Πόσο πάει ρε συ Πόρσε η ΔΕΗ;

H θρυλική Porsche 910 φοράει ηλεκτρικό κινητήρα και πιάνει τα 300 χλμ!

Η Kreisel είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που έχει βαλθεί να μετατρέψει διάφορα μυθικά αυτοκίνητα του παρελθόντος σε ηλεκτροκίνητους πυραύλους. Ναι, καλά ακούσατε το βασικό ζητούμενο είναι οι επιδόσεις των «φτιαγμένων» μοντέλων να πραγματοποιούνται μέσα από μία φιλική προς το περιβάλλον διαδικασία.

porsche vintage

Τώρα θα έρθετε να ρωτήσετε εάν κάτι τέτοιο είναι δυνατόν. Αδύνατον θα λέγαμε αρχικά, μέχρι να δούμε τα διαπιστευτήρια της εταιρείας σχετικά με την μετατροπή του θρύλου που ακούει στο όνομα Porsche 910. Το αυτοκίνητο που είχε εντυπωσιάσεις στις πίστες του 1960 όπως φαίνεται βρήκε τον ηλεκτρικό μάστορά του και η έκδοση του αυτή ονομάζεται Kreisel Evex 910E.

Τα βάζουμε κάτω, λοιπόν, και λέμε: ο ηλεκτρικός κινητήρας καταφέρνει να κάνει τα 0-100 χλμ. σε 2,5 δευτερόλεπτα, έχει τελική ταχύτητα 300 χλμ/ώρα ενώ μπορεί να ταξιδέψει για 350 χλμ με μία και μόνο φόρτιση της μπαταρίας! Με αυτά και με αυτά το vintage όνειρο γίνεται ξανά πραγματικότητα και αυτή τη φορά είναι και οικολογικό. Απίστευτο κι όμως αληθινό.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved