Η Sony προβλέπει ότι θα πουλήσει λιγότερα PS5 από τον αρχικό στόχο

Περιμένει συνολικά την πώληση 21 εκατομμυρίων κονσολών μέχρι το 2025. 

Η Sony μείωσε σημαντικά τις προβλέψεις για τις πωλήσεις του PlayStation 5 για το οικονομικό 2023 και τώρα αναμένει να πουλήσει 21 εκατομμύρια μονάδες, από την προηγούμενη πρόβλεψη των 25 εκατομμυρίων. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι σημείωσε ρεκόρ τριμηνιαίων εσόδων και πούλησε 8,2 εκατομμύρια PS5 κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων. Μέχρι στιγμής αυτό το οικονομικό έτος, η Sony έχει πουλήσει 16,4 εκατομμύρια κονσόλες, ανεβάζοντας το σύνολο της σε 54,8 εκατομμύρια συνολικά.

Ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι είχε πουλήσει 50 εκατομμύρια μονάδες PS5 σε τρία χρόνια, από τις 9 Δεκεμβρίου 2023. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 16% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι, χάρη στις βελτιωμένες πωλήσεις τίτλων, ωστόσο τα λειτουργικά έσοδα μειώθηκαν σημαντικά (στο 26%), λόγω της πτώσης των πωλήσεων και των απωλειών σε υλικό λόγω προωθήσεων. Με άλλα λόγια, οι πωλήσεις του PS5 δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες της εταιρείας παρά τις εκπτώσεις.

Η Sony σημείωσε υψηλότερες πωλήσεις και στα τρία τρίμηνα φέτος σε σύγκριση με πέρυσι. Ωστόσο, αυτό μπορεί να μην συνεχιστεί φέτος, καθώς προβλέπει πωλήσεις μόλις 4,6 εκατομμυρίων για το 4ο τρίμηνο του 2023 (Φεβρουάριος έως Απρίλιος), από 6,3 εκατομμύρια το 4ο τρίμηνο του 2022. Όσον αφορά τα νέα παιχνίδια πρώτου μέρους, η Sony σημείωσε ότι το Marvel's Spider-Man 2 έχει πουλήσει 10 εκατομμύρια μονάδες.

Σχεδόν όλα τα άλλα τμήματα της Sony σημείωσαν υψηλότερα έσοδα, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος Imaging & Sensor Solutions (η Sony κατασκευάζει αισθητήρες για iPhone και πολλές άλλες συσκευές), μαζί με το Pictures – Music. Αυτό οδήγησε σε ένα ρεκόρ 3,75 τρισεκατομμυρίων γιεν για το τρίτο τρίμηνο (24,9 δισεκατομμύρια δολάρια) σε σύγκριση με 3,08 τρισεκατομμύρια γιεν το προηγούμενο έτος (20,5 δισεκατομμύρια δολάρια).



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved