Η Porsche που οδηγούσε ο Στιβ Μακ Κουίν βρέθηκε και βγαίνει στο σφυρί

Μπας και σου περισσεύουν 13 εκ. να την τσιμπήσεις;

Λίγα αυτοκίνητα κουβαλάνε την αγωνιστική ιστορία που κουβαλάει η Porsche 917K. Είναι το αυτοκίνητο που έδωσε τις πρώτες νίκες στην αυτοκινητοβιομηχανία στο αγώνα των 24 ωρών του Le Mans τη δεκαετία του 1970. Είναι ένα από τα καμάρια της γερμανικής φίρμας με το αλογάκι κι αυτό λέει πολλά από μόνο του.

Τι γίνεται λοιπόν όταν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που έδωσε τις θρυλικές νίκες στον θρυλικό αγώνα και στη συνέχεια πρωταγωνίστησε στη θρυλική ταινία «Le Mans» (1971) με τον θρυλικό Στιβ Μακ Κουίν πίσω από το τιμόνι βρίσκεται, μετά από πολλά χρόνια, κρυμμένο κάπου σε κάποιον αχυρώνα έξω από το Παρίσι; Αυτοκινητιστική είδηση πρώτης κοπής γίνεται, αυτό γίνεται.

Ένα extra fun fact (γεμάτο μνήμες και θλίψη μαζί) είναι πως το εν λόγω σούπερ αυτοκίνητο είχε αγοραστεί από τον σπουδαίο Ελβετό οδηγό Jo Siffert, ο οποίος δυστυχώς είχε βρει τραγικό θάνατο στον αγώνα World Championship Victory Race.

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, ένα αυτοκίνητο που κουβαλάει τόσες αναμνήσεις, τόσες νίκες, τόσες προσωπικές ιστορίες, τόση ιστορία τελικά, είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην πωλείται ως ένα ρετρό super car αλλά ως κειμήλιο της σύγχρονης ανθρώπινης ιστορίας. Μάντεψε… κοστολογείται ότι σύντομα θα δημοπρατηθεί σε τιμή που ξεπερνά τα 13 εκ. δολάρια!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved