pexels Έχεις τατουάζ; Έτσι θα προστατεύσεις το δέρμα σου από τον ήλιο

Τρεις τρόποι για να γεμίσεις με βιταμίνη D και πάντα με ασφάλεια.

Είτε είσαι φαν είτε όχι, έφτασε εκείνη η εποχή του χρόνου που φοράμε όλο και λιγότερα ρούχα. Τα κοντομάνικα αντικαθιστούν τα μακρυμάνικα και κάπως έτσι αποκαλύπτονται αυτά που στωικά περίμεναν σκεπασμένα κάτω από τα στρώματα υφασμάτων. Οι πρώτες βόλτες στην παραλία, τη θάλασσα και τον ήλιο που μας... φορτίζει με βιταμίνη D, την βιταμίνη της ευτυχίας, είναι γεγονός. 

Ωστόσο οφείλουμε να απολαμβάνουμε αυτή την εποχή και τον ήλιο με τον πιο ασφαλή τρόπο. Και ειδικά αν έχεις τατουάζ πρέπει να προσέχεις δίπλα. Οπότε παρακάτω βρήκαμε τρεις τρόπους που οφείλεις ν’ ακολουθήσεις με ευλαβική προσοχή.

 

 

Λεπτά ρούχα

Ναι είναι λογικό να θέλεις να φαίνεται το τατουάζ σου. Να το δείχνεις και να καμαρώνεις γι’ αυτό. Ωστόσο στην περίπτωση που βρίσκεσαι γι’ αρκετή ώρα κάτω από τον ήλιο, θα πρέπει να το ξανασκεφτείς. Το να φοράς ελαφριά ρούχα ώστε να το προστατεύσεις είναι μία ιδανική επιλογή και έτσι θα ελαχιστοποιήσεις την έκθεσή του στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Λατρεύουμε τις γυναίκες με τα ΠΟΛΛΑ τατουάζ

Αντηλιακό

Είναι απαραίτητο για όλους και τον Χειμώνα. Οπότε καταλαβαίνεις ότι το καλοκαίρι και σε κάποιον που έχει τατουάζ, είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο. Επίσης είναι σημαντικό διότι υπάρχει η πιθανότητα να ξεθωριάσει το τατουάζ από την έκθεση του ήλιου ενώ υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του δέρματος. Όταν το δέρμα εκτεθεί στην ηλιακή ακτινοβολία και σε συνδυασμό με το σκούρο τατουάζ, υπάρχει η πιθανότητα να δημιουργηθούν βλάβες και μελανώματα. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να χρησιμοποιείς καθημερινά αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

 

 

Προσοχή στις ελιές

Αν στο σημείο που έχεις το τατουάζ υπάρχει κάποια ελιά, τότε είναι δύσκολο να την διακρίνεις. Είναι σημαντικό να ελέγχεις λοιπόν με προσοχή το σημείο για τυχόν αλλοιώσεις στο χρώμα και το σχήμα. Σε περίπτωση που παρατηρήσεις κάποια αλλαγή, τότε είναι επιβεβλημένο να επικοινωνήσεις με τον δερματολόγο σου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved