7 θρίλερ που θα κρατήσουν το φωτάκι στο κομοδίνο σου ανοιχτό

Γίνονται θριλεράκια μέσα στο 2018.

Tα νέα για τους φίλους των θρίλερ είναι καλά. Το 2018 επιφυλάσσει πολλές καλές ταινίες, αλλά μέσα σε αυτές περιλαμβάνονται και μερικά καλά θριλεράκια για γενναίους - και όχι για εκείνους που κρύβονται κάτω από την κουβέρτα.

Από την καινούργια δουλειά του Steven Soderbergh μέχρι το νέο Halloween και το spin off του Conjuring, σου παρουσίαζουμε την 7άδα που δεν πρέπει να χάσεις, ακόμη κι αν είσαι από εκείνους που καμιά φορά -να μωρέ- τους ξεφεύγουν κοριτσίστικες στριγκλιές.

 

1. Winchester

Ξεκάθαρα ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά θρίλερ που πρόκειται να δούμε φέτος. Η παλιά καραβάνα Helen Mirren πρωταγωνιστεί ως το μεγάλο κεφάλι της οικογένειας Winchester (της γνωστής με τα όπλα), όπου είναι πεπεισμένη πως υπάρχουν φυλακισμένες ψυχές στο σπίτι της. Το δε σπίτι είναι έτσι κατασκευασμένο ώστε να τις κρατάει μακριά, μέχρι να πάει κάτι πολύ-πολύ στραβά. Το καστ πλαισιώνει και ο Jason Clarke ως η φωνή της λογικής (υποδύεται έναν ψυχίατρο) που σύντομα θα καταλάβει πως υπάρχουν πράγματα πέρα από την ανθρώπινη αντίληψη.

 

2. The Lodgers

Ξεχώρισε πέρυσι στο Φεστιβάλ Ταινιών του Τορόντο και θεωρείται ένα από τα μαργαριτάρια που θα δούμε φέτος στα θρίλερ. Ιρλανδία 1920 και δύο δίδυμα (Charlotte Vega και Bill Milner) είναι παγιδευμένα σε ένα σπίτι με ένα πνεύμα να τους δίνει τρεις εντολές: να μην εγκαταλείψουν ποτέ ο ένας τον άλλο, να μην αφήσουν άγνωστο να μπει στην οικεία και…να είναι στο κρεβάτι μέχρι τα μεσάνυχτα. Όλα αυτά αλλάζουν όταν η κόρη αποφασίζει να το σκάσει με το love interest της ταινίας και τα πνεύματα του σπιτιού φανερώνουν ένα ένοχο μυστικό. Το trailer πάντως σε πείθει.

 

3. Unsane

2018 horror unsane

Από τα must της φετινής χρονιάς με τον Steven Soderbergh  στο σκηνοθετικό πηδάλιο και την Claire Foy του ‘‘The Crown’’ να πλαισιώνεται από την Juno Temple και τον Jay Pharoah. Μία γυναίκα βρίσκεται έγκλειστη σε ίδρυμα χωρίς την θέληση της, προσπαθώντας ωστόσο να ξεχωρίσει την πραγματικότητα από την ψύχωση. Ο μεγαλύτερος φόβος ενός ψυχικά ασθενή, είναι το μυαλό να ξεγελά και την ίδια την συνείδηση. Τρόμος, άρνηση και ανατριχίλα στην καινούργια ταινία του Soderbergh που δεν θα περάσει απαρατήρητη.

Ρίξε μία ματιά και στις ταινίες που δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα φέτος.

 

4. Slender Man

Μία ταινία που θα σου θυμίσει το The Craft αλλά με πολύ χειρότερο setting που θα κάνει το αίμα σου να παγώσει. Τέσσερα κορίτσια αρχίζουν να παίζουν με την μαύρη μαγεία και μαθαίνουν -με τον χειρότερο τρόπο- πως δεν ενοχλείς ό,τι είναι πεθαμένο. Το Slender Man ανήκει σε εκείνες τις ταινίες που θα δεις στο σπίτι με την παρέα απλά για να περιμένεις την σκηνή που θα σε τρομάξει. Αλλά αυτό δεν κάνει το συγκεκριμένο φιλμ λιγότερο ενδιαφέρον.

 

5. The Nun

Ο μόνος λόγος που αξίζει να του δώσεις μία ευκαιρία, είναι πως πρόκειται για spin off της δεύτερης ταινίας Conjuring. Τοποθετείται στο 1952 όπου μία καλόγρια στη Ρουμανία πεθαίνει υπό περίεργες συνθήκες. Δεδομένου ότι στο δεύτερο Conjuring η φιγούρα της καλόγριας υιοθετείται από τον σατανικό Βάλακ, μάλλον θα δούμε το πώς ξεκίνησαν όλα. Έχει κυκλοφορήσει ήδη το teaser που αν και δεν λέει πολλά, σου βγάζει μία νοσταλγία για τα Conjuring που έχεις δει.

 

6. The Little Stranger

2018 horror the little stranger

Τα μόνα στοιχεία που έχουμε γι’ αυτήν την ταινία, είναι η παραπάνω εικόνα και το περιγραφικό σενάριο. Το 1947, ένας γιατρός που ζει ήρεμα την ζωή του στην επαρχία, αναλαμβάνει ως ασθενείς τα μέλη της οικογένειας Ayres. Παραδόξως, σε αυτό το σπίτι είχε δουλέψει παλιότερα η μητέρα του ως οικιακή βοηθός. Ωστόσο στην συναναστροφή του με την οικογένεια Ayres θα ανακαλύψει ξεχασμένες ιστορίες από το παρελθόν, τόσο των μελών της όσο και της δικής του. Και είναι από εκείνες που εύχεσαι να μην είναι αληθινές.  

 

7. Halloween

2018 horror halloween

Ωραία έκατσε το 2018. Φέτος ο John Carpenter έγινε 70 χρονών  και το Halloween του κατάφερε ένα ακόμα reboot που θα προβληθεί τον Οκτώβριο. Αυτή τη φορά ωστόσο βρίσκεται ο David Gordon Green στη σκηνοθεσία,  με την Jamie Lee Curtis να τα βάζει με τον Michael Myers. Δύο είναι τα καλά. To πρώτο ότι αν και πρόκειται για reboot, το στόρι εξελίσσεται 40 χρόνια μετά τα γεγονότα του αυθεντικού Halloween. Οπότε μιλάμε ουσιαστικά για νέο σενάριο. Το δεύτερο καλό, είναι πως δεν θα υπάρξει άλλος στον ρόλο του Myers πέρα από τον Nick Castle που τον έχει υποδυθεί και στο αυθεντικό. Και μπράβο του που δεν αρνήθηκε να λάβει μέρος.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved