Πήγες, πας και θα ξαναπάς. 

Φανταζόμαστε πως δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι ταξιδιωτικοί πρωτάρηδες όταν αποφασίσουν να κάνουν το πρώτο τους ταξίδι στο εξωτερικό, κλείνουν εισιτήρια για την ιταλική πρωτεύουσα. 

Προφανώς η Ρώμη, η αιώνια πόλη των αυτοκρατόρων και της λεπτής ζύμης, πέρα από την εγγύτητά της, μας ελκύει και για έναν ακόμη λόγο, εξίσου σοβαρό για κάποιον που τα βάζει κάτω και κοιτάζει τα υπέρ και τα κατά ενός προορισμού. Και αυτός δεν είναι άλλος από το ότι φαντάζει μια πόλη οικεία και τόσο φιλόξενη όσο απαιτείται για να μην «τρομάξει» τα ασυνήθιστα -στο «ξένο»- μάτια ενός τουρίστα. 

Με τις κλισεδιές της και τα στανταράκια της είναι αυτή που πέρα από τους πρωτάρηδες καλεί ξανά και ξανά εκείνους που την έχουν επισκεφθεί, να δουν και να ξαναδούν το Κολοσσαίο και το Βατικανό, το Πάνθεον και το Κάστρο των Αγγέλων, τη Φοντάνα ντι Τρέβι και τα Ισπανικά Σκαλιά, τη Βίλλα Μποργκέζε και την Πιάτσα Ναβόνα, η Ρώμη βρίσκεται ένα δίωρο στα βορειοδυτικά σου και σε περιμένει να την επισκεφθείς μα κυρίως να τη ζήσεις.

Μέχρι να βρεθείτε τετ α τετ, κοίτα να ζεσταθείς μέσα από το απόλυτα περιγραφικό βίντεο του Alex Soloviev

 

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved