5 παραδοσιακά μεζεδοπωλεία για να βγεις στα Βόρεια Προάστια

Βγες στη Νέα Ερυθραία, αλλιώς.

3 SHARES

Επιμέλεια: Δέσποινα Λάνου

Μας αρέσει να πηγαίνουμε σε παραδοσιακά μέρη και να τα απολαμβάνουμε με καλή παρέα και ωραίους μεζέδες. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μία τάση σήμερα στο να πηγαίνουμε σε μεζεδοπωλεία και να βρίσκουμε λίγο ηρεμία. Κάνουμε επιστροφή, λοιπόν, στα «παλιά» στα Βόρεια αυτή την φορά και πηγαίνουμε σε παραδοσιακά καφενεία σε μοντέρνα εκδοχή.

Μύλος στο Νέο Ηράκλειο

Eίναι ένας από τους προορισμούς της περιοχής αφού είναι δίπλα από τον σταθμό και είναι γεμάτο με κόσμο, παρέες που έρχονται χαλαρά να πιούνε τη μπίρα τους και να φάνε τις κλασικές ποικιλίες. Ένα από τα μέρη που αγαπούν οι κάτοικοι της περιοχής με cool ύφος και άρα ο ιδανικός χώρος για να κλείσει η ημέρα σου καλά, χειμώνα-καλοκαίρι.

Μαρίνου Αντύπα 10, Νέο Ηράκλειο, τηλ. 210 2715648

Θεμωνιά στη Νέα Ερυθραία

Στην κατάφυτη Πλατεία 28ης Οκτωβρίου, η Θεμωνιά προσφέρει ένα ταξίδι σε ελληνικές γεύσεις, αποστάγματα και χαλαρή διάθεση. Θα βρεις ωραίους μεζέδες, όπου ανάμεσα στα άλλα το μαγαζί φημίζεται για το κότσι και το κοντοσούβλι. Θα βρεις ακόμη πολίτικο κεμπάπ και κριθαρότο μανιταριών. Καθαρές και νόστιμες προτάσεις στην καρδιά των Βορείων Προαστίων.

28ης Οκτωβρίου, Αγ. Αναργύρων 2, Νέα Ερυθραία, τηλ. 210 8076699

Οι Ωραίες Μουριές στο Μαρούσι

Στο ίδιο πλαίσιο της χαλαρότητας για να πας και Κυριακή μεσημέρι για μεζέδες με τσίπουρο ή κρασί στο πολύ αγαπημένο μου Μαρούσι. Όμορφος χώρος με ευγενικό προσωπικό και ωραίους μεζέδες. Φημίζεται για τα κεφτεδάκια, την πανσέτα και το πουγκί του που είναι σε καλές τιμές. Από τα ιδιαίτερα μέρη που μπορείς να βρεις στο Μαρούσι.

Μαραθωνοδρόμου 32, Μαρούσι, τηλ. 210 8050890

Γάκιας στη Νέα Ερυθραία

Ο Γάκιας είναι ένα μεζεδό-καφενείο, είναι ίσως ο πιο γνωστός προορισμός για μεδοπωλείο στα Βόρεια. Ο χώρος είναι σε μινιμαλιστικές προδιογραφές που θυμίζει άλλες εποχές, αφού στα ράφια υπάρχουν μπουκάλια από μπίρες ελληνικής ζυθοποιίας, βαζάκια και κονσέρβες. Όλα έρχονται σε μικρά πιατάκια και ανάμεσα στα άλλα φημίζεται για τη χοιρινή τηγανιά και την κοτόπουλο τηγανιά. 

Ευαγγελίστριας και Κρήνης, Νέα Ερυθραία, τηλ. 210 6203934

Το Παλιό Ταχυδρομείο στο Χαλάνδρι

Είναι ένα μέρος που το προσέχεις όταν περπατάς στο διαχρονικά ωραίο Χαλάνδρι. Ένα νεοκλασικό του Χαλανδρίου που στέγαζε κάποτε το Ταχυδρομείο της περιοχής μετατράπηκε σε μεζεδοπωλείο- τσιπουράδικο- ουζερί- με πειραγμένη ελληνική κουζίνα. Καλές τιμές και χορταστικές μερίδες, όπου θα βρεις ανάμεσα στα άλλα χόρτα τσιγαριστά, συκώτι, ρεβιθοκεφτέδες και το σαγανάκι με τα μανιτάρια. Και φυσικά τσίπουρο.

Σοφοκλή Βενιζέλου 9, Χαλάνδρι, τηλ. 211 1838890

3 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved