5 κοινά ψέματα που όλοι έχουμε ακούσει από τους εργοδότες μας

Δεν είναι ούτε ένα, ούτε δύο. 

Λένε ότι υπάρχουν τα αθώα ψέματα και τα «κανονικά» ψέματα, όπου τα όρια μεταξύ των δύο είναι ρευστά. Άραγε τα ψέματα που εμείς έχουμε ακούσει από τους εργοδότες μας σε ποια κατηγορία ανήκουν; Μάλλον σε εκείνη του micro management, αφού όσο να 'ναι όλοι οι εργοδότες ή οι team leaders  έχουν αυτή την ικανότητα και εδώ που τα λέμε ως ένα βαθμό θα πρέπει να την έχουν. Φτιάξαμε μια λίστα με τα πιο κοινά «ψεματάκια» που έχουμε ακούσει από τους εργοδότες μας.

1. Δεν έχουμε budget

Aκόμη και αν όλα πάνε ιδανικά και αν έχεις πιάσει τους στόχους της χρονιάς, ακόμη και τότε η αύξηση μπορεί να είναι ένα άπιαστο όνειρο. Όπως καταλαβαίνεις, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο για αυτό. Ακόμη και το φεγγάρι να κατεβάσεις αύξηση δεν θα πάρεις.

Ένα καλό networking είναι καλύτερο από ένα καλό βιογραφικό;

2. Δεν μπορούμε χωρίς εσένα

Να την και η επίκλιση στο στο συναίσθημα. Μην το πιστέψεις ποτέ αυτό, όλοι αναλώσιμοι είμαστε σε μια δουλειά. Ακόμη και ο τέλειος υπάλληλος να είσαι, να θυμάσαι ότι η εταιρεία θα υπάρξει και χωρίς εσένα. Από την άλλη, πρέπει και η εταιρεία να μπορεί να σε εκτιμήσει κατάλληλα, αν είναι αξιόλογη.

3. Είμαστε οικογένεια

Όχι δεν είμαστε οικογένεια! Μα αν είναι δυνατόν που είναι οικογένειά σου όλοι αυτοί οι άκυροι. Όχι, βέβαια. Είναι απλά μία ακόμη δουλειά ενδεχομένως με καλό κλίμα. Κοινώς, αν σου συμβεί κάτι σοβαρό δεν θα τρέξει η εταιρεία για να σε βοηθήσει, αλλά η πραγματική σου οικογένεια.

4. Δεν πάμε καλά

Από τα βασικότερα ψέματα για να δικαιολογηθεί η αύξηση που δεν θα πάρεις. Προετοιμάζεται το έδαφος για να σου πουν ότι αφού δεν πάμε καλά, τι περιμένεις και επιπλέον παροχές; Ωστόσο, συνήθως τα έσοδα είναι διαφορετικά.

5. Πάνω από τις δυνάμεις μου

Κλασική ατάκα αυτή για να μην μπει καν στον κόπο ο εκάστοτε διευθυντή σου να απευθυνθεί στον προϊστάμενο του και να φανεί ότι ζητάει πράγματα. Στο προσυπογράφουμε, το πάνω από τις δυνάμεις μου μεταφράζεται ως το δεν κάνω τίποτα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved