Να δεις που ο Σάντορ Κλέγκεϊν θα κλέψει την παράσταση στο τέλος

Μήπως αυτή η θεωρία θα αλλάξει τα πάντα;

Πολλές φορές τα πράγματα δεν είναι αυτό που φαίνονται. Κι αυτό είναι κάτι που μας έχει αποδείξει ξανά και ξανά το Game of Thrones. Δεν ξέρεις με άλλα λόγια ποτέ τι κρύβεται πίσω από τις σκιές, τις συνομωσίες και τις προφητείες του Westeros.   Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν ο «Σκύλος», κατά κόσμον Σάντορ Κλέγκεϊν, είναι απλά ένας άδοξος μπάσταρδος ή κάτι πολύ πολύ περισσότερο από αυτό.

Πάμε να σου αναλύσουμε αυτό που αλιεύσαμε, κάπου μεταξύ συνωμοσιολογικής κουβέντας στο γραφείο και ανελέητου news hunting στο ίντερνετ. Πρώτα όμως καλό είναι να ακονίσεις λίγο τις γεωγραφικές σου γνώσεις αναφορικά με το GoT. Και, βέβαια, να μην πας παρακάτω ΑΝ δεν έχεις δει τα επεισόδια διότι παίζουν ΣΠΟΪΛΕΡ!

melisandre fire

Πρέπει να σε μεταφέρουμε στο Essos, εκεί από όπου γεννήθηκε η θρησκεία του R'hllor, του Lord of Light. Του Θεού δηλαδή που προσκυνάει η Melissandre κι η κομπανία την οποία τώρα πια συνοδεύει ο Σάντορ. Οι πιστοί του μιλάνε για κάποιο Azor Ahai, έναν ήρωα που θα αναστηθεί στην πιο κρίσιμη ώρα του κόσμου.

Στα βιβλία διαβάζουμε:

Προφητεία 1

«Θα έρθει μια μέρα, ύστερα από ένα μακρύ καλοκαίρι, όπου τα αστέρια θα ματώσουν και η ψυχρή ανάσα του σκοταδιού θα πέσει βαριά πάνω στον κόσμο. Σε αυτή την ύστατη ώρα ένας πολεμιστής θα τραβήξει μέσα από τη φωτιά ένα φλεγόμενο σπαθί. Και το σπαθί θα είναι το «Lightbringer», το Κόκκινο Σπαθί των Ηρώων, κι εκείνος που θα το κραδαίνει θα μετενσαρκωθεί στον Azor Ahai, και το σκοτάδι θα υποχωρεί βιαστικά στη θέα του».

Προφητεία 2

«Όταν το κόκκινο αστέρι ματώσει και το σκοτάδι συγκεντρωθεί, ο Azor Ahai θα γεννηθεί ξανά ανάμεσα στον καπνό και το αλάτι για να ξυπνήσει δράκους φτιαγμένους από πέτρα».

 

Στο Westeros τώρα υπάρχει ο θρύλος για τον «Prince who was promised», τον Πρίγκιπα που θα σώσει τον κόσμο με άλλα λόγια. Και, ναι, η αλήθεια είναι πως η Καλίσι και ο Τζον Σνόου είναι βασικοί διεκδικητές του τίτλου –όσον αφορά την πρώτη μάθαμε στο τελευταίο επεισόδιο πως η προφητεία δεν είναι ξεκάθαρο αν μιλάει για άνδρα ή γυναίκα, οπότε κομπλέ. Έχουν «γεννηθεί ξανά» και οι δύο, εκείνη μέσα από τη φωτιά, εκείνος θυμάσαι πως με τη βοήθεια της Melissandre.

sandor clegane 1024

Εδώ όμως είμαστε για να μιλήσουμε για ένα ΜΕΓΑΛΟ Αουτσάιντερ, τον Σάντορ Κλέγκεϊν. Και έχουμε 5 διαφορετικούς λόγους να πιστεύουμε ότι ίσως αυτός, τελικά, σηκώσει το τρόπαιο γίνει ο ήρωας που όλος ο κόσμος περιμένει.

1. Ο «Σκύλος» έχει αναστηθεί δύο φορές

Το καμένο του πρόσωπο δεν το έπαθε τυχαία, ο αδερφός του το «Βουνό», του βούτηξε το κεφάλι σε ζεματιστό νερό όταν ήταν παιδιά –κι όμως επέζησε. Αντίστοιχα όταν τον άφησε η Άρια, ήταν ουσιαστικά νεκρός, έτοιμος να τον φάνε τα κοράκια –κι όμως τα κατάφερε. Μάλιστα στην πορεία φαίνεται και να μεταμορφώνεται από ένα κυνικό καθίκι σε έναν άνθρωπο που ορίζει τη μοίρα του με βάση την ανθρωπιά –σιγά σιγά αλλά το κάνει.

gameofthrones hound

2. Ξέρει από σπαθιά

Η Καλίσι δε μπορεί να σηκώσει ούτε μαχαίρι, ενώ ο αντιτουριστικός ήρωάς μας κραδαίνει το σπαθί του και κάνει μανούβρες χορευτή παρότι είναι ένα νταγκλαράς με δυο μέτρα μπόι. Τώρα θα μου πεις πως θα βγάλει το σπαθί της Προφητείας από τη φωτιά; Καταρχάς, όπως θα δούμε ακριβώς παρακάτω αλλάζει λίγο, η σχέση του με το πυρ. Και δεύτερον μήπως αυτό δεν θα έκανε τον άθλο ακόμα μεγαλύτερο;

3. Βλέπει οράματα στη φωτιά

Κι ξαφνικά, στο τελευταίο επεισόδιο, ο τυπάρας αρχίζει και βλέπει στις φλόγες –όχι κύκλους- αλλά τουs White Walkers να προελαύνουν προς τον Νότο. Ωπ, τι έγινε; Μήπως ξαφνικά γίνεται Προφήτης;

tmg article default mobile

4. Υπάρχουν κι αλλού Φωλιές που κάνουν Δράκους

Νταινέρυς ακούει; Διότι αν ανασταίνονται οι νεκροί άνθρωποι γιατί όχι κι οι Δράκοι; Και υπάρχουν πολλοί τέτοιοι σκελετοί να περιμένουν στα υπόγεια του King’s Landing. Δράκοι από πέτρα όπως λέει η προφητεία έτοιμοι να πετάξουν ξανά.

78f6896d71aa8c46bf6479cbc16f36e3d4ea4988c8cc1d7ae5917af575cef154fd0d6ec062371ee7ff23f6df591a9ed0

5. Αυτή κι αν θα ήταν έκπληξη

Καταλαβαίνεις για τι ανατροπή μιλάμε έτσι και συμβεί; Σα να παίρνει ο Πανιώνιος το πρωτάθλημα ένα πράγμα. Μπορεί και να θέλουμε να πιστέψουμε λίγο παραπάνω τη θεωρία μας γιατί ψοφάμε για αντιήρωες τύπου Κλέγκεϊν. Όμως ο George Martin έχει αποδείξει πολλές φορές πως έχει κρυφούς άσους στο μανίκι του και δε διστάζει καθόλου να βγάζει κουνέλια από το καπέλο. Εδώ είμαστε και θα τα ξαναπούμε…



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved