Έξι προορισμοί για έξοδο δίπλα σε πισίνα στο κέντρο

Καλοκαιρινό σκηνικό στην καρδιά της Αθήνας.

Πώς θα μπορούσε το καλοκαίρι στο κέντρο της Αθήνας να γίνει πιο ειδυλλιακό; Αυτό είναι ένα ερώτημα που με απασχολούσε και ψάχνοντας τις απαντήσεις κατέληξα δίπλα σε πισίνα. Δεν μπορούμε να περάσουμε όλο το καλοκαίρι σε κάποιο νησί, ούτε μπορούμε κάθε ημέρα να πηγαίνουμε νότια. Η εναλλακτική πρόταση είναι πως πάμε σε μέρη που φέρνουν το καλοκαίρι στην καρδιά της πρωτεύουσας. Επιλέξαμε να επικεντρωθούμε στο κέντρο, αφού για κάποιον λόγο (επαγγελματικό ή προσωπικό) θα το επισκεφθούμε σίγουρα μία φορά την εβδομάδα. Σκέψου λοιπόν ότι το σκηνικό είναι το εξής: Είναι βράδυ, είσαι κάπου στο κέντρο και θες να πας για φαγητό ή ποτό και για αλλαγή αυτή την φορά το φόντο έχει και πισίνα. Υπενθύμιση: Χρειάζεται να κάνεις κράτηση.

5 ταράτσες στο κέντρο της Αθήνας για τις καλοκαιρινές βραδιές

 


Neoma Sky Restaurant & Bar

Εδώ θα απολαύσεις φαγητό και ποτό, ενώ θα περιτριγυρίζεσαι από εκπληκτική θέα στον ορίζοντα και στα μνημεία της πόλης, κάνοντας το εστιατόριο στο rooftop το ιδανικό μέρος για μια βραδινή έξοδο με φίλους και όχι μόνο. Το μενού του εστιατορίου είναι προσεκτικά δημιουργημένο και περιλαμβάνει φρέσκα υλικά. Από κλασικές μέχρι καινοτόμες δημιουργίες θα βρεις κάτι να σου ταιριάζει. Επίσης, η wine list είναι εκτενής, ενώ ενδιαφέρουσες είναι και οι προτάσεις στα κοκτέιλ.
Μουσών 13,πρόποδες του λόφου του Φιλοπάππου, τηλ. 213 088394

 

 

Mappemonde

Στο Σύνταγμα βρίσκεται το Athens Capital Center Hotel MGallery Collection. Εδώ η πισίνα του ξενοδοχείου με τη θέα στην Ακρόπολη και στον Λυκαβηττό δημιουργούν ένα πραγματικό ειδυλλιακό σκηνικό. Πέρα από την επιβλητική θέα στην Αττική, το εστιατόριο προσφέρει ένα γευστικό ταξίδι. Το μενού μπορεί να καλύψει όλες τις γευστικές ιδιαιτερότητες, όπως και οι λίστες σε κρασί και κοκτέιλ είναι πλούσιες σε επιλογές. Από τα μέρη που θα έχεις σίγουρα μία καλή γευστική εμπειρία.
Ελευθερίου Βενιζέλου 4 & Κριεζώτου 2, Σύνταγμα, τηλ. 214 4442000

 

 

St’Astra

Βρίσκεται κεντρικά και συγκεκριμένα στο Πεδίον του Άρεως, στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Radisson Blu Park. Όπως μαρτυρά και το όνομά του, η θέα που προσφέρει είναι στα άστρα σε συνδυασμό με την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό και όλα αυτά δίπλα από την πισίνα του roof. Το μενού για δείπνο προσφέρει επιλογές σε μεσογειακά πιάτα, καθώς και σπεσιαλιτέ κρέατος και ψαριού που σερβίρονται κατευθείαν από το υπαίθριο μπάρμπεκιου του εστιατορίου. Υπάρχουν επίσης vegan και χορτοφαγικά πιάτα και αρκετές επιλογές στα κοκτέιλ.
Λεωφόρος Αλεξάνδρας 10, Πεδίον Άρεως, τηλ. 210 8894500

 


Mavili Beach

Δεν θα μπορούσε να λείψει από τη λίστα το Mavili Beach ή αλλιώς η παραλία που βρίσκεται στην πλατεία Μαβίλης και ειδικότερα στον  7ο όροφο του ξενοδοχείου Airotel Alexandros. Όλο το σκηνικό θυμίζει νησί, η πισίνα στη μέση και γύρω-γύρω άμμος. Με θέα ψηλά στην Αθήνα, είναι σίγουρα ένα διαφορετικό σκηνικό που θα βρεις στη Μαβίλη. Κατεβαίνοντας τα σκαλάκια από τον χώρο που βρίσκεται η πισίνα, υπάρχει και ένα ταβερνάκι για φαγητό. Θα βρεις ελληνικές γεύσεις δοσμένες με μία σύγχρονη προσέγγιση, θα βρεις ακόμη επιλογές σε κρασί και ακόμη περισσότερες επιλογές σε κοκτέιλ.
Τιμολέοντος Βάσσου 8, Πλατεία Μαβίλη, τηλ.210 6430464

 

 

Fresh Hotel

Βρίσκεται στην Ομόνοια και είναι η ιδανική επιλογή για έξοδο για εσένα που δουλεύεις εκεί γύρω στο κέντρο. Το Air Lounge Bar & Restaurant του ξενοδοχείου Fresh Hotel έχει πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, αλλά και στην Αθήνα. Η πισίνα προστίθεται και αυτή στο καλοκαιρινό σκηνικό και στον κατάλογο μπορείς να βρεις το δικό σου κοκτέιλ, καθώς η λίστα περιέχει signatures, αλλά και classic επιλογές. Πάρε το ποτό σου και χαλάρωσε βλέποντας τη νυχτερινή Αθήνα.
Σοφοκλέους 26, Ομόνοια, τηλ. 210 5248511

 

novotel 

Novotel Athènes

Ένα από τα δημοφιλή μέρη για φαγητό και ποτό της καλοκαιρινής Αθήνας. Το Novotel Athènes βρίσκεται στο Μεταξουργείο και στο pool bar δίπλα στην πισίνα του μπορείς να χαλαρώσεις έχοντας θέα στην Ακρόπολη και απολαμβάνοντας ένα δροσερό κοκτέιλ. Ανοιχτό όλους τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού βρίσκεται στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου.
Μιχαήλ Βόδα 4-6, τηλ. 210 8200700



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved