5 ταράτσες στο κέντρο της Αθήνας για τις καλοκαιρινές βραδιές

Οάσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας. 

Πάντα πίστευα ότι οι βραδιές του καλοκαιριού είναι ασύγκριτες. Η θερμοκρασία κατεβαίνει, η πόλη έχει ανάψει τα φωτά της και κατά κάποιον μαγικό τρόπο όλα γίνονται ωραιότερα. Ακόμη και το περιβάλλον της πόλης είναι σαν να γίνεται και αυτό κάπως πιο ανάλαφρο. Και για να ολοκληρωθεί μια καλοκαιρινή βραδιά χρειάζεται και κάτι ακόμη…ένα δροσερό κοκτέιλ. Και επειδή αν το απολαύσεις και σε ταράτσα θα είναι ακόμη καλύτερα, συγκεντρώσαμε μερικές από τις αγαπημένες μας προτάσεις του κέντρου. Οπότε είτε βγεις κάπου κεντρικά ή απλά αν ξέμεινες εκεί για άλλες δουλειές μπορείς να τελειώσεις την ημέρα σου σε ένα από τα παρακάτω μέρη.

 

Λοκάλι

Έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα μαγαζιά του κέντρου για πολλούς λόγους. Και τα διαθέτει όλα και ωραία αυλή και πολύ ωραία ταράτσα. Θα έρθεις εδώ, θα ανέβεις και θα δεις την Αθήνα από ψηλά. Πολύχρωμες λάμπες στολίζουν τον χώρο. Πέρα από το ωραίο περιβάλλον, θα βρεις και καλοδουλεμένες προτάσεις σε κοκτέιλ, αλλά και πολλές επιλογές σε ετικέτες σε ποτά. Οι επιλογές στο φαγητό είναι ένα άλλο κεφάλαιο. 
Σαρρή 44, Αθήνα, τηλ. 690 610 3005

Κουκάκι: 8 προορισμοί για ποτό και κρασί

 

Retiré Bar, Ergon House Athens

Πρόκειται για μία από τις ωραιότερες ταράτσες των Αθηνών. Και αποτελεί πράγματι μια διαφορετική πρόταση, μία πραγματική αστική όαση με εκπληκτική θέα στην αρχαία Ακρόπολη, ιδανική για να περάσεις εκεί το απόγευμα ή το βράδυ σου. Ανάμεσα σε ένα πράσινο τοπίο θα μπορέσεις να απολαύσεις ωραία κρασιά από τον εγχώριο αμπελώνα και δροσερά κοκτέιλ που επιμελείται η έμπειρη ομάδα του μαγαζιού.
Μητροπόλεως 23, Αθήνα, τηλ. 210 0109090

 

Buena Vista Social Bar

Στην καρδιά της Αθήνας, πρόκειται για μία τροπική όαση στο ιστορικό κέντρο. Αν σου αρέσουν οι exotic καταστάσεις, είσαι σίγουρα στο κατάλληλο σημείο. Μία καλή ευκαιρία να συνδυάσεις εξωτικές γεύσεις με καλοκαιρινή ατμόσφαιρα. Από τις πιο πολύχρωμες ταράτσες της πόλης. Η διακόσμηση σε ταξιδεύει στην Κούβα, λάτιν μουσική και θέα στην Ακρόπολη. Και όμως συμβαίνουν όλα αυτά τα αταίριαστα μαζί. Λατινοαμερικάνικη κουζίνα, εξωτικά κοκτέιλ στη λίστα, οπότε σίγουρα θα βρεις κάτι καλό να δοκιμάσεις.
Αγίου Φιλίππου 7, Αθήνα, τηλ. 210 3210017

 

 

Attic Urban Rooftop

Μπορείς να δεις το ηλιοβασίλεμα εδώ, αλλιώς. Το Attic βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας σε μια ταράτσα με θέα την Ακρόπολη, το Λυκαβηττό και σχεδόν ολόκληρη την Αττική. Πέρα από το πρωινό καφέ και το brunch, μπορείς να πας το απόγευμα με ένα aperitif. Ακόμη, να έρθεις εδώ για δείπνο αργά το βράδυ, απολαμβάνοντας τον φωτισμένο ορίζοντα της Αθήνας. Επίσης, συνεχίζοντας να συνεχίσεις ή να ξεκινήσεις τη βραδιά σου με signature cocktail.
Ερμού 86, Αθήνα, τηλ. 694 088 9988

5 ψαγμένες μπιραρίες για να βγεις στα βόρεια

 

 

Ermou 18

Όσο θα ανεβαίνεις στο roof garden Ermou 18, τόσο πιο πολύ θα ανεβαίνει η διάθεσή σου. Μόλις φτάσεις πάνω θα αντικρίσεις ένα σκηνικό σε μινιμαλιστικές προδιαγραφές και με κυρίαρχο στοιχείο το ξύλο. Στον πιο εμπορικό δρόμο της Αθήνας, πέρα από τη θεά στην Ακρόπολη, μπορείς να χαλαρώσεις και να δροσιστείς σε μία από τις πιο όμορφες ταράτσες της πόλης. Διάλεξε το αγαπημένο σου καλοκαιρινό κοκτέιλ και χαλάρωσε.
Ερμού 18, Αθήνα, τηλ. 698 7417390

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved