Η θρυλική Ferrari 308 GTS επιστρέφει!

Ο «κοιμώμενος γίγαντας» ξαναβγαίνει στην άσφαλτο μετά από τρεις σχεδόν δεκαετίες.

Προς το τέλος του 2016, η Ferrari παρουσίασε τη νέα J50 η οποία θα βγει μόλις σε 10 κομμάτια, αποκλειστικά για οδηγούς/συλλέκτες. Με απλά λόγια, ένα αμάξι-θρύλος της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας επιστρέφει στο προσκήνιο μετά από 28 ολόκληρα χρόνια νάρκης.

tom selleck magnum

Πρόκειται για την υπέρτατη, τη χλιδάτη και αλήτικη ταυτόχρονα σπορ Ferrari του 1975, την 308 GTS, η οποία ουσιαστικά έκανε τον Tom Selleck - ναι η Ferrari έφταιγε και όχι το μουστάκι - μια από τις πιο γνώριμες φιγούρες των 90's καθώς αποτέλεσε το alter ego του στη σειρά «Magnum, P.I.» στις αρχές του 80'. Ήταν τόσο μεγάλη η επίδραση του αμαξιού στη σειρά, που πλέον έμεινε στην ιστορία με όνομα «Magnum P.I. Ferrari 308 GTS».

Το ιστορικό αυτό αμάξι μάλιστα θα είναι το hot brand σε δημοπρασία και είναι βέβαιο ότι δεν θα είναι λίγοι οι έχοντες που θα τρέξουν να την αρπάξουν. Σε εξαιρετική κατάσταση και με μόλις 36 χιλιάδες μίλια στο κοντέρ, είναι ένα αυτοκίνητο που δεν αξίζει να στολίζει απλώς το γκαράζ σου, αλλά επιβάλλεται να δαμάζεις μαζί του την άσφαλτο.

magnum pi ferrari 308 3

Παρά το γεγονός ότι η παραγωγή του διήρκεσε πολύ λίγο (1982-85), είναι ένα κομμάτι που σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητο, με τον κινητήρα του Tipo F105 AB V8 2.9 λίτρων (240 ίππων) να αποτελεί πρόκληση για όποιον τελικά το αποκτήσει.

Προς τον τυχερό που θα γίνει ο νέος Magnum της σύγχρονης εποχής: ΜΗΝ αφήσεις μουστάκι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved