Πόσο πολύ τα σπάει η Πιτσιρικοπαρέα του Stranger Things;

Πρεμιέρα της 2ης σεζόν σήμερα και είπαμε να τιμήσουμε 4 μινιόν παρεάκια από τα παλιά.

Να και μία μεγάλη στιγμή που επιτέλους φτάνει στην ολοκλήρωση της. Η δεύτερη σεζόν του Stranger Things ξεκινά και είμαστε έτοιμοι να ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο. Άλλωστε κακά τα ψέματα, αυτό ήταν και ένα από τα μεγαλύτερα ατού της σειράς. Ότι κατάφερε να παντρέψει μοναδικά την 80s νοσταλγία, με σκηνές που σου θύμισαν Goonies, ΕΤ και το Αυτό.

Ξέρεις όμως τι άλλο ξεχωρίζει; Τα πιτσιρίκια. Με ερμηνείες τις οποίες θα ζήλευαν μέχρι και οι ενήλικες. Που μπήκαν τόσο μοναδικά στο πετσί του ρόλου τους, που κατάφεραν να σε κάνουν να νιώσουν ως ένα παιδί από την παρέα τους. Και αυτό είναι πραγματικά ένα ξεχωριστό συναίσθημα. Αν πας λίγο πίσω στο χρόνο, το έχουμε ξανανιώσει.

Γιατί Stranger Things ή όχι, υπήρχαν πάντα κάποιες πιτσιρικοπαρέες που κατάφεραν να μας κάνουν κομμάτι τους. Που ταξιδέψαμε μαζί τους και παίξαμε με τις περιπέτειές τους, ακόμη και αν αυτοί δεν το έμαθαν ποτέ.

Πριν τη νέα σεζόν Stranger Things, που βγαίνει σήμερα στο Netflix, θυμήσου τις παρέες που άφησαν εποχή.

 

1. Το Αυτό (1990)

 

Η ταινία είχε γενικότερα πολλά πρόβληματα τόσο στην παραγωγή όσο και στο σενάριο. Αλλά παραμένει  τόσο κλασσική, όσο και το βιβλίο του Stephen King. Όλοι όσοι έχουν εκτιμήσει αυτή την ταινία, θα συμφωνήσουν στο εξής: ότι εκτός από τον τιτανομέγιστο Tim Curry στον ρόλο του κλόουν Pennywise, όλο το υπόλοιπο καστ που υποδύονται τα παιδιά ως ενήλικες, είναι στην καλύτερη για κλωτσιές. Από την Anette O’Toole μέχρι τον εμετικό Richard Thomas, δεν υπήρξε ΟΥΤΕ ΜΙΑ αξιόλογη εμφάνιση. Δεν συνέβη ωστόσο το ίδιο και με τα πιτσιρίκια. Από τον πιτσιρικά Jonathan Brandis μέχρι τον Seth Greene και την Emily Perkins, τα πιτσιρίκια μπήκαν στο ρόλο των μελών του Losers Club και σε έκαναν να αναρωτηθείς πως ακριβώς θα αντιδρούσες αν ζούσες και εσύ στο Derry, έχοντας έναν φρικιαστικό κλόουν να τριγυρνάει μέσα στη ζωή σου.
ΥΓ: Για τα πιτσιρίκια του κινηματογραφικού It, αξίζει ξεχωριστό κείμενο.

 

2.Tα Νιντζάκια (1986)

 

Δεν γίνεται να μην το θυμάσαι. Απλά δεν γίνεται. Η ΕΡΤ1 το έβαζε τα μεσημέρια μετά το σχολείο και μαζί με τις ταινίες του Jackie Chan αποτέλεσε αφορμή για να μάθουμε πολεμικές τέχνες. Τρία τα αδέρφια, πολύ το ξύλο και ακόμα περισσότερες οι περιπέτειες. Δεν μιλάμε για κασκαντεριλίκια εδώ. Οι πιτσιρικάδες ήξεραν όντως πολεμικές τέχνες και έριχναν στους ενήλικες το ξύλο της αρκούδας. Ναι, θέλαμε να τους έχουμε φίλους. Θέλαμε να μάθουμε να δέρνουμε όπως αυτό το τρίο. Σκίσαμε γόνατα, στραμπουλήξαμε αστραγάλους και βάλαμε τα κλάματα προσπαθώντας να μάθουμε τις κινήσεις. Γυρίστηκαν 3 ταινίες που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία και στη συνέχεια έγινε και τηλεοπτική σειρά. Και κάπως έτσι τα παιδιά των 90s μυήθηκαν στις πολεμικές τέχνες.

Πάντως ειδικά από την ΕΡΤ, θέλουμε να φέρει πίσω πολλά αγαπημένα προγράμματα.

 

3. Γκούνις: Το Κυνήγι της Μεγάλης Περιπέτειας (1985)

 

Θυμάσαι την πρώτη φορά που είδες τους πιτσιρικάδες σε αυτό το φαντασμαγορικό κυνήγι πειρατικού θησαυρού; Είναι από εκείνες τις ταινίες  για την οποία αξίζει να στήσουμε άγαλμα στον Steven Spielberg (μαζί με την από κάτω). Το Γκούνις είχε αυτή την περιπέτεια στην οποία ήθελες να χαθείς και εσύ σαν παιδί. Αυτό δηλαδή που θα βρεις τυχαία  έναν χάρτη θησαυρού και θα μπεις σε αυτή την μοναδική άγνοια του κινδύνου σαν πιτσιρικάς, μέχρι να αντιμετωπίσεις τους κακούς και να βγεις νικητής αγκαλιά με το χρυσάφι. Τα δε παλικαράκια της ταινίας, ήταν τότε ένα και ένα. Από τις πρώτες ταινίες του teenager Josh Brolin, με τον Sean Austin να παίζει τον μικρό του αδερφό. Το βλέπεις σήμερα και προσπαθείς να μην δακρύσεις.

 

4. Κάπταιν Χουκ (1991)

 

Δύσκολα θα βρεις παιδί να σου πει ότι δεν θα ήθελε να πετάξει στο πλάι του Πήτερ Παν. Το Hook ήταν μία δύσκολη ταινία επειδή υπήρχαν πάρα πολλά παιδιά στο πλατό. Ο Σπίλμπεργκ αναγκάστηκε να γυρίσει πολλές σκηνές ξανά και ξανά για να βγει το υπέροχο αυτό αποτέλεσμα και το ακόμα πιο υπέροχο μήνυμα: ότι έχει άλλη μαγεία το να μένεις για πάντα παιδί. Σε μία φανταστική χώρα όπου υπάρχουν πειρατές, Ινδιάνοι και νεράιδες, με ένα νησί που αντιλαμβάνεται σαν ζωντανός οργανισμός την άφιξη του Πήτερ Παν. Κυρίως όμως, ξεχώριζαν τα Χαμένα Παιδιά. Με τον Jasen Fisher, τον Raushan ‘’Thumb’’ Hamond αλλά και τον διασημότερο από αυτή την κομπανία James Maddio. Τα Χαμένα Παιδιά ήταν η παρέα με την οποία θα ήθελες να παίζεις τα μεσημέρια μετά το σχολείο. Κυνηγώντας πειρατές, ρίχνοντας νεραϊδόσκονη στους ώμους για να πετάξεις και παίζοντας φαγητοπόλεμο. Είναι ξεκάθαρα μία από τις πιο αξιοζήλευτες παρέες που πέρασαν από την μεγάλη οθόνη και που ποτέ δεν φαντάστηκαν ποτέ ότι θα έπαιζε τον Πήτερ Παν ο καταλληλότερος άνθρωπος. Ο μοναδικός ενήλικας που δεν γέρασε ποτέ μέχρι τον θάνατό του. Ο Robin Williams.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved