Polo comeback: Πώς ένα t-shirt ξεπερνάει κάθε πρόσκαιρο trend και δημιουργεί το δικό του status quo

Αν είσαι ένας άντρας που ασχολείται με τη μόδα, όπως ασχολείται με τα αθλητικά, ανά διαστήματα μπορεί να έχεις ενδώσει σε πολλά και διαφορετικά aesthetic ή trends, τα οποία σε βοήθησαν να καλλιεργήσεις το προσωπικό σου γούστο.

1 SHARES

Θυμήσου για παράδειγμα, όταν ήσουν αφοσιωμένος στα επαγγελματικά σου και είχες «πορωθεί» με την εργασία σου, πώς η διαμόρφωση του office style σου αποτελούσε προτεραιότητα. Υπήρχαν και στιγμές, όμως, όπως αυτές που τρελαινόσουν για μπάσκετ και αγώνες NBA ή άλλες που είχες φάει «κόλλημα» με τη Formula 1 και ήθελες όσο ποτέ άλλοτε, να βγάλεις προς τα έξω τον πιο sporty εαυτό σου.

Μπορεί να πρόκειται για διαφορετικές περιστάσεις της ζωής σου, όμως μία ήταν η κοινή συνισταμένη: Το γεγονός πως επηρέαζαν πάντα -αν και με διαφορετικό τρόπο- το προσωπικό σου στυλ. Και αυτό, διότι η μόδα υπήρχε και υπάρχει σε κάθε έκφανση της ζωής σου και τα διαχρονικά essentials που έχεις επιλέξει να τοποθετήσεις στην ντουλάπα σου είναι η απόδειξη. Αρκεί τώρα, να ρίξεις μία ματιά στα ρούχα που σε συντροφεύουν καθημερινά και έχουν κάτι από όλες τις φάσεις που έχεις περάσει, για να συνειδητοποιήσεις πως όσα πράγματα και να άλλαζες στα looks που σε εκπροσωπούσαν, υπήρχε κάτι, που αποτελεί σταθερή αξία, μέχρι και σήμερα: Τα polo shirts σου.

 Το American coolness των 90’s πιο επίκαιρο από ποτέ

Αλήθεια, έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς τα polo shirts δημιούργησαν το δικό τους status quo και είχαν πάντα μία θέση στην ντουλάπα σου;

Άνοιξε το ημερολόγιο σου, πήγαινε κάπου στο 1995 και ξεκίνα να ψάχνεις ιστορικά γεγονότα που καθόρισαν τη «σκηνή» της ανδρικής μόδας. Πρέπει να έχεις φτάσει κάπου στην Αμερική και να βλέπεις εμφανίσεις με τα βαμβακερά κλασικά polo shirts με logo, κόκκινο, άσπρο και μπλε bold χρώμα και color-blocking designs, τα οποία χαρακτήριζαν το American style της εποχής. Με μία γρήγορη επαναφορά τώρα στο 2024, μπορείς να παρατηρήσεις ότι οι τάσεις της μόδας κάνουν κύκλους και φέρνουν το παρελθόν στο σήμερα, κάνοντάς το μάλιστα, ακόμη πιο γοητευτικό.

Και κάπως έτσι, τα 90’s της Αμερικής κατακτούν τις ντουλάπες κάθε stylish άνδρα των 2020’s. Δεν θα γινόταν και διαφορετικά, αφού η Tommy Hilfiger, με τη νέα συλλογή Άνοιξη- Καλοκαίρι 2024, κάνει μία ωδή στα αγαπημένα σου polo, ξεκινώντας ένα νοσταλγικό «ταξίδι» με αφετηρία το 1979.


Από το classic sailing polo στο golf polo with a twist

Πράγματι, η συλλογή Άνοιξη- Καλοκαίρι 2024 της Tommy Hilfiger αποτελεί «ύμνο» στα αγαπημένα σου polo shirts και αυτό, είναι που σε κάνει να αναπολείς όλες τις φάσεις που πέρασες εσύ και το αγαπημένο σου essential, μέχρι να φτάσετε στο TOMMY X WE THE BEST POLO του 2024. Κάνουμε λάθος;

Ας το πάρουμε λοιπόν από την αρχή, εκεί λίγο πριν τη δεκαετία του 90, που το century survival top είχε επιρροές από sailing uniforms. Κάνοντας δυναμική είσοδο στα 90’s, βλέπουμε τα πρώτα rugby polo, με επιρροές από τη Formula 1, αλλά και από την hip-hop σκηνή και σιγά σιγά, τα all time classic shirts κάνουν την εμφάνισή τους.

Μάλιστα, όντας πια στα 2000’s, παρακολουθούμε συλλογές με sporty στοιχεία, επηρεασμένα από το golf, loose γραμμές που στην πορεία γίνονται slim και τις παρουσιάζουν μεγάλοι celebrities, όπως ο Lewis Hamilton και καταλήγουμε στο 2024.


Το icon of American style που θα διαμορφώσει και φέτος την capsule wardrobe σου

Με college vibes, casual αναφορές και modern chic ύφος, τα polo t-shirts θυμίζουν ξεκάθαρα το χαλαρό στυλ των νεαρών αγοριών στα κολέγια της Αμερικής και αρκεί να ανατρέξεις στο story που αναφέραμε, για να το επιβεβαιώσεις.

Το γεγονός ότι επηρέασαν τόσο το στυλ των περισσότερων fashion gentlemen από τα 90’s μέχρι και σήμερα, είναι η απόδειξη ότι πρέπει να αποτελούν τα easy to style essentials και της δικής σου ντουλάπας. Δεν είναι άλλωστε κάτι νέο για εσένα, διότι γνωρίζεις καλά πως πάντα κατάφερναν και συμβάδιζαν με τη «φάση» που βρισκόσουν και το στυλ που ήθελες να εκπροσωπήσεις. Και αυτό, διότι μπορούσες να τα συνδυάζεις κυριολεκτικά, με τα πάντα.

Το μόνο καινούργιο στην υπόθεση, είναι η νέα συλλογή Άνοιξη- Καλοκαίρι 2024 της Tommy Hilfiger, με επιρροές από το classic polo shirt της δεκαετίας του 90, που έρχεται να δώσει ένα twist στα αγαπημένα σου ευκολοσυνδίαστα polo.


Γενικά, αυτήν την σεζόν, επιβεβαιώνουμε για ακόμη μία φορά πως η μόδα κάνει κύκλους μέσα από τα 90’s polo της Tommy Hilfiger, που επανέρχονται για να συμβαδίσουν για ακόμη μία φορά με τη «φάση» που βρίσκεσαι. Διότι, είτε βλέπεις αγώνα, είτε παίζεις rugby, είτε είσαι στο γραφείο, τα polo σου θα έχουν πάντα μία θέση στα looks σου και θα σε ταξιδεύουν στα 90’s, τότε που το American style «έδινε» μαθήματα μόδας.

Η συλλογή Tommy Hilfiger Άνοιξη - Καλοκαίρι 2024 είναι διαθέσιμη στο tommy.com, στα καταστήματα TOMMY HILFIGER και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης.


1 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved