Μπορεί το Star Wars Outlaws να γίνει το διαστημικό RPG που ψάχναμε;

Με το Starfield να βρίσκεται προ των πυλών, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη διαστημική περιπέτεια.

Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για τους οποίους θέλουμε να δούμε αυτό το RPG στις κονσόλες μας. Αρχικά, όσον αφορά το γενικότερο σύμπαν του Star Wars, τίτλοι όπως τα Star Wars Jedi απέδειξαν πως υπάρχει ένα κοινό εκεί έξω που θέλει το πιο ελεύθερο στοιχείο στον κόσμο του George Lucas. Το διαστημικό theme μπορεί να έχει αρχίσει να παίρνει πιο σοβαρές διαστάσεις χάρη στο NASA-punk στοιχείο σαν αυτό που θα δούμε στο Starfield, αλλά το sci-fi θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Πόσο μάλλον όταν προκύπτει από δοκιμασμένες συνταγές σαν αυτή του Star Wars.

Με την άφιξη του νέου τίτλου της Bethesda, του Starfield, βεβαιωθήκαμε όλοι πως ο κόσμος μας είναι πολύ μικρός για οποιοδήποτε open game. Όχι πως κάτι τέτοιο θα σταματήσει να υφίσταται σε άλλα παιχνίδια, αλλά μαζί με το σύμπαν έρχονται και απεριόριστες δυνατότητες. Η ελεύθερη κίνηση και βούληση είναι πιο σημαντικά από ποτέ στο σύγχρονο gaming, ώστε να πλάσεις ένα κόσμο που πάντα ήθελες και δεν θα μπορέσεις να έχεις. Το Star Wars απαντάει σε αυτό το κάλεσμα με έναν ψύχραιμο τρόπο. Δεν υπάρχουν ήρωες στο Outlaws παρά μόνο ευκαιρίες. Η επιθυμία της εξερεύνησης, της περιπέτειας, του στόρι, είναι όλα πιο σημαντικά από το να πρέπει να διαλέξεις αν θα είσαι με τους καλούς και τους κακούς. Όπως και στην αληθινή ζωή, όλοι έχουμε τις σκοτεινές και τις φωτεινές μας στιγμές και αυτό που κάνει την διαφορά είναι ποια επιλέγεις να κρατήσεις.

 

star wars outlaws

 

Για το παραπάνω δεν ευθύνεται μόνο η τυχοδιωκτική ταυτότητα της Kay Vess που θα ακολουθεί μία ζωή όμοια με εκείνη του Han Solo, αλλά και οι λεπτομέρειες που θα φέρει μαζί ο νέος τίτλος. Αρχικά το ίδιο το σύμπαν αυτό καθαυτό. Ένας γαλαξίας με άπειρες δυνατότητες και με αρκετούς πλανήτες. Μπορεί να μην είναι σε αριθμό τόσοι πολλοί όσοι του Starfield, αλλά το θέμα είναι να προσφέρουν στην εμπειρία. Χρονικά άλλωστε τοποθετούμαστε κάπου ανάμεσα στο «Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται» και το «Η Επιστροφή των Jedi», που σημαίνει ότι με τα ταξίδια της Kay θα μαίνεται ένας πόλεμος που θα βρίσκεται στο απόγειο του. Όπως όμως πολύ σωστά αναφέρει και το βίντεο, αυτή είναι μία στιγμή για ευκαιρίες.

 

 

Το Star Wars Outlaws θα μας πάει σε πρωτόγνωρα μονοπάτια, γιατί είναι αυτά ακριβώς που ζητάμε αυτή τη στιγμή σαν άνθρωποι. Περισσότερη έκφραση, διαολεμένα ελεύθερη βούληση, ευκαιρίες να αποδείξουμε στον εαυτό μας ότι θέλουμε κάτι παραπάνω από τη δουλειά μας και την έξοδο για το ποτό. Επιζητούμε την περιπέτεια και μια πρωτόγνωρη ελευθερία που γνωρίζουμε ότι, ενδεχομένως, να μην μπορέσουμε ποτέ να έχουμε. Τα RPG ανεβαίνουν γιατί ο κόσμος χάνει το ενδιαφέρον προς το να αλλάξει καταστάσεις στην αληθινή ζωή που βλέπει να μην αλλάζουν. Και δεν είναι απαραίτητα κακό το να βρίσκει αφορμές για να εκφραστεί. Πόσο μάλλον από κόσμους όπως αυτός του Star Wars, που γνώρισαν πρώτοι οι μπαμπάδες μας και που μεταλαμπάδευσαν αυτόν τον κόσμο σε εμάς. Υπάρχουν ακόμη ιστορίες εκεί έξω για να γίνουμε πρωταγωνιστές.

 

star wars outlaws2

 

Όλα αυτά θα έρθουν λίγο πιο κοντά το 2024 με την κυκλοφορία του παιχνιδιού. Δεν θα θυμηθούμε τους λόγους που αγαπάμε το Star Wars. Αυτούς τους έχουμε κάθε μέρα. Δεν θα θέλουμε καν να πάρουμε ένα ρόλο ταμπελοποιημένο. Το να γίνουμε όμως κομμάτι του, ενός γαλαξία κάπου πολύ-πολύ μακριά, αυτό είναι το ζητούμενο και αυτό θα κάνει τη διαφορά.

Τα υπόλοιπα είναι στο χέρι σου. Ή μάλλον στο χειριστήριό σου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved