Έξι video games για τους λάτρεις του Μεσαίωνα

Λατρεύεις τα κάστρα και τους ιππότες; Φρόντισε να τα έχεις παίξει όλα. 

Κακά τα ψέματα, μία σειρά από μεσαιωνικά video games έχουν κάνει την διαφορά εκεί έξω. Θυμηθήκαμε τα αγαπημένα και καλύτερα όλων των εποχών, που συνεχίζουν να μας κρατούν συντροφιά μέχρι σήμερα. 

 

 

Crusader Kings 2

To ξέρουμε πως κυκλοφορεί ήδη το τρίτο παιχνίδι της σειράς, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: τις εργατοώρες που έχουμε δαπανήσει με το συγκεκριμένο sandbox, δεν θα τις φτάσουμε ποτέ με τον τρίτο τίτλο της Paradox. O λόγος που το αγαπήσαμε ήταν ακριβώς επειδή σε καλούσε να λειτουργήσεις το βασίλειο με τις συνθήκες της εποχής. Και δεν ήταν διόλου εύκολες. Αν ήταν μία φορά δύσκολο να είσαι ευγενής και να πολεμάς για έναν βασιλιά, ήταν δέκα φορές πιο δύσκολο να γίνεις βασιλιάς και να κουμαντάρεις μία νέα αυτοκρατορία. Γι’ αυτό όμως είναι εδώ τέτοια παιχνίδια και το Crusader Kings 2 το αγαπάμε ακόμα. Ενίοτε το προτιμούμε και από το τρίτο.

 

Assassin’s Creed

Στην περίπτωση που το ξέχασες, το πρώτο παιχνίδι της πετυχημένης σειράς εξελίσσεται στους Αγίους Τόπους τον καιρό των Σταυροφοριών. Και να πούμε κάτι; Αν δεν γνωρίζαμε εξαρχής το σύμπαν των Ασσασίνων και την ιστορία του Altair, είναι πολύ πιθανό να μην είχε καταλήξει να μας αρέσει τόσο. Ευτυχώς όμως όλα κινήθηκαν όπως έπρεπε. Με Ιωαννίτες και Ναΐτες ιππότες να αποτελούν στόχο δολοφονιών, με Άραβες ηγεμόνες να δέχονται ένα μαχαίρι στο λαιμό και ειδικότερα, κάπως έτσι ξεκίνησε μία αδιανόητα υπέροχη ιστορία που έκανε την Ubisoft κορυφή και εμάς να αδημονούμε για τον ένα τίτλο μετά τον άλλο. Όλα όμως ξεκίνησαν με αυτό το μεσαιωνικό κόσμημα.

 

Medieval 2 Total War

Στο μακρινό 2006, η μεσαιωνική έκδοση του Total War ήταν μαζί με το Rome από τα πιο αγαπημένα strategy. Bέβαια τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά στο Age of Empires μιας και, εκτός από το να φτιάξεις ένα ολόκληρο βασίλειο, έπρεπε να λάβεις μέρος σε σταυροφορίες, να δολοφονήσεις όσους στεκόντουσαν εμπόδιο στην επιτυχία σου και να διαλύσεις τα τείχη των αντίπαλων κάστρων με τους καταπέλτες της εποχής. Η πετυχημένη Total War συνταγή δηλαδή. Με εξαιρετικά γραφικά για την εποχή του και μπόλικα μερόνυχτα για κάψιμο, ο Μεσαίωνας δεν έδειχνε ποτέ πιο υπέροχος.

 

Kingdom Come: Deliverance

Αν κατάφερε να κάνει κάτι ιδανικά ο συγκεκριμένος τίτλος, ήταν να σε βάλει στη -δύσκολη- ζωή ενός πρωταγωνιστή που δεν ήταν ευγενής. Ξεκίνησες από γιος σιδηρουργού και έφτασες στο σημείο να φορέσεις την πανοπλία, την στιγμή που η Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία βιώνει τον εμφύλιό της πόλεμο. Και το Kingdom Come: Delicerance τα κατάφερε υπέροχα σε αυτό. Πολλές περιπέτειες, εξαιρετική σπαθασκία και ρεαλισμός στις μάχες, αλλά και πλούσιο σενάριο σε ένα από τα καλύτερα μεσαιωνικά στόρι που γράφτηκαν ποτέ.

 

Witcher 3: Wild Hunt

Mπορεί η ιστορία του Geralt να μην βρίσκεται σε υπαρκτά βασίλεια, αλλά το medieval fantasy ζει και βασιλεύει. Αυτό ακριβώς είναι και αυτό ακριβώς μας άρεσε. Άλλωστε τα περισσότερα κράτη που εμφανίζονται στο παιχνίδι, είναι μία πιστή αποτύπωση για το πως ήταν διαμορφωμένα τα κράτη στο μετέπειτα late Middle Ages. Κατά τα άλλα, τα λόγια είναι περιττά για το παιχνίδι που στις 14 Δεκεμβρίου έρχεται με ανανεωμένα 4Κ γραφικά για να θυμηθούμε όλοι πόσο σπουδαίο ήταν. Κάθε φορά που ένας ιππότης έγραφε ιστορία σε κάποιο video game, υπήρχε ένας Witcher με δύο σπαθιά που τα κατάφερε καλύτερα.

 

Age of Empires 2

Πόσες αναμνήσεις περνούν από το μυαλό σου όταν διαβάζεις τον τίτλο; Είμαστε βέβαιοι πως ακόμη και η ίδια η Microsoft δεν περίμενε μία back to back επιτυχία μετά το πρώτο παιχνίδι, αλλά τόσο οι πωλήσεις όσο και η αγάπη του κόσμου, έδειξε πως τίποτα δεν είναι τυχαίο. Πόσες φορές πήγες αδιάβαστος στο σχολείο επειδή έπαιζες το campaign του Τζένγκις Χαν και της Ζαν Ντ’ Αρκ; Πανοπλίες, κάστρα, σενάρια και, πλέον, μία ολοκαίνουργια redesign έκδοση που μαρτυρά ότι οι μεγάλες αγάπες δεν ξεχνιούνται.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved