Πώς να φτιάξεις τραγανό κοτόπουλο χωρίς τηγάνι

Το τηγάνισμα είναι σχεδόν παλιομοδίτικο.

Έχει έρθει η στιγμή να μάθουμε να κάνουμε κλασικές συνταγές διαφορετικά. Για παράδειγμα, ήξερες πως υπάρχουν τρόποι να έχεις τραγανό κοτόπουλο χωρίς να έχεις βάλει καν λάδι; Βασικά, αυτό δεν ισχύει μόνο για το κοτόπουλο, αλλά για το κρέας γενικά. Έτσι, λοιπόν θα μπορέσεις να απολαμβάνεις κρέας σαν να είναι τηγανητό, ενώ θα το έχεις ψήσει στον φούρνο και χωρίς καθόλου λάδι. Εξάλλου, να θυμάσαι πως τα μπαχαρικά παίζουν μεγάλο ρόλο στη γεύση των φαγητών. Mε αυτό τον τρόπο θα έχεις περισσότερη πρωτεΐνη και περισσότερο «καθαρό» κρέας. Η μαγική λέξη εδώ είναι το γκριλ.

Γιατί να ψήσεις το κοτόπουλο στο γκριλ;

Πρόκειται για έναν από τους πιο υγιεινούς τρόπους ψησίματος για το κρέας. Εν προκειμένω ας μιλήσουμε για το κοτόπουλο. Αυτό συμβαίνει γιατί το περιττό λίπος «πέφτει», οπότε παίρνεις ένα άπαχο κομμάτι πρωτεΐνης που μπορεί να σερβιριστεί με λαχανικά, τα οποία μπορείς να τα ψήσεις και αυτά με τον ίδιο τρόπο. Επιπλέον, πολύ λίγα θρεπτικά συστατικά «χάνονται» κατά τη διαδικασία του ψησίματος. Επίσης, είναι πολύ νόστιμο. Κλειδώνει την υγρασία χωρίς να χρειάζεται να προσθέσεις λάδι ή βούτυρο. Μπορείς να βρεις άπειρες συνταγές με κοτόπουλο για να το δοκιμάσεις με αυτον τον τρόπο. Οι περισσότερες από αυτές τις συνταγές βασίζονται σε μία διατροφή χαμηλή σε λιπαρά και σε υδατάνθρακες. Ιδανική πρόταση και για όσους γυμνάζονται. Μπορείς να μαρινάρεις το κοτόπουλο για επιπλέον γεύση.

Πώς το τηγανητό κοτόπουλο έγινε κομμάτι της ζωής μας

Tips: Όσο περισσότερο μαρινάρεις το κοτόπουλό σου, τόσο το καλύτερο. Μια απλή μαρινάδα χρειάζεται λάδι, εσπεριδοειδή (πορτοκάλι ή λεμόνι) και καρυκεύματα όπως μπαχαρικά και βότανα. Αν το θεωρείς περιττό βάλε απλά αλάτι, πιπέρι και το ψήνεις.

Να θυμάσαι πως το ψήσιμο στο γκριλ είναι μία γρήγορη διαδικασία και πρέπει να είσαι προσεκτικός με τους χρόνους. Αν έχεις στήθος κοτόπουλου ψήνεις περίπου 9 με 10 λεπτά. Γυρνάς ανά 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Ψήνεις στους 200 °C.

Τέλος, μπορείς να βάλεις τα κομμάτια κοτόπουλο σε μία σαλάτα, σε σάντουιτς σε μακαρονάδες ή να τα απολαύσεις και σκέτα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved