pexels Πώς θα ξεκινήσεις το τρέξιμο αν είσαι υπέρβαρος;

Φαντάζει ως προσωπική κόλαση αλλά είναι απλώς θέμα θέλησης και υπομονής.

Είναι η πιο δύσκολη διαδικασία. Εκείνη του να πάρεις την απόφαση να σηκωθείς από τον καναπέ, να βάλεις τα αθλητικά σου, να κάνεις το πρώτο βήμα και να βγεις για τρέξιμο. Ειδικά αν είσαι από εκείνους τους τύπους που έχουν να τρέξουν από το Δημοτικό, τότε το να βγάλεις το πρώτο χιλιόμετρο φαντάζει ως άθλος. Το τρέξιμο είναι ζόρικη υπόθεση αλλά κάτι που μπορείς να κάνεις παντού και χωρίς να πληρώσεις ούτε ένα ευρώ. Θα χρειαστείς υπομονή και τεράστια θέληση, διότι η απογοήτευση είναι έτοιμη να σε αγκαλιάσει.

 

 

Όταν το τρέξιμο φαντάζει σαν την προσωπική σου κόλαση

Για τους υπέρβαρους ενήλικες που θέλουν να χάσουν βάρος και να αποκτήσουν φόρμα, το τρέξιμο μπορεί συχνά να φαντάζει ως αγγαρεία. Ωστόσο υπάρχουν συμβουλές που θα σε βοηθήσουν ώστε να ξεκινήσεις. Όπως για παράδειγμα να... μην τρέχεις. Όχι δεν αστειευόμαστε. Μπορείς να ξεκινήσεις μ’ ένα περπάτημα 90 δευτερολέπτων και μετά να τρέξεις για 15 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, για 12 εβδομάδες περίπου, προσπάθησε να τρέξεις 5 λεπτά και να κάνεις διάλειμμα ενός λεπτού για περπάτημα.

Αυτά είναι τα ιδανικά running τραγούδια ανάλογα με τον στόχο σου

Οφείλεις να γνωρίζεις πως δεν υπάρχει καμία ντροπή με το περπάτημα, διότι στην πραγματικότητα είναι μια υγιής συνήθεια. Ένας γρήγορος ρυθμός περπατήματος θα σε βοηθήσει να προετοιμάσεις το μυαλό και το σώμα σου για το τρέξιμο ενώ θα χρησιμεύσει ως μια εξαιρετική λύση για γυμναστική, όποτε αισθάνεσαι κουρασμένος.

 

 

Το τρέξιμο αποτελεί μία εκπληκτική δραστηριότητα για όσους θέλουν να τονώσουν το μυαλό και τη διάθεσή τους, ωστόσο αποτελεί βάλσαμο και για την υγεία. Είναι μια γυμναστική που θα βοηθήσει στην καύση λίπους στην κοιλιά.  Το σπλαχνικό λίπος είναι εξαιρετικά ύπουλο. Είναι υπεύθυνο για υψηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη τύπου 2 και καρκίνου του παχέος εντέρου. Το σπλαχνικό λίπος τρυπώνει βαθύτερα από το λίπος που έχεις συνηθίσει, ακριβώς κάτω από το δέρμα. Αποθηκεύεται γύρω από το στομάχι, το συκώτι και τα έντερα, όπου αυξάνει την αντίσταση στην ινσουλίνη και αυξάνει την αρτηριακή πίεση.

Το πρώτο βήμα είναι το πιο δύσκολο αναφορικά με το τρέξιμο. Μέρα με τη μέρα θα γίνεσαι καλύτερος, θα αποκτάς μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και περισσότερες αντοχές. Μάλιστα όταν δεις τα πρώτα αποτελέσματα, τότε το κίνητρό σου θα μεγαλώσει κι άλλο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved