Η Huawei συνεχίζει να καινοτομεί στον ψηφιακό κόσμο

Βρεθήκαμε στο Ντουμπάι και είδαμε από πρώτο χέρι την παρουσίαση των ολοκαίνουργιων προϊόντων και υπηρεσιών της.

Και μόνο το γεγονός ότι ταξιδέψαμε μέχρι το Ντουμπάι, μας είχε προϊδεάσει ότι κάτι καλό ετοιμάζει η Huawei. To μαρτυρούσε άλλωστε το γεγονός ότι η παρουσίαση θα γινόταν σε μια εκδήλωση (Innovative Product Launch Event) με μίντια από όλο των κόσμο στο αστραφτερό ξενοδοχείο, Atlantis the Royal. Ακόμα και έτσι, όμως, δεν μπορούσε να το χωρέσει ο νους μας ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση θα περιελάβανε τόσο μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα και υπηρεσίες, κυρίως όμως τις δυνατότητες εξέλιξης τους.

 

huawei1

 

Σε ένα υπέροχο τοπίο με θέα τον ορίζοντα και τη θάλασσα πιάτο, η υποδοχή «φώναζε» ότι κάτι εξαιρετικό πρόκειται να δουν τα μάτια μας. Διαβαίνοντας την είσοδο, υπήρχαν παντού banners με smart wearables και laptops, αλλά αυτό που προκαλούσε ερωτήματα ήταν οι πίνακες ζωγραφικής που έφεραν την υπογραφή «GoPaint» στο πλάι. Αυτή μας όμως η αμφιβολία ήταν θέμα χρόνου να ξεπεραστεί.

Αφού πήραμε μια μικρή ιδέα στα πέριξ αντικρίζοντας τα προϊόντα, από το απίστευτα λεπτό, Huawei MateBook X Pro και τo «διαστημικό» wearable HUAWEI WATCH 4 Pro Space Edition, καθίσαμε στη θέση μας προκειμένου να μάθουμε τις λεπτομέρειες για τις λειτουργίες αλλά και διάφορες εκπλήξεις που ετοιμάζονταν.

 

huawei2

 

Ο τομέας των έξυπνων wearables της ανήκει δικαιωματικά

Η εποχή που τα smartwatches ήταν απλώς ένα εξελιγμένο είδος ηλεκτρονικού ρολογιού, το οποίο σου μετράει τα βήματα και σε ειδοποιεί για τα τηλεφωνήματα του κινητού, ανήκει στο μακρινό παρελθόν. Στη HUAWEI, πέρα από τις εκπληκτικές δυνατότητες των αξεσουάρ του καρπού έχουν δώσει πλέον μεγάλη σημασία στην ποιότητα και την άνεσή τους, κάτι που δικαιολογείται απόλυτα από το καινοτόμο design τους. Άλλωστε, το σλόγκαν «Fashion Forward» περιγράφει ακριβώς όσες καινοτομίες και έξυπνες design-ιες αντικρίσαμε.

Το μοντέλο HUAWEI WATCH FIT 3 για παράδειγμα που αντικρίσαμε, ένας «προσωπικός γυμναστής» όπως χαρακτηρίζεται, πέρα από τις δυνατότητες και τα δεδομένα που έχει στον τομέα της γυμναστικής και της διατροφικής ανάλυσης, αποτελεί ένα από τα πλέον βολικά sport-style smartwatches. Η κλασική τετράγωνη σχεδίαση προηγούμενων μοντέλων της σειράς FIT έχει παραμένει, με τη μόνη διαφορά ότι το layout της οθόνης έχει αναβαθμιστεί αισθητά. Παράλληλα το ελαφρύ σώμα του σώμα από κράμα αλουμινίου το κάνει το λεπτότερο μοντέλο της σειράς του, κάνοντάς το «ένα» με τον καρπό.

 

huawei3

 

Ωστόσο για εμάς που μας αρέσουν τα ρολόγια και είμαστε πιο πολύ του κλασικού τύπου, δεν μείναμε καθόλου παραπονεμένοι από το premium item που παρουσιάστηκε μπροστά μας λίγα λεπτά αργότερα. Για την ακρίβεια, ενθουσιαστήκαμε αντικρίζοντας το μοντέλο HUAWEI WATCH 4 Pro Space Edition, το έξυπνο wearable, φτιαγμένο από ανθεκτικά και κομψά υλικά αεροδιαστημικής τεχνολογίας, που με την πρώτη ματιά σε κερδίζει με τον «διαστημικό» χαρακτήρα του. Παρατηρώντας το εντυπωσιακό νανοκρυσταλλικό του πλαίσιο και την πρόσοψη του ρολογιού με όνομα LAVAL - εμπνευσμένη από το ακροφύσιο “de Laval” που χρησιμοποιείται σε πυραύλους και διαστημόπλοια – μας έκανε να θέλουμε να ανέβουμε στη σκηνή να το δοκιμάσουμε.

Προφανώς και το κομψότατο design του θα ήταν ανάλογο των υψηλών δυνατοτήτων του, με κάθε χρήστη να μπορεί να απολαμβάνει υπηρεσίες στον τομέα της υγείας και της γυμναστικής, με υψηλότατη ακρίβεια.

Δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι ο τομέας των smartwatches είναι το μεγάλο expertise της Huawei – το είχαμε καταλάβει και κατά την επίσκεψή μας στο Health Lab της εταιρείας στη Φινλανδία όπου παρακολουθήσαμε από κοντά πώς αναπτύσσονται οι αλγόριθμοι και εξερευνιούνται οι δυνατότητες των έξυπνων wearables- και τα HUAWEI WATCH 4 Pro Space Edition και HUAWEI WATCH FIT 3 απλώς επιβεβαίωσαν τις υποψίες μας.

 

 huawei4

 

Η απομόνωση του ήχου

Για εμάς ειδικά που κάναμε το αεροπορικό ταξίδι πέντε ωρών μέχρι το Ντουμπάι και σκεφτόμασταν πόσο πολύ θα θέλαμε να φοράμε κάποια «μαγικά» ακουστικά από τα οποία θα ακούμε μονάχα τον ήχο από την ταινία ή τη μουσική, χωρίς το μικρό βουητό από τη μηχανή του αεροπλάνου και τους γύρω που μιλάνε, ήρθαν σαν από μηχανής… Θεοί στο πάνελ τα FreeBuds 6i. Τα ακουστικά με την πιο χρήσιμη δυνατότητα όλων: το Noise Cancellation.

Νομίζεις ότι υπερβάλλουμε; Είδαμε και με τα μάτια μας τον τρόπο με τον οποίο επιτυγχάνεται ο περιορισμός του ήχου, σε σημείο που νιώσαμε την ανάγκη να πάρουμε σύντομα από ένα ζευγάρι. Θα χρειαστεί να περιμένουμε βέβαια λίγο, καθώς σύντομα θα κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά. Στο επόμενο ταξίδι είναι σίγουρο ότι θα τα έχουμε.

 

huawei5

 

Δημιουργικότητα και ομορφιά στο έπακρο

Όταν ακούς «Creation of Beauty» έχεις απαίτηση να δεις ένα προϊόν, το λιγότερο, δελεαστικό. Η ιδέα της Huawei πίσω από αυτό το σλόγκαν είναι ότι τα νέα της προϊόντα θα μπορέσουν να βοηθήσουν τους χρήστες να προχωρήσουν σε δικές τους όμορφες εικόνες, αναδεικνύοντας τη φαντασία τους.

Σε αυτή τη λογική κινήθηκε και η νεότερη έκδοση του HUAWEI MateBook X Pro, ένα λάπτοπ που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τους ανταγωνιστές του, αλλά μπορεί παράλληλα να τους κοιτάζει αφ’ υψηλού με τα τεχνικά και εξωτερικά του χαρακτηριστικά. Δεν είναι μονάχα ο επεξεργαστής Intel® Core™ Ultra 9 υψηλής απόδοσης που διαθέτει, κυρίως όμως ότι ολόκληρη η συσκευή ζυγίζει λιγότερο από ένα κιλό (980 γραμμάρια για την ακρίβεια).

Πάνω σε αυτή τη δημιουργική λογική, είδαμε και την παρουσίαση του νέου tablet της εταιρείας, του HUAWEI MatePad 11.5" S, του πρώτου tablet που διαθέτει το νέας γενιάς HUAWEI PaperMatte Display. Όλο το βάρος εδώ έχει πέσει στην οθόνη -χωρίς να αμελούνται τα τεχνικά χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν υψηλές δυνατότητες– η οποία μέσω του πρωτοποριακού σχεδιασμού του HUAWEI PaperMatte Display εξαλείφει το μεγαλύτερο μέρος των παρεμβολών φωτός στην οθόνη, κάνοντας άνετη την εμπειρία του χρήστη στο διάβασμα ή την παρακολούθηση βίντεο και διατηρώντας παράλληλα την αναλογία διαστάσεων 3:2, υψηλό ρυθμό ανανέωσης 144 Hz και ανάλυση 2.8K.

Μετά την παρουσίαση των δύο αυτών ναυαρχίδων επόμενης γενιάς, η Huawei έκανε σαφές σε όλους ότι οι καινοτομίες της δεν έχουν ταβάνι, ανακαλύπτοντας το επόμενο βήμα στο τομέα της δημιουργικότητας.

 

huawei6

 

Το GoPaint θέλει να ανακαλύψεις τη δημιουργική σου πλευρά

Σε ένα κόσμο που η τεχνολογία έχει αρχίσει να χτυπάει έντονα την πόρτα στον τομέα της δημιουργικότητας, ειδικά από τη στιγμή που οι δυνατότητες της φορητής κάμερας των κινητών εξελίχθηκε, η Huawei αποφάσισε να διαβεί το συγκεκριμένο μονοπάτι πηγαίνοντας άμεσα στο επόμενο στάδιο. Αυτό που θα ξεπεράσει την απλή φωτογραφία και θα βοηθήσει τους χρήστες των συσκευών της να προχωρήσουν στις δικές τους, αυθεντικές δημιουργίες.

Με την εφαρμογή GoPaint, η οποία χρειάστηκε τρία χρόνια σε επίπεδο R&D, η Huawei προσφέρει μια νέα οντότητα στον κόσμο της ζωγραφικής που θα πάει τη δημιουργία και τις γνώσεις των χρηστών γύρω από τα έργα τέχνης σε υψηλότερο επίπεδο. Και όπως καταλάβατε οι πίνακες ζωγραφικής που είδαμε κατά την είσοδό μας, πιστεύοντας ότι είναι δημιουργήματα διάσημων καλλιτεχνών, είχαν δημιουργηθεί σε συνεργασία με το GoPaint.

Αυτή η παρουσίαση της Huawei δεν ήταν απλώς μια εκδήλωση που έπρεπε να γίνει, αλλά ένα statement με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και τη δημιουργικότητα. Η εταιρεία έκανε σαφές ότι δεν είναι εδώ για να ανταγωνιστεί, αλλά για να κυριαρχήσει στον τομέα της τεχνολογίας. Και βάσει όλων όσων είδαμε στο Ντουμπάι είναι βέβαιο ότι μπορεί να το καταφέρει.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved