Pexels Πώς να διαλέξεις τα κατάλληλα γάντια μποξ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν ανέβεις στο ρινγκ για τα γάντια σου.

Ώστε θες να πυγμαχήσεις. Και θα το κάνεις ακόμα καλύτερα άμα διαλέξεις τα σωστά γάντια για τη σωστή χρήση. Η πυγμαχία άλλωστε χωρίζεται πάντα στα μέρη της προπόνησης του sparring και στις ασκήσεις που κάνει ο πυγμάχος μόνος του.

Υπάρχουν τρία είδη ζευγαριών. Το πρώτο για sparring, το δεύτερο για σάκο, αλλά οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τα γάντια προπόνησης, το τρίτο είδος, ώστε να μπορέσουν να εκτελέσουν  μία σειρά από ασκήσεις, συμπεριλαμβανομένου και του sparring.

Διάβασε επίσης: To μυστικό του Μάικ Τάισον για τα δυνατά του νοκ-αουτ. 

Τι πρέπει να θυμάσαι

Για να βρεις το σωστό μέγεθος στα γάντια του μποξ, θα χρειαστεί να μετρήσεις την περιφέρεια του χεριού σου. Μπορείς να τυλίξεις μια μεζούρα γύρω από το πιο φαρδύ μέρος της φάλαγγας (χωρίς τον αντίχειρα) και να καταγράψεις τη μέτρηση σε εκατοστά. Με αυτό το νούμερο θα πας να ψωνίσεις τα γάντια σου και να έχεις υπόψη ότι κάθε εταιρεία έχει πολλές φορές διαφορετικά 8αρια, 10ρια κ.ο.κ. Το βάρος σου παίζει επίσης ρόλο στον καθορισμό του κατάλληλου μεγέθους, μιας και οι πυγμάχοι που είναι πιο ογκώδεις, χρειάζονται μεγαλύτερα γάντια με περισσότερη επένδυση.

Δοκίμασέ τα

Όσο και αν τα έχεις μετρήσει, δοκίμασε τα. Θυμήσου ότι το καλύτερο είναι να τα προβάρεις φορώντας μπαντάζ από μέσα, γιατί έτσι ακριβώς θα αναγκαστείς να τα χρησιμοποιήσεις. Τα γάντια θα πρέπει να εφαρμόζουν, αλλά να μην είναι τέρμα σφιχτά και ειδικά ο καρπός πρέπει να προσφέρει ευκολία κίνησης και την ίδια στιγμή να μην είναι τέρμα σφιχτός.

Και καλή προπόνηση!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved