Υπάρχει τελικά τρόπος να «σπάσεις» το άγχος σου;

Το «όλα είναι στο μυαλό» ίσως ακούγεται κλισέ, κρύβει όμως μία αλήθεια.

Τα άγχη της σύγχρονης ζωής είναι πολλά, σε επηρεάζουν όλα σχεδόν το ίδιο, γιατί τελικά δεν είναι το μέγεθος του προβλήματος, είναι ο τρόπος που αντιδράμε σε αυτό. Όταν ζεις σε αστικό περιβάλλον και είσαι ενεργός, όταν εργάζεσαι εντατικά σε γραφείο και όχι μόνο, το άγχος είναι εκεί, πάντα, δίπλα σου, και σε εξασθενεί μέρα με τη μέρα. Είναι στιγμές που αναρωτιέσαι αν μπορείς να κάνεις κάτι γι’ αυτό, αν μπορείς να του αντισταθείς, αν είσαι σε θέση να το ξεπεράσεις. Ναι, ξέχασες ανοιχτό το θερμοσίφωνο, ξέχασες να κάνεις την φορολογική σου δήλωση, δεν έβαλες βενζίνη, δεν πλήρωσες τη ΔΕΗ, δεν έβαλες κάρτα στο τηλέφωνο, δεν πήγες σούπερ μάρκετ, στην δουλειά κάνεις όλο λάθη, οι γονείς σου γκρινιάζουν πως δεν τους δίνεις σημασία, οι φίλοι σου δεν σου μιλάνε όπως παλιά, γερνάς, δεν έχεις λεφτά, η ζωή σου είναι βυθισμένη στο στρες και στην κατάθλιψη, χωρίς να ξέρεις ακριβώς γιατί και άλλα πολλά, άλλα μικρά και άλλα πιο μεγάλα άγχη. Η λίστα δεν τελειώνει ποτέ. 

Η καθημερινότητα ευθύνεται για μεγάλο μέρος του άγχους που δεν μας επιτρέπει να χαρούμε τη ζωή. Αφιερώστε λίγο περισσότερο χρόνο στον εαυτό σας και ακολουθήστε έξι απλές συμβουλές ώστε να νιώσετε «ελαφρύτεροι» και να αποβάλετε το στρες και τις αρνητικές σκέψεις.

 

 
 

Κοίτα να δεις που υπάρχουν φαγητά που μειώνουν το άγχος

Πρέπει να έχει κανείς πολύ καλή πνευματική κατάσταση για να μπορέσει να υπερβεί το άγχος και το στρες της κάθε μέρας. Το άγχος είναι ένας γίγαντας που μεγαλώνει μέσα μας, με δική μας, ασυναίσθητη, εντολή. Αυτό είναι το πιο δύσκολο, να καταλάβουμε πως όλα προέρχονται από εμάς τους ίδιους. Σίγουρα οι συνθήκες που ζούμε επηρεάζουν, εμείς όμως είμαστε οι τελικοί κριτές για το αν θα επιτρέψουμε αυτές τις συνθήκες να μας επηρεάσουν.

 

 
 

Εμείς το ψάξαμε και ανακαλύψαμε κάποιες ασκήσεις με τις οποίες μπορείς να φέρεις το άγχος σου εκεί που το θέλεις, έτσι ώστε να το δεις λίγο πιο αποστασιοποιηθέντα και ψύχραιμα. Οι ασκήσεις αυτές είναι κυρίως ασκήσεις του νου, ασκήσεις που εμπεριέχουν αναπνοή, συγκέντρωση και απώλεια σκέψεων. Είναι πολύ κοντά σε αυτό που λέμε διαλογισμός.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved