Πιο πασχαλινός προορισμός από το Πήλιο, γίνεται;

Θα είναι σα να 'σαι στο χωριό σου, αλλά δεν θα 'σαι.

«Πάλι στο χωριό θα πάμε;» είναι πέντε λέξεις που πολύ πιθανόν να ακούσεις σε περίπτωση που δεν έχεις προνοήσει να «κλείσεις» κάποια εκδρομή για τις άγιες μέρες του Πάσχα. Διότι μπορεί εσύ να θες να δεις τα σόγια, τους κολλητούς και τους γνωστούς στο χωριό για να σουβλίζετε αμνοερίφια και να πίνετε τσίπουρα μέχρι λιποθυμίας, πολύ πιθανόν όμως «το πρόσωπο» να έχει βαρεθεί την επανάληψη της ίδιας πασχαλινής ταινίας.

Και εμείς το αγαπάμε στο Πάσχα στο χωριό (μας), απλά σε περίπτωση που θελήσεις να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό, το Πήλιο είναι ιδανικός προορισμός γιατί θα ξυπνάει μνήμες χωρίς εκείνη να ξενερώνει, αφού έχει όλες τις τουριστικές ανέσεις που της αρέσουνε.

 

bigstock Volos City And Sea Gulf Aerial 230922076 1

 

Εμείς το έχουμε δοκιμάσει μία δύο φορές με μεγάλη επιτυχία. Η Τσαγκαράδα, η Πορταριά, οι Μηλιές και τα άλλα 24 χωριά της περιοχής έχουν να προσφέρουν πολλά -και μάλιστα με χαμηλότερες τιμές από ότι το Καλοκαίρι και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ τον Χειμώνα. 

Μια πολύ τίμια επιλογή είναι οι Μουριές, από όπου θα μπορείς να ξεκινάς τις εκδρομές μου στις γύρω περιοχές. Μάλιστα ψάξου, εκτός από ξενοδοχεία, και για τα σπίτια που νοικιάζονται σε παρέες αφού, συχνά, μπορείς να τα βρεις σε τιμή ευκαιρίας και να ζήσεις μια ωραία «παρεϊστικη» κατάσταση που θα θυμίζει πενταήμερη εκδρομή Λυκείου.

Άραξε και πιες τον καφέ σου κάτω από αιωνόβια πλατάνια. Δοκίμασε τις τρομερές διαδρομές στην οργιώδη φύση του Πηλίου που θα σας ανοίξουν το μάτι και θα χορτάσουν τη μύτη σας με ανοιξιάτικες μυρωδιές. Περπάτα στο βουνό και η εμπειρία από το δάσος θα σε κάνει να πιστέψεις πως είσαι σε κάποιο παραμύθι.

 

platania kafes

 

Κλείσε τραπέζι για τα πασχαλινα φαγητά στον «Παλιό Σταθμό» στις Μηλιές αν θες κάτι που θα σου φέρνει στο νου το σούβλισμα στο χωριό ή παίξε πιο γκουρμέ στον «Δειπνοσοφιστή» στην Τσαγκαράδα. Το κάτι διαφορετικό μπορείς να το βρεις στο “Lost Unicorn” (Τσαγκαράδα) όπου θα νομίζεις ότι μπήκες σε κάποιο πανδοχείο από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Μη ξεχάσεις να δοκιμάσεις το «μπουμπάρι» (λουκάνικο με μυρωδικά γεμιστό με εντόσθια) για το οποίο οι φήμες (και εμείς) λένε πως είναι από τα καλύτερα ελληνικά foodporn.

Ο Eπιτάφιος είναι παραδοσιακότατος και η Ανάσταση κατανυκτική σε κάθε ένα από τα χωριά του Πηλίου. Εκεί που μπλέκονται ντόπιοι, τουρίστες και επισκέπτες σε μια καθαρά παραδοσιακή τελετή που κανείς δε θέλει να χάσει. Και σαν πας στον πηγαιμό για την Αθήνα (ή όποια άλλη πόλη ζείς) να εύχεσαι να είναι σωστός ο δρόμος που θα πάρεις: πήγαινε τη να δει τον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Ντε Κίρικο (πατέρα του διάσημου ζωγράφου) στον Βόλο, είναι ένα μικρό αρχιτεκτονικό θαύμα –και σίγουρα θα το εκτιμήσει πολύ καθώς πίνετε τα τελευταία σας τσίπουρα πριν γυρίσετε στο σπίτι.

 

nte kiriko

 

Φωτογραφία εξώφυλλου: Βασίλης Ξένος



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved