Associated Press Το μυστικό του Mike Tyson για δυνατά νοκ-άουτ

Τίποτα δεν ήταν τυχαίο στις κινήσεις του πρωταθλητή.

Προφανώς, το να στέκεσαι ακίνητος στο ρινγκ δεν είναι μια νικηφόρα στρατηγική, αλλά  h η «υπογραφή» του Tyson ήταν να προχωράει με πλάγιους βηματισμούς εξουδετερώνοντας τους αντιπάλους του εν ριπή οφθαλμού. Και ο Mike συνδυάζει μοναδική ταχύτητα και ευκινησία σε σχέση με το βάρος του. Τι κάνει όμως πέρα από τους βηματισμούς και ξεχωρίζει;

 

 

Τα σπουδαία αντανακλαστικά

Θα το ξαναπούμε. Ο Tyson ξέρει να κινείται. Έχει ταλέντο στο να σε πείθει ότι μπορείς να προσγειώσεις τη γροθιά σου, αλλά τα αντανακλαστικά είναι τόσο σπουδαία που σε κλάσματα δευτερολέπτου, τις έχει αποφύγει και έχει απαντήσει με δυνατές γροθιές. Δούλεψε τα αντανακλαστικά σου. Αυτά θα σου σώσουν τη ζωή.  

Η μεταφορά ισχύος

Όταν ο Mike απέφευγε τις γροθιές, από την πλευρά που ξεγλιστρούσε, μετέφερε το βάρος στο αντίθετο πόδι. Επομένως, αν μεταφέρω το βάρος μου στο αντίθετο πόδι . Αν λοιπόν για παράδειγμα το πόδι αυτό είναι το μπροστινό, μπορείς να απαντήσεις με ένα δυνατό αριστερό hook, παίρνοντας όλο το βάρος και δυναμώνοντας τη γροθιά. Αντιστοίχως, αν ξεγλιστρήσεις προς τα δεξιά, είναι το δεξί που θα πάρει τα κιλά του σώματος και θα γίνει πανίσχυρο.

 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved