5 τρόποι να ξοδεύεις σωστά και να μην γίνεσαι σπάταλος

Και το πιο σημαντικό, χωρίς να γίνεσαι μίζερος.

Η ζωή θέλει καλοπέραση και όχι μιζέρια. Δεν λέμε σε καμία περίπτωση ότι δεν πρέπει να έχουμε οικονομικούς στόχους και να μην στοχεύουμε σε αποταμίευση. Είναι πολύ σημαντικό να κρατάμε ένα ποσό στην άκρη κάθε μήνα. Ωστόσο, υπάρχει μια μικρή διαφορά από το να κάνεις αποταμίευση μέχρι το να γίνεις μίζερος. Παρακάτω θα βρεις μερικές συμβουλές για να μπορέσεις να τα συνδυάσεις όλα, και αποταμίευση και απόλαυση. Ας τα δούμε όλα στην πράξη.

 

 

1. Γεύμα με τους δικούς σου

Είναι πολύ σημαντικό να περνάμε χρόνο με τους δικούς μας ανθρώπους επενδύοντας σε ένα καλό γεύμα. Έτσι, ερχόμαστε πιο κοντά ο ένας με τον άλλο, δημιουργώντας αναμνήσεις και ωραίες στιγμές. Μπορείς να κάνεις μια έρευνα αγοράς για να βρεις ένα καλό εστιατόριο χωρίς να είναι απαραίτητα πολύ ακριβό. Κάνε τον προγραμματισμό σου, κάνε κράτηση και κάνε οικονομία τις προηγούμενες ημέρες. Μην κοιτάς μίζερα τον κατάλογο, πάρε ό,τι θέλεις αρκεί τις προηγούμενες ημέρες να υπήρξες προσεκτικός στις επιλογές σου.

2. Ξόδεψε έξυπνα

Πιστεύουμε, ότι η ποιότητα πρέπει να είναι βασικός πυλώνας στις ζωές μας. Ωστόσο, η ποιότητα δεν έρχεται μόνο με την απόκτηση ενός πολύ ακριβού αντικειμένου. Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις ένα σωρό χρήματα για να αποκτήσεις ένα αντικείμενο. Για παράδειγμα, έστω ότι θες ένα κινητό, εννοείται να κάνεις μια αξιόλογη αγορά, αλλά δεν χρειάζεται να ξοδέψεις ένα σκασμό χρήματα για να πάρεις ό, τι πιο ακριβό κυκλοφορεί. Σκέψου, το χρειάζεσαι; Μπορείς να βρεις ένα καλό κινητό και να δώσεις χρήματα και σε μια θήκη και ένα προστατευτικό οθόνης.

 

 

3. Κόψε τα περιττά

Σκέψου πώς μπορείς να κάνεις αποταμίευση μέσα στην καθημερινότητά σου. Θα μπορούσες να σκεφτείς πράγματα που κάνεις και μπορεί να είναι υπερβολικά. Για παράδειγμα, αν πίνεις δύο καφέδες την ημέρα και τους αγοράζεις και τους δύο απ’έξω τότε μάλιστα μπορείς τουλάχιστον τον έναν να τον φτιάχνεις σπίτι. Αν παραγγέλνεις φαγητό απ' έξω τρεις φορές την εβδομάδα, μάλλον είναι υπερβολή.

Πώς θα χρησιμοποιείς το κλιματιστικό χωρίς να πληρώνεις πολλά χρήματα

4. Αξιολόγησε τις ανάγκες σου

Κάνε ιεράρχηση των αναγκών σου, δηλαδή δες τι είναι αυτό που δεν μπορεί να λείπει από τη ζωή σου. Για παράδειγμα, δεν θα μπορούσες να μην κάνεις ανανέωση της άδειας του αυτοκινήτου σου, αλλά αν μέσα στον μήνα έχεις να πληρώσεις τόσο την άδεια του αυτοκινήτου, όσο και να αγοράσεις ρούχα, να αφήσεις τα δεύτερα για τον επόμενο μήνα. Για να μπορέσεις να αγοράσεις ό,τι θέλεις και χωρίς να κάνεις εκπτώσεις στα γούστα σου.

5. Προγραμματισμός

Όλα μπορούν να γίνουν με πρόγραμμα. Κανόνισε ταξίδι σε μελλοντικές ημερομηνίες -καλά δεν είπαμε και το 2035- για να μπορέσεις να γλιτώσεις τα περιττά έξοδα. Μπορείς να πας παντού, απλά ετοίμασε ένα πλάνο. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved