Έρευνα για τατουάζ: Αυξάνουν την αρρενωπότητα, «χάνουν» όμως αλλού

Η υπεροχή και η τεστοστερόνη σου θα εκτοξευτούν με ένα τατουάζ. Υπάρχει όμως και ένα μεγάλο «αλλά».

Μήπως απορείς  που θες να κάνεις μεγάλη σχέση αλλά οι γυναίκες δεν σε παίρνουν στα σοβαρά; Μην προσπαθείς να μετρήσεις τα λόγια σου ή να αλλάξεις το κούρεμά σου, σε κάποιο βαθμό ευθύνονται τα σχέδια που έχεις στο σώμα σου. Ναι, αυτά που έκανες εμπνεόμενος από τον Μάικλ Σκόφιλντ στο «Prison Break», τους Ντέιβιντ Μπέκαμ ή Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ή κάποιον άλλο φυλακόβιο πρωταγωνιστή από κάποια ταινία ή σειρά.

 

Το να πάρει κανείς την απόφαση να «χτυπήσει» τατουάζ λέει -θεωρητικά- πολλά για τον εαυτό του, ωστόσο όχι αυτά που νομίζαμε. Τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Personality and Individual Differences και αφορά ένα πείραμα του Jagiellonian University Medical College της Πολωνίας, πάνω σε 2,369 γυναίκες και 215 άντρες από τα social media, με ετεροφυλικό σεξουαλικό προσανατολισμό και μ. ό. ηλικίας τα 25 χρόνια.

 

Η έρευνα για τα αντρικά τατουάζ

Το συγκεκριμένο πείραμα, ήρθε να μας επιβεβαιώσει το γεγονός ότι ένας άντρας που έχει «χτυπήσει» τατουάζ στο κορμί του, προκαλεί διαφορετικά συμπεράσματα μεταξύ αντρών και γυναικών.

Σε αυτούς που συμμετείχαν, λοιπόν, στην έρευνα προβλήθηκαν 9 φωτογραφίες αντρών στην ίδια πόζα, ηλικίας από 19 έως 35, χωρίς μπλούζα από τη μέση και πάνω και με την ίδια, ουδέτερη, έκφραση προσώπου. Στη συνέχεια τους προβλήθηκε η ίδια φωτογραφία, ύστερα από επεξεργασία, με ένα μαύρο tribal τατουάζ στον ώμο του καθενός. Οι συμμετέχοντες βαθμολόγησαν κάθε έναν από τους εννιά άντρες μία φορά από το 1 έως το 5, με βάση την υγεία, τη θελκτικότητα, την αρρενωπότητα, την υπεροχή, την επιθετικότητα, τις προοπτικές για συντροφικότητα και την καλή πατρότητα.

Οι βαθμολογίες, όπως γράψαμε παραπάνω, απέδειξαν τη διαφορά αντίληψης πάνω στο θέμα των τατουάζ, ενώ φάνηκε πως οι άντρες νιώθουν και λίγο μειονεκτικά, μπροστά σε άντρες που έχουν τατουάζ.

 

 

Τατουάζ, ένα σχέδιο με στιλ… επιβλητικό

Τελικώς, αποδείχτηκε πως το να έχει ένας άντρας τατουάζ, με βάση τη γυναικεία σκοπιά, είναι και πιο αρρενωπός, υγιής και ελκυστικός, ακατάλληλος όμως για σχέση και παιδιά. Την ίδια στιγμή οι άντρες, χαρακτήρισαν τους «συναδέλφους» τους με τα τατουάζ, εξίσου πιο ελκυστικούς, υγιείς, κυρίαρχους και επιθετικούς, όχι όμως περισσότερο ή λιγότερο υγιείς από αυτούς χωρίς τατουάζ. Επίσης, με βάση τις αντρικές ψήφους δεν επηρεάστηκαν καθόλου οι δυνατότητες των προβληθέντων για σωστή συντροφικότητα και πατρότητα.

Με βάση το τελικό πόρισμα της έρευνας, βγήκε το εξής συμπέρασμα:

Αρχικά ότι οι άντρες με τατουάζ έλκουν περισσότερο τις γυναίκες δείχνοντας ότι έχουν καλή κατάσταση υγείας και αρρενωπότητα, ενώ όπως φάνηκε από την αντίθετη πλευρά, μάλλον «φοβίζουν» τους υπόλοιπους άντρες. Συνοψίζοντας, η μελέτη μάλλον έδειξε ότι τα τατουάζ λειτουργούν ως μέσο υπεροχής στον αντρικό ανταγωνισμό, περισσότερο από στοιχείο έλξης προς υποψήφιες συντρόφους.

 

Με βάση λοιπόν τη συγκεκριμένη έρευνα, αν νιώθεις ότι υστερείς στον τομέα της επιβλητικότητας, δεν έχεις παρά να πας στο τατουατζίδικο και να βγεις στον κόσμο με το στοιχείο της υπεροχής. Αν πάλι θες να κάνεις μεγάλη σχέση αλλά θες να «χτυπήσεις» κάποιο tribal, καλύτερα πάρε κάνα γλειφιτζούρι που προσφέρουν δωράκι χένα λίγων ημερών.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved