210 επαναλήψεις για να χάσεις κιλά. Τις έχεις;

6 ασκήσεις, 3 σετ και η ζυγαριά σου θα ανασάνει.

Όχι μην νομίζεις ότι δεν ξέρω μαθηματικά. Οι ασκήσεις μπορεί να είναι έξι, τα σετ 3 αλλά σε μία από αυτές θα πρέπει να κάνεις 20 επαναλήψεις αντι για τις στάνταρ δέκα, οπότε συνόλο 70 συνολικά. Εδώ όμως δνεν θα μάθουμε τις βασικές πράξεις. Εδώ θα χάσουμε κιλά. Και οι παρακάτω έξι ασκήσεις, του εγγυώνται.

1. Clean and Press

Πόσο πωρωτικό το clean and press, ε; Δεν ξέρω κάποιον που να μην του αρέσει. Για να ξεκινήσεις κάνε βαθύ κάθισμα με πλάτη ίσια και πόδια ανοιχτά στο ύψος των ώμων και πιάσε την μπάρα. Σήκωσε δυναμικά την μπάρα στο ύψος του στήθους, φέρνοντας τη κάτω από το πιγούνι και γύρνα λύγισε ξανά τα γόνατα σε θέση για squat. Πρόσεξε οι αγκώνες σου να μην κλείνουν και να είναι λυγισμένοι προς τα έξω σε ορθή γωνία. Με τα πέλματα να σου δίνουν ώθηση, σήκωσε το σώμα σου και ταυτόχρονα τέντωσε τα χέρια σου φέρνοντας την μπάρα πάνω από το κεφάλι σου. Χαμήλωσε τη με προσοχή στο ύψος των ώμων και στη συνέχεια ακούμπησε τη στο πάτωμα, προσέχοντας η πλάτη σου να μένει σταθερή σε ίσια θέση.

Σετ: 3 | Επαναλήψεις: 10 | Διάλειμμα: 90''-120''

2. Εμπρόσθια squats με μπαρα

Έχεις πόδια ανοιχτά στο ύψος των ώμων και κρατάς την μπάρα κάτω ακριβώς από το σαγόνι σου. Μπορείς είτε να την κρατήσεις ανοίγοντας τους καρπούς σου είτε με λυγισμένους προς τα έξω τους αγκώνες. Ωστόσο, σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν πρέπει το βάρος της μπάρας να πέφτει στο πάνω μέρος του στήθους σου.

Τα χέρια σου πρέπει να αναλάβουν αυτή τη δουλειά. Χωρίς να λυγίζεις την πλάτη σου, πίεσε τους γλουτούς σου προς τα κάτω, λυγίζοντας τα γόνατά σου, μέχρι να βρεθούν σε παράλληλη ευθεία με το έδαφος. Στη συνέχεια, δώσε ώθηση από τα πέλματα σου και γύρνα δυναμικά στην αρχική θέση.

Σετ: 3 | Επαναλήψεις: 10 | Διάλειμμα: 90'' - 120''

3. Εκρηκτικές πιέσεις ώμων με μπάρα

Στην αρχική θέση έχεις την μπάρα στο ύψος των ώμων με τις παλάμες σου να κοιτάζουν προς τα εμπρός. Τα πόδια σου είναι ανοιχτά στο ύψος των ώμων και λύγισε ελαφρά τα γόνατα. Δώσε ώθηση με τα πόδια σου και σήκωσε δυναμικά την μπάρα πάνω από το κεφάλι σου. Με προσοχή, επίστρεψε στην αρχική θέση.

Σετ: 3 | Επαναλήψεις: 10 | Διάλειμμα: 90''-120''

4. Squats με μπάρα

Λύγισε τα γόνατα μέχρι να κάνεις μισό βαθύ κάθισμα και τοποθέτησε την μπαλά μπροστά σου, ανάμεσα στα πόδια σου. Άσε τα χέρια σου ελεύθερα προς τα κάτω. Παίρνοντας ώθηση από τους γλουτούς σου, σήκω μέχρι να τεντωθούν τα πόδια σου. Κατά τη διάρκεια της κίνησης, σήκωσε σε ευθεία τα χέρια σου για να πετάξεις την μπάλα όσο πιο ψηλά μπορείς. Πιάσε τη, και χρησιμοποίησε την ορμή για να χαμηλώσεις.

Σετ: 3 | Επαναλήψεις: 10 | Διάλειμμα: 90''-120''

5. Good mornigs- «καλημέρα»

Παίρνεις την μπάρα σαν να κάνεις βαθύ κάθισμα. Με τα γόνατα ελαφρά λυγισμένα και την πλάτη τεντωμένη και σε ευθεία, την κατεβάζεις μέχρι να έρθει παράλληλα προς το έδαφος, στο ύψος των γλουτών. Μείνε στο χαμηλότερο σημείο που μπορείς να φτάσεις και έπειτα επιστρέφεις στην αρχική θέση.

Σετ: 3 | Επαναλήψεις: 10 | Διάλειμμα: 90'' -120''

6. Προβολές με μπάρα

Διάλεξε ένα βάρος νορμάλ, όχι εντυπωσιασμού. Κάνε προβολή με το δεξί πόδι και βύθισε το αριστερό μέχρι να ακουμπήσει το γόνατο στο έδαφος. Πρόσεξε κατά την εκτέλεση της άσκησης να είναι λυγισμένα και τα δύο γόνατα.

Σετ: 3 | Επαναλήψεις: 10 σε κάθε πόδι | Διάλειμμα: 90''-120''



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved