5 μαγαζιά για να πας πλατεία σήμερα

Για να βρεις από καφέ μέχρι κοκτέιλ.

 

Δεν θα πάψουν ποτέ να αποτελούν μέρη συνάντησης ή αν το θέσουμε λίγο πιο ρομαντικά, σημεία για να αφήσεις ραντεβού. Θα μπορούσε εύλογα να πει κάποιος πως η Αθήνα μετριέται σε πλατείες, αφού οι πιο γνωστές της πλατείες «κουβαλάνε» μαζί τους όλων των ειδών τις ιστορίες. Μάλιστα, είναι εκπληκτικό πως η κάθε πλατεία έχει τη δική της διαφορετική ενέργεια. Όπως και να ‘χει τα μαγαζιά που είναι πάνω σε πλατείες έχουν κάτι το διαχρονικό και δημιουργούν εξ αρχής ένα αίσθημα «φιλοξενίας». Έτσι είναι. Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικές από τις αγαπημένες μας προτάσεις για τα «μαγαζιά της πλατείας».

 

 

Odori, Πλατεία Αγίων Θεοδώρων

Δεν είναι ότι βρίσκεται απλά σε μία από τις πιο δημοφιλείς πλατείες των Αθηνών, αλλά μιλάμε για την vermuteria της πρωτεύουσας. Ένα από τα κορυφαία μαγαζιά με υψηλό επίπεδο σε spirits και κοκτέιλ-και πώς να μην συμβαίνει αυτό; Στελεχώνεται από τη δραστήρια ομάδα του αγαπημένου Theory All Day Bar στο Χαλάνδρι, τους Λευτέρη Γεωργόπουλο, Θάνο Τσουνάκα, Γιώργο Καίσαρη –που έχουμε γνωρίσει και από το επιτυχημένο The Clumsies- και τον βραβευμένο head bartender Μανώλη Λυκιαρδόπουλο. Είναι περιττό να γράψω πως θα βρεις καλό βερμούτ ή καλά κοκτέιλ, αλλά θα σου πω ότι θα βρεις και καλή πίτσα.
Σκουλενίου 2, τηλ.210 3314674

 

 

School pizza bar, Πλατεία Αγίας Ειρήνης

Ήταν, είναι και θα είναι ένα διαχρονικό σημείο συνάντησης από τους φοιτητές μέχρι τους εργαζόμενους. Η Πλατεία της Αγίας Ειρήνης έχει τη δική της βαρύνουσα ιστορία με τα μαγαζιά της να αποτελούν διαχρονικά προορισμό. Ένα από τα αγαπημένα μας μέρη από τότε που ήμασταν φοιτητές μέχρι σήμερα που εργαζόμαστε είναι το School pizza bar. Και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού στο ιταλικό εστιατόριο μπορείς να βρεις καλή πίτσα, σαλάτες και ωραίο κρασί. Όλα αυτά, δηλαδή, που ενώνει μια παρέα.
Πλ. Αγίας Ειρήνης 8, τηλ.210 3251444

 

 

Lot 51, Πλατεία Βραζιλίας

Σε μία από της πιο ξακουστές πλατείες της Αθήνας, στην πλατεία Βραζιλίας «ήρθε και έδεσε» το all day bar, Lot 51. Από το 2018 πρόκειται για ένα μέρος που έχει γίνει προορισμός. Κατ’αρχάς είναι προορισμός του καφέ. Εδώ συνδυάζεις τη χαλαρότητα του μέρους με άψογο καφέ από τα αρωματικά χαρμάνια της Area51. Οι φρεσκοκομμένοι καφέδες από τη Βραζιλία, την Κένυα, την Ινδία και το Μπουρούντι, καθώς και εκλεκτά χαρμάνια ελληνικού καφέ υψηλότερης ποιότητας, μένουν «χαραγμένα» στους λάτρεις του καφέ. Θα βρεις και snack. Οι ζύμες είναι χειροποίητες, αργής ωρίμανσης, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η πολυπλοκότητα στην γεύση. Η σοκολάτα που χρησιμοποιείται είναι η κορυφαία και βραβευμένη Valrhona.
Παπαδιαμαντοπούλου 24Β, τηλ. 211 1155024

 

 

Κυβέλη, Πλατεία Αγίου Γεωργίου

Η Κυψέλη έχει τη δική της ξεχωριστή ιστορία και αποτελεί ειδικό σημείο αναφοράς στην έξοδο. Από τη Φωκίωνος Νέγρη μέχρι την Πλατεία Αγίου Γεωργίου, τα μαγαζιά της περιοχής είναι ξακουστά. Ένα από αυτά είναι η Κυβέλη, που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2016 και είναι τέτοια η ατμόσφαιρα του μαγαζιού που σε κάνει από την αρχή να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε ένα γνώριμο μέρος, από εκείνα που οι άνθρωποι σε ξέρουν και τους ξέρεις. Το μενού που φροντίζει ο Γιώργος Κόντας είναι ένα γευστικό ταξίδι στην Ελλάδα, που σε καλεί να θυμηθείς τη γαστρονομία του τόπου μας μέσα από μια σύγχρονη και ανεπιτήδευτη ματιά.
Επτανήσου 15, τηλ. 210 8219406

 

 

Βarsol, Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου

Μία περιοχή που έχει στους ώμους της μια τεράστια ιστορία, που τη χαρακτηρίζει η φιλοξενία. Πώς να το κάνουμε; Δεν θα μπορούσε να διαφέρει η εν λόγω πλατεία. Ένα από τα πιο ξακουστά της μαγαζιά είναι το Barsol. To open bar από το 2010 αποτελεί σημείο αναφοράς στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας. Στο μπαρ σερβίρονται house blends και premium spirits, καθώς και κοκτέιλ. Στο ίδιο επίπεδο, βρίσκεται το minimal coffee station το οποίο προτείνει επιλογές καφέ, μονοποικιλιακών και house blends. Παράλληλα, στο πατάρι, η κουζίνα ακροβατώντας ανάμεσα στη multi ethnic κουζίνα και την ελληνική γαστριμαργική κουλτούρα, δημιουργεί υψηλού επιπέδου street food.
Λεωφ. Δεκελείας 102, τηλ. 210 2529300

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved