Η Αθήνα δεν είναι καν στις καλύτερες πόλεις του κόσμου

Tι έγινε και μας έριξε έτσι το Time Out; 

Πολλές φορές τα καλύτερα είναι «δίπλα» μας και δεν το ξέρουμε. Κάπως έτσι αισθανθήκαμε όταν είδαμε τη λίστα με τις 50 καλύτερες πόλεις στον κόσμο, δεκαέξι εκ των οποίων βρίσκονται στην Ευρώπη, ωστόσο, νιώθουμε κάπως περίεργα σκεπτόμενοι ότι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη ή έστω κάποια πόλη της Κρήτης δεν βρίσκεται ανάμεσά τους. Από την μία, σχετικό εύκολο για εμάς να επισκεφτούμε μία από τις δεκάξι, από την άλλη θέλουμε να κράξουμε την «αντικειμενικότητα» που βγήκε από το βρετανικό μέσο, Time Out

Η Αθήνα πέρσι ήταν ανάμεσα στις κορυφαίες πόλεις του κόσμου.

Η λίστα με τις καλύτερες πόλεις του 2024 έγινε σε συνεργασία με την Potentia Insight, η οποία μελέτησε χιλιάδες κατοίκους πόλεων στον πλανήτη από την οικονομική προσιτότητα και την ποιότητα του φαγητού, τον πολιτισμό και τη νυχτερινή ζωή μέχρι το κατά πόσο είναι ανοιχτοί στην κοινωνικότητα.

 

 

Στην 3η θέση το Βερολίνο

Το all time classic Berlin, διαχρονικά είναι προορισμός για όλους -καθώς παράλληλα αποτελεί πόλο έλξης για τους καλλιτέχνες. Μία πόλη με έντονο κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, αφού με την αρχιτεκτονική του και την πολιτική ιστορία του, το Βερολίνο ήταν πάντα προχωρημένο. Το Τείχος του Βερολίνου είναι ένα θλιβερό κομμάτι της ιστορίας, αλλά υπαρκτό και κουβαλά πρόσφατες μνήμες. Παράλληλα είναι ένας παράδεισος για τους urbanista. Η μοναδική παρηγοριά είναι ότι αποτελεί ένα εύκολο ταξίδι από την χώρα μας.

Δεν χρειαζόμασταν το Tripadvisor για εκτιμήσουμε την Κρήτη

Οι 20 καλύτερες πόλεις στον κόσμο για το 2024 σύμφωνα με το Time Out:

Νέα Υόρκη
Κέιπ Τάουν
Βερολίνο
Λονδίνο
Μαδρίτη
Πόλη του Μεξικού
Λίβερπουλ
Τόκιο
Ρώμη
Πόρτο


Παρίσι
Μουμπάι
Λισαβόνα
Σικάγο
Μάντσεστερ
Σάο Πάολο
Λος Άντζελες
Άμστερνταμ
Λάγος


Oι υπόλοιπες χώρες που βρίσκονται στην Ευρώπη είναι: Νάπολη, Βουδαπέστη, Βαρκελώνη, Γλασκώβη, Μασσαλία, Κωνσταντινούπολη.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved