Μπορoύν τα τατουάζ να κάνουν έναν άντρα πιο ελκυστικό;

Ένα χελιδόνι δεν φέρνει την άνοιξη.

Τα τατουάζ κάποτε διέκριναν ένα μικρό κομμάτι της κοινωνίας. Κάποτε. Σήμερα θεωρούνται απλά ένα ακόμη χαρακτηριστικό της εικόνας ενός ανθρώπου. Το θέμα μας βέβαια σε αυτό το άρθρο δεν είναι να «εξετάσουμε» τη φιλοσοφία των τατουάζ, αλλά να δούμε το impact που έχουν -αν έχουν- στις γυναίκες. Τελικά, αρέσουν περισσότερο στις γυναίκες οι άντρες με τατουάζ; Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει έρευνες πάνω στο θέμα. Ας το δούμε.

Πιο συγκεκριμένα, οι Andrzej Galbarczyk και Anna Ziomkiewic (2017) ερεύνησαν το θέμα για το αν τελικά τα τατουάζ κάνουν τους άντρες πιο ελκυστικούς. Για την έρευνά τους, τράβηξαν φωτογραφίες αντρών χωρίς τατουάζ και στην πορεία τις τροποποίησαν ψηφιακά για να προσθέσουν ένα μαύρο τατουάζ. Στη συνέχεια παρουσίασαν τις φωτογραφίες σε 2584 άντρες και γυναίκες και τους έβαλαν να τις βαθμολογήσουν με και χωρίς το τατουάζ.

Έρευνα: Τελικά αρέσουν στις γυναίκες οι άντρες με τατουάζ;

Οι γυναίκες αξιολόγησαν τις εκδοχές των αντρών με τατουάζ ως πιο υγιείς αλλά όχι περισσότερο ή λιγότερο ελκυστικές από τους άντρες χωρίς τατουάζ. Από την άλλη πλευρά, οι άντρες βαθμολόγησαν τις εκδοχές των αντρών με τατουάζ ως πιο ελκυστικές αλλά όχι περισσότερο ή λιγότερο υγιείς σε σύγκριση με τις φωτογραφίες των αντρών χωρίς τα τατουάζ. Επειδή η μελέτη χρησιμοποίησε ετεροφυλόφιλα άτομα, διαπιστώθηκε ότι οι άντρες χωρίς τατουάζ θεωρούσαν τους άλλους άντρες με τατουάζ ως «ανταγωνιστές»  δεδομένης της αντίληψής τους ότι εκείνοι που έχουν τατουάζ είναι πιο ελκυστικοί για τις γυναίκες. Αυτό μπορεί να έχει να κάνει με την αυτοπεποίθηση, καθώς οι άντρες φαίνεται πως αποκτούν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση κάνοντας τατουάζ. Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες αξιολόγησαν τις φωτογραφίες των αντρών με τατουάζ ως πιο αρρενωπές. Οι Galbarczyk και Ziomkiewic επισημαίνουν ότι αυτά τα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την τεστοστερόνη συνδέονται συχνά με την καλή υγεία, γεγονός που θα μπορούσε να εξηγήσει την αντίληψη των γυναικών ότι οι άντρες με τατουάζ φαίνονται πιο υγιείς.

Έχεις τατουάζ; Έτσι θα προστατεύσεις το δέρμα σου από τον ήλιο

Τελικά, μετράει;

Τα τατουάζ όπως και το piercing είναι μέρος της εμφάνισης ενός ανθρώπου. Αποτελούν χαρακτηριστικά της προσωπικής ιστορίας του κάθε άντρα -μιας που εν προκειμένω μιλάμε για άντρες. Οι περισσότεροι επιλέγουν να «χρωματίσουν» το δέρμα τους, γιατί κάτι θέλουν να πουν και αυτό είναι ένα δικό τους κομμάτι. Ο λόγος που επιλέγει κάποιος να κάνει ένα τατουάζ είναι προσωπικός και λέει πολλά για τον εαυτό του. Ωστόσο, είναι άλλο ζήτημα για το εάν τελικά γίνεται ελκυστικός στο γυναικείο φύλο. Ένα, δύο ή τρία τατουάζ είναι δικό σου θέμα. Συνεπώς, δεν είναι ότι κάνοντας ένα τατουάζ θα γίνεις πιο ελκυστικός, απλά θα αποτελεί ένα ακόμη χαρακτηριστικό της εικόνας σου. Δεν θα επιλέξει κάποια γυναίκα να βγει με κάποιον για τα τατουάζ του, αλλά αν μπει στη διαδικασία να τα σχολιάσει ενδέχεται να της αρέσεις ως σύνολο. Πιστεύω, πως οι περισσότερες γυναίκες δεν μένουν καν στην εικόνα του τατουάζ, εκτός και αν είναι κάποια που της αρέσουν πάρα πολύ ή για προσωπικούς λόγους την ενοχλούν πάρα πολύ. Μην ξεχνάμε, πως τα τατουάζ πια είναι οικεία στο μάτι, άρα μπορεί και να μην σχολιαστούν.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved