο Βασίλειο
2.Penghu, Ταϊβάν
3. Boyacá, Κολομβία
4.Trentino – Alto Adige, Ιταλία
5.Λος Λάγος, Χιλή
6.Erongo, Ναμίμπια
7.Otago, Νέα Ζηλανδία
8. Λαπωνία, Φινλανδία
9. Αστούριας, Ισπανία
10.Friesland, Ολλανδία



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved