Θα ρίξεις κοιλιά με ασκήσεις για πόδια

Αλήθεια σου λέμε.

Πλέον έχουμε μπει σε αυτή τη φάση του χρόνου που οι μισοί ξεκινούν γυμναστήριο και οι άλλοι μισοί προσπαθούν να το εντατικοποιήσουν. Το καλοκαίρι πλησιάζει και ο στόχος των περισσότερών ανδρών εκεί έξω είναι αυτό το ρημάδι το στομάχι. Αυτό το στομάχι που τόσο φιλόξενα υποδέχεται τις μπύρες (όταν έχει champions league), τα ποτά (όταν βγαίνεις έξω) και το junk food. Αυτό το στομάχι, που ναι μεν όσο μεγαλώνει γίνεται πιο φιλόξενο, αλλά κοντεύει να φτάσει σε μέγεθος σαμπρέλας.

Για σένα λοιπόν, που οι κοιλιακοί σου είναι κάπως ντροπαλοί και δεν θέλουν να βγουν έξω σε κοινή θεά, υπάρχει ένα πρόγραμμα προπόνησης που θα σε βοηθήσει. Εστιάζει στα πόδια μεν, αλλά τα οφέλη του θα τα δεις και στομάχι σου. Οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι η ομάδα των ποδιών καίει πιο γρήγορα το λίπος πριν αυτό αποθηκευτεί.  

Δεν σου υπόσχομαι six-pack (αυτό εξάλλου είναι και θέμα διατροφής). Σου υπόσχομαι όμως ότι το στομάχι σου θα ζοριστεί αρκετά και θα αρχίσει σιγά-σιγά να πέφτει.

1. Squat με αλτήρες

Πόδια ανοιχτά στο ύψος των ώμων. Κάνε βαθύ κάθισμα μέχρι ο γοφός σου να έρθει παράλληλα προς το έδαφος. Χαμήλωσε τους γλουτούς όσο μπορεί και γύρνα στη συνέχεια στην αρχική θέση.

2. Split squat με αλτήρες

Το ένα πόδι ακουμπάει στον πάγκο με την φτέρνα κοιτά προς τα πάνω και το άλλο (πόδι στήριξης) βρίσκεται στο έδαφος. Κάνεις βύθισμα με το πόδι στήριξης, μέχρι το γόνατο του άλλου ποδιού να ακουμπήσει στο έδαφος. Πάρε ώθηση από το πόδι στήριξης και γύρνα στην αρχική θέση.

3. Πλάγιες προβολές με μπάρα

Πόδια σχετικά κλειστά και μπάρα πίσω από την πλάτη. Κάνεις προβολή πρώτο το δεξιού ποδιού και καθώς λυγίζεις το γόνατό σου χαμηλώνεις το σώμα σου προς τη φορά της κίνησης. Το αριστερό πόδι μένει τεντωμένο. Γύρνα στην αρχική θέση και εκτέλεσε την  κίνηση με το άλλο πόδι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved