Τρεις δεξιότητες που κάθε εργοδότης θέλει να βλέπει από σένα

Άσε τι γράφει το CV σου και δείξε χαρακτήρα.

Κάθε εργασία έχει και τις δικές τις ανάγκες αλλά και απαιτήσεις, με τα πτυχία να είναι ένα σημαντικό όπλο στο να κερδίσει κανείς έναν καλύτερο μισθό ή έστω προτεραιότητα για συνέντευξη. Όσο και αν διαφέρουν μεταξύ τους οι επαγγελματικοί κλάδοι ή η φύση του εκάστοτε εργοδότη, όλοι τους ανεξαιρέτως έχουν τρία μεγάλα κοινά όταν ετοιμάζονται να κάνουν μία πρόσληψη.

 

 

Σύμφωνα με την ManpowerGroup, οι δουλειές μας πλέον δεν έχουν να κάνουν μονάχα με την εμπειρία ή τα πτυχία, αλλά με το όραμα και την διάθεση να μάθουμε το κάτι παραπάνω από αυτό που ήδη γνωρίζουμε. Άλλωστε, ο κόσμος εξελίσσεται συνεχώς, το ίδιο και οι δουλειές. Επομένως όπως μένει στο χθες δύσκολα θα αντέξει τις δυσκολίες του αύριο.

Τι είναι όμως αυτό που θέλουν να δουν οι εργοδότες από τους εργαζόμενους του σήμερα, με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα;

Ποιες είναι οι πιο ενοχλητικές συμπεριφορές στη δουλειά;

Προθυμία να μάθουμε κάτι νέο

Όπως γράψαμε παραπάνω, ίσως αυτή η δεξιότητα να είναι η πιο σημαντική στον νέο επαγγελματικό κόσμο που δημιουργείται αυτή την εποχή. Πάνω από όλα δεν είναι το αν το έχει κανείς με το να μάθει κάτι παραπάνω, αλλά το κατά πόσο έχει τη διάθεση να εξελιχθεί και να δει λίγο παραπάνω από αυτό που ξέρει ήδη να κάνει καλά. Θέλει διάβασμα, συνεχή ενημέρωση γύρω από τις ανάγκες του κλάδου απασχόλησής σου, και όχι μόνο.

Team Player

Το everyone for themselves είναι βασικό χαρακτηριστικό στον επαγγελματικό τομέα, ωστόσο, όπως έχει αποδειχτεί οι εταιρείες εκείνες που λειτουργούν περίφημα ως ομάδα φέρνουν τα μεγάλα αποτελέσματα. Το να αποτελεί κανείς μέλος μιας ομάδας και να αποτελεί εξαιρετικό κομμάτι στη λειτουργεία της είναι ένα συστατικό που κάθε εργοδότης χαίρεται να βλέπει στους υφισταμένους του. Μέσα από την ομάδα άλλωστε αποκτά κανείς γνώση για το πώς να διαχειρίζεται διαφορετικές προσωπικότητες, πώς να κάνει το κάτι παραπάνω ώστε να αναπτυχθεί η ομάδα μέσω ενός πρότζεκτ και στο τέλος, γιατί όχι, να αναδειχθεί ο ίδιος για το επόμενο στάδιο.

 

5 κοινά ψέματα που όλοι έχουμε ακούσει από τους εργοδότες μας

Ηγετικές ικανότητες

Δεν έχει να κάνει με αυτόν που θα πάρει πάνω του ένα πρότζεκτ ή μια απόφαση για μια δουλειά στην δύσκολη στιγμή της, υπάρχουν πολλές και διαφορετικές ηγετικές συμπεριφορές. Άλλοι φαίνονται περισσότερο, άλλοι πάλι λιγότερο. Η ουσία όμως είναι μία και δεν αλλάζει. Ότι οι ηγετικές προσωπικότητες είναι απαραίτητες, ειδικά όταν πρόκειται να μεταβληθούν οι ανάγκες της δουλειάς αλλά και των ίδιων των ατόμων που την απαρτίζουν. Για αυτό τον λόγο άλλωστε είναι περιζήτητοι, ό,τι και αν κάνουν.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved