Για ποιον λόγο κοντράρονται ο Τζον Σνόου κι η Σάνσα;

Η μικρή αδερφή αποκαλύπτει.

Πριν ξεκινήσουμε, ας φωνάξουμε λίγο μία ιαχή που όλους μας ενώνει: ΦΥΓΕ από εδώ τώρα,  ΕΧΕΙ ΣΠΟΪΛΕΡ από 2ο επεισόδιο. Και τώρα που τελειώσαμε με αυτό, πάμε κανονικά. Στο τελευταίο επεισόδιο του Game of Thrones παρακολουθήσαμε τον Τζον Σνόου να αποφασίζει να αφήσει το Winterfell για να πάει να συναντήσει την Ντενέρις έτσι ώστε να συνάψει μία συμμαχία με την Αρχόντισσα των Δράκων. Και την μικρότερη σε ηλικία αδελφή του Σάνσα, λίγο ως πολύ, να του λέει ότι είναι «μαλάκας».

Μπορεί να μη του λέει στη μάπα, αλλά του βγάζει γλώσσα μπροστά σε όλο το συμβούλιο των ευγενών, και τον προτρέπει να γίνει λίγο «άντρα» και να παραμείνει στον Βορρά, αφού εκεί είναι η θέση του. Που να τρέχει τώρα να συναντάει μια άγνωστη τύπισσα που έχει τρομοκρατήσει το Westeros όλο;

brienne sansa jon snow edd game of thrones

Λίγα έχει πάθει η οικογένειά τους άλλωστε; Κάθε φορά που εμπιστεύονται κάποιον καταλήγουν με κομμένο το κεφάλι. Άρα, με βάση τα επιχειρήματα της Σάνσα, το καλό που του θέλει είναι να κάτσει στα αυγά του και να μείνει στο κάστρο τους.

Βέβαια, όταν της λέει πως όσο λείπει αυτός θα κάνει εκείνη κουμάντο, γυαλίζει λίγο το ματάκι της λες και είναι gold digger που της υπόσχονται δωράκι ένα μερσεντικό. Άλλωστε το χρήμα πολλοί εμίσησαν, την εξουσία κανείς.

Winterfell Jon Sansa 736x552

Όταν αργότερα θα της βάλει χέρι ο μπάσταρδος αδερφός της για τη συμπεριφορά της εκείνη θα συνεχίσει να είναι εριστική. Για ποιον λόγο όμως υπάρχει τόση ένταση ανάμεσά τους; Κανονικά, μετά από όλα αυτά που έχουν περάσει θα έπρεπε να είναι μονιασμένοι. Δεν θα έπρεπε να μαλώνουν, αδέρφια είναι πανάθεμά τα!

Μια εξήγηση για τους βαθύτερους λόγους για τους οποίους κοντράρουν έδωσε η Sophie Turner, η ηθοποιός που υποδύεται τη Σάνσα, σε συνέντευξή της στο Entertainment Weekly.

«Πιστεύω πως ο ανταγωνισμός τους ξεκινάει από την παιδική ηλικία. Η αλήθεια είναι πως ο Τζον είναι ένας άντρας που καταπιάνεται με τα όπλα, με αποτέλεσμα να πιστεύει (σεξιστικά σχεδόν) πως ο άντρας είναι αυτός που πρέπει να κάνει κουμάντο.

Στην πραγματικότητα όμως, η Σάνσα είναι μια εξαιρετική πολιτικός, κάτι που εκείνος δεν αντιλαμβάνεται ακόμα αρκετά ώστε να το εκτιμήσει. Βέβαια η κατάσταση τους με όρους πολέμου είναι πολύ δύσκολη –και από πόλεμο εκείνη δεν ξέρει τίποτα αλλά παρόλα αυτά «πετάγεται» και «μπερδεύεται» σε πράγματα που δεν τα καταλαβαίνει.

Από την άλλη πάλι εκείνος προσπαθεί να δράσει περισσότερο ως πολιτικός, χωρίς όμως να ξέρει όσα ξέρει εκείνη για τα πολιτικά παιχνίδια. Αν μπορούσαν μονάχα να μάθουν να συνεργάζονται!»

Κυρίες και κύριοι μπορούμε να σπεκουλάρουμε μέχρι το πρωί για το ποιος είναι ο πραγματικός λόγος πίσω από την κόντρα στην Οικογένεια των Σταρκ. Ή πιο απλά να αποδεχθούμε την εξήγηση της ηθοποιού: ότι πρόκειται για μία κλασική ενδοοικογενειακή κόντρα, όπου το θηλυκό μέλος αντιλαμβάνεται ως συνήθως πολύ καλύτερα τα πολιτικά παιχνίδια της ζωής, ενώ το αρσενικό μέλος πασχίζει να ακολουθήσει την σκέψη της, έχοντας παράλληλα στο νου το πώς, στο τέλος, εκείνος πρέπει να πάρει τις αποφάσεις –όπως ορίζει η κοινωνική παράδοση του τότε και του τώρα (δυστυχώς).



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved