Μήπως ο Βάρυς θα πεθάνει στην 7η σεζόν του GoΤ;

Αν κρίνουμε από τους οιωνούς και τις προφητείες, το ερώτημα είναι ρητορικό.

Μπορεί να μην είναι στην πρώτη γραμμή των πρωταγωνιστών, όμως δεν υπάρχει fan της σειράς που να μην έχει να πει ένα καλό λόγο για τον Βάρυς. Διότι, αν και είναι ο τύπος που κινείται στις σκιές και στα παρασκήνια, ο τύπος που δεν μπορείς να του εμπιστευθείς τίποτα απολύτως και ενώ τη μία στιγμή τον θεωρείς σύμμαχο, την αμέσως επόμενη συντάσσεται με το αντίπαλο στρατόπεδο, λειτουργεί σαν το «καλοσυνάτο» αντίστοιχο του εξίσου σκοτεινού Μικροδάχτυλου.

Όταν στη φέρνει ο μικροδάχτυλο σχηματίζεται στο πρόσωπό του ένα σαρδόνιο χαμόγελο ικανοποίησης και χαιρεκακίας, ενώ ο Βάρυς σε έχει προδώσει, έχει στήσει εις βάρος σου τη μεγαλύτερη δολοπλοκία και τη στιγμή της αποκάλυψης έχει αυτό το βλέμμα όλο έκπληξη λες και πρόκειται για τροφαντό κύριο που ενώ βρίσκεται σε δίαιτα τον πιάνουν μέσα στα άγρια μεσάνυχτα μπροστά στο ψυγείο να μακελεύει στα κρυφά ένα ταψί παστίτσιο που είχε ξεμείνει από το μεσημέρι.

Εκτός των άλλων, ας μην ξεχνάμε ότι μας χάρισε ένα από τα πιο απολαυστικά δίδυμα στη διάρκεια της σειράς, καθώς και να θέλαμε δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε  τη συνύπαρξή του με τον Τύριον και τις κοινές τους περιπέτειες στο Εσος.

gallery 1501620734 varys melisandre

 

Όμως μέχρι στιγμής ο 7ος κύκλος του Game of Thrones δεν έχει εξελιχθεί όπως θα ήθελε ο ίδιος. Μπορεί να έχει βρεθεί εκτεθειμένος σε άμεσο κίνδυνο, όμως νιώθει ότι απειλείται.

Στην αρχή ήταν το «στρίμωγμα» που του έκανε η Ντενέρις σχετικά με την φερεγγυότητά του. Ελίχθηκε υποδειγματικά.

Στο προχθεσινό επεισόδιο όμως τα βρήκε ακόμα πιο σκούρα. Καθώς ο Τζον Σνόου ανηφόριζε για να συναντήσει τη Ντενέρις, ο Βάρυς βρισκόταν μαζί με τη Μελισάνδρη. Θέλησε να την πικάρει λέγοντάς της «Δεν νομίζω ότι θα μείνεις για πολύ ακόμα στο Γουέστερος. Δεν θα είσαι ασφαλής εδώ». Προφανώς τα πουλάκια του Βάρυς τον είχαν ενημερώσει για το τι έκανε και κυρίως πώς έφυγε η Μελισάνδρη από τον Βορρά.

Η αρχιέρεια όμως του Θεού του Φωτός δεν θα άφηνε να περάσει έτσι μια υπόρρητη απειλή. «Θα γυρίσω, αγαπητή αράχνη, για μια τελευταία φορά. Πρέπει να πεθάνω σε αυτή την ξένη γη, όπως και εσύ».

Παγωτό ο Βάρυς.

Ίσως να μην το θυμάσαι, αλλά ο Βάρυς τρέφει τρομερή απέχθεια στους μάγους και τις μάγισσες. Ένας μάγος τον είχε ευνουχίσει όταν ήταν παιδί, επομένως μάλλον είναι δικαιολογημένη η στάση σου.

«Ο Βάρυς ξεκάθαρα απείλησε την Μελισάνδρη με αυτό που είπε», δήλωσε σε συνέντευξη στο αμερικανικό esquire ο Κόνλεθ Χιλ, ο ηθοποιός που τον υποδύεται. «Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι μισεί όλους τους κόκκινους ιερείς. Ωστόσο, θορυβήθηκε από αυτό που άκουσε από την Μελισάνδρη, καθώς δεν του αρέσει καθόλου να μαθαίνει από τρίτους πράγματα που αφορούν τον ίδιο. Πόσο μάλλον, όταν ο ίδιος είμαι μάστορας στη συλλογή πληροφορίων για όλους τους άλλους. Επομένως, όταν οι άνθρωποι που του έχουν κάνει τόσο κακό είναι σε θέση να τον απειλούν και να προφητεύουν το θάνατό του, ε μάλλον δεν θα νιώθει και πολύ καλά ο ίδιος».

tlskcigocz5j8f32slab

Ας μην ξεχνάμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βάρυς γίνεται αποδέκτης μιας απειλητικής προφητείας. Για θυμήσου λίγο την 6η σεζόν. Τότε είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα στιχομυθία με μια κόκκινη ίερεια, την Κινβάρα. Τότε, λοιπόν, σχολιάζοντας το περιστατικό του ευνουχισμού του, είπε η μάγισσα: «Ακόμα και τα φριχτά πράγματα συμβαίνουν για κάποιον λόγο. Πάρε, για παράδειγμα, αυτό που συνέβη σε εσένα, Λόρδε Βάρυς, όταν ήσουν παιδί. Αν δεν σε είχε ευνουχίσει ένας β' διαλογής μάγος, δεν θα βρισκόσουν εδώ να βοηθάς την εκλεκτή του Θεού να φέρει το Φως στον κόσμο. Η γνώση των πραγμάτων σε έχει κάνει πανίσχυρο, όμως υπάρχουν ακόμα πολλά που δεν γνωρίζεις. Θυμάσαι όταν εκείνη τη νύχτα άκουσες μια φωνή να βγαίνει μέσα από τις φλόγες. Το θυμάσαι; Πρέπει να σου πω τι είπε; Πρέπει να σου πω το όνομα εκείνου που μιλούσε;».

Η  Κάρις Βαν Χόουτεν που υποδύεται τη Μελισάνδρη είναι βέβαιη ότι ο Βάρυς δεν θα είναι για πολύ ακόμα μαζί μας: «Σε αυτές τις τελευταίες σεζόν θα πρέπει να συμβούν μερικά πολύ φριχτά πράγματα. Θα προσπαθήσει να τα αποφύγει, αλλά στο τέλος δεν θα τα καταφέρει». Όπως διευκρίνισε, όμως, αυτό είναι η προσωπική της άποψη και τίποτα άλλο. Δεν έχει ιδέα τι έχουν στο μυαλό τους οι σεναριογράφοι για τον Βάρυς.

tumblr n78wasTcWC1qcv4aqo1 400

Στο σημείο αυτό να πούμε και ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που μπορεί να λειτουργήσει ως οιωνός για το σύντομο τέλος του Βάρυς. Στα βιβλία του Μάρτιν, η Καλίσι είχε συναντήσει μία shadowbinder από την Ασάι, την Κουαϊτέ, η οποία την είχε προειδοποιήσει να προσέχει τον «υπηρέτη που φοράει αρώματα». Στα βιβλία, είναι πολύ παραπάνω από σαφές ότι ο Βάρυς φοράει την πιο έντονη κολόνια σε όλο το Γουέστερος. Τη συνάντηση αυτή την είχαμε παρακολουθήσει στον 20 κύκλο της σειράς, όταν η Ντενέρις βρισκόταν στην Κουάρθ.

Αγαπημένε Βάρυς, να ξέρεις θα μας λείψεις.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved