Χρήσιμο: Υπολόγισε πόσο γρήγορα μπορείς να παγώσεις τη μπίρα σου

Προγραμμάτισε τους χρόνους σου. 

H ιστορία είναι γνωστή, όμως πάντα το ίδιο στενάχωρη κάθε φορά που συμβαίνει. Πρόκειται για εκείνες τις ημέρες του καλοκαιριού που έχεις ξεχάσει τις μπίρες έξω από το ψυγείο. Και όταν το καταλαβαίνεις, είναι συνήθως αργά. Μην σε πιάνει απογοήτευση, έχουμε βρει την ιδανική εφαρμογή για εσένα, για να υπολογίσεις πόσο χρόνο χρειάζεται για να έχεις παγωμένη μπίρα. Ενδεικτικά να σου πούμε πως αν πίνεις μία μπίρα των 330 ml θα χρειαστεί 56 λεπτά για να κρυώσει.

 

 

«Ανακαλύψαμε» το Omni Chilled Drink Calculator που μπορεί να υπολογίσει ακριβώς πόσος χρόνος χρειάζεται για να κρυώσει το ποτό σου. Δημιουργήθηκε από λάτρεις του κρασιού που ζουν στη Βαρσοβία και μπορεί να σου πει την ιδανική θερμοκρασία που μπορεί να ψυχθεί ένα ποτό αναλόγως με τα δεδομένα που θα του δώσεις. Όπως έχει πει ένας από τους δημιουργούς της εφαρμογής, ο Alvaro Diez, «συχνά άνοιγα ένα μπουκάλι φαινομενικά κρύο, ωστόσο μέσα ήταν χλιαρό και αυτό δεν μου άρεσε. Οπότε άρχισα να σκέφτομαι τι μπορώ να κάνω για αυτό και voila!». Ο Diez έχοντας τεχνολογικό υπόβαθρο συμβουλεύτηκε τον συνάδελφό του Tibor Pal, που γνωρίζει από φαγητό και γαστρονομία, για να βρει τις βέλτιστες θερμοκρασίες για κάθε ποτό.

Οι επιστήμονες κατάφεραν να κάνουν τη μπίρα ακόμη πιο νόστιμη

Πώς να κάνεις τους υπολογισμούς

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συμπληρώσεις πέντε διαφορετικά πεδία. Για παράδειγμα, θα επιλέξεις ποιο ρόφημα θες να κρυώσεις, σε τι περιέχεται, αλλά και πού θα το βάλεις στο ψυγείο σου και έτσι θα προκύψει το αποτέλεσμα. Πιο συγκεκριμένα:

1. Τι θες να παγώσεις

Αρχικά πρέπει να προσδιορίσεις τι θες να παγώσεις. Για παράδειγμα τη μπίρα.

2. Μπουκάλι

Θα χρειαστεί να καθορίσεις το μέγεθος της φιάλης, καθώς αυτό επηρεάζει επίσης τη διαδικασία ψύξης.

3. Πού βρισκόταν η μπίρα

Ο επόμενος σημαντικός παράγοντας που πρέπει να υπολογιστεί είναι πού βρισκόταν η μπίρα πριν τη βάλεις στο ψυγείο.

 4. Πού θα την τοποθετήσεις

Εδώ θα πρέπει να επιλέξεις το σημείο, που θα τη βάλεις στο ψυγείο.

5. Επιθυμητή θερμοκρασία

Η επιθυμητή θερμοκρασία είναι η ιδανική θερμοκρασία για εσένα.

Για παράδειγμα με βάση τα στοιχεία που βάλαμε, μας έβγαλε αυτό το αποτέλεσμα: «1 ώρα και 33 λεπτά. Αν θέλεις τώρα μια δροσερή μπίρα, σου έχουμε άσχημα νέα. Αλλά αν είσαι ακόμα στη φάση του προγραμματισμού, αυτό είναι υπέροχο. Θα τη σερβίρεις στη βέλτιστη θερμοκρασία».

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved