Και πώς θα γίνει τώρα να ταιριάξουμε παραλία και Game of Thrones;

Κραυγή αγωνίας από ένα ψυχάκι που βλέπει το καλοκαίρι του να καταστρέφεται.

Πριν 14 χρόνια έπεσε τυχαία στα χέρια μου ένα μυθιστόρημα σε συνέχειες με τίτλο «Το Παιχνίδι του Στέμματος» (εκδ. Anubis). Άρχισα τότε να λέω στους φίλους μου ότι ανακάλυψα ένα από τα πιο γαμάτα βιβλία στην ιστορία της λογοτεχνίας (του φανταστικού) αλλά ΚΑΠΟΙΑ ΖΩΑ ΔΕ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΑΝΕ.

giphy got 2

Μετά ήρθε η σειρά, πάθανε κοκομπλόκο όλοι, εγώ ούρλιαζα «τα έλεγα εγώ», εκείνοι μου «έλεγαν ηρέμησε Γιώργο θα πάθεις τίποτα», εγώ τους απαντούσα «θα σας γδάρω καταραμένοι μπάσταρδοι Λάνιστερς» και μετά βάζαμε επεισοδιάκι, ηρεμούσαν τα πνεύματα, ευφραινόταν η καρδούλα μας και γινόταν η ζωή ολονών(ε) καλύτερη. 

Θυμάμαι αυτό συνέβαινε πάντα την Άνοιξη, τότε που ανθίζουν τα λουλούδια και εμείς βλέπουμε Game of Thrones. Αλλά πάνε αυτά, να τα ξεχάσεις αυτά αφού η 7η σεζόν θα αρχίσει μέσα στο κατακαλόκαιρο (16 Ιουλίου) και εμάς θα λιώσει το κορμί μας να κουβαλάμε λάπτοπ στις παραλίες.

Winter is HERE –ναι, καλά!

Μάθαμε για την πρεμιέρα αρκετούς μήνες πριν. 136 ημέρες και σήμερα λέγαμε. Εμείς αλλιώς είχαμε κανονίσει τη ζωή μας. Περιμέναμε την 7ο κύκλο πως και πως. Είχαμε ετοιμαστεί για παγωμένες μάχες και τεράστιο χαμούλη τα ανοιξιάτικα απογεύματά μας. Για White Walkers που θα τα κάνουν «όλα κατάψυξη», για πολιορκίες σε χιονισμένα κάστρα και δράκους να σκάνε μέσα στους παγετώνες. Τώρα πως θα τα απολαύσουμε όλα αυτά μου λέτε; Στο σπίτι στο Κουκάκι με 45 βαθμούς κελσίου ή στην Αμοργό σε rooms to let όταν θα καίγεται ο κόσμος τον Αύγουστο;

Γιατί ξηγιέστε έτσι εκεί στο Game of Thrones ρε; 

got plaka 1

 

Παραλία ή Πόλεμος;

Θα μου πείτε, ΟΚ, σιγά το πράμα, το πολύ πολύ «μην το δεις». Και θα σας απαντήσω «είστε τρελοί ρε»; Έχουν μείνει πολλά ωραία πράγματα στη ζωή μας νομίζετε, για πετάξουμε έτσι στα σκουπίδια την χρυσή ευκαιρία για λίγο αγνό, ανόθευτο, υπέροχο κάψιμο με την αγαπημένη μας σειρά;

ΟΧΙ αδέρφια, εκεί καύσωνας και Game of Thrones μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

got plaka 5

 

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ για να την παλέψουμε 

Και κάπου εδώ πρέπει να σφίξουμε τα δόντια και να βάλουμε το μαχαίρι στο κόκαλο για να τα καταφέρουμε. Η ερώτηση, λοιπόν, είναι «τι κάνουμε»; ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ κορίτσια και αγόρια. Ότι χρειαστεί!

-Κάνουμε τον σταυρό μας να μην πιάσουνε άγριες ζέστες, γιατί με 45ο βαθμούς σειρά δεν είδε ποτέ κανένας. Ούτε οι κατσαρίδες. Ούτε η «άκαυτη» Καλίσι.

-Αν δεν έχουμε κλιματιστικό, ανοίγουμε ψυγείο, βάζουμε σκαμπό μπροστά του, τοποθετούμε λάπτοπ στο νεροχύτη, ανοίγουμε μπυρόνι και απολαμβάνουμε #yolo.

-Αν δεν έχουμε ούτε ψυγείο, το πράμα είναι απλό: παγάκια στις μασχάλες, ένα βήμα πιο κοντά στους White Walkers.

-Αν χρειαστεί ΔΕΝ ΠΑΜΕ διακοπές

got plaka 4

- Σκάμε στον προϊστάμενο και λέμε: Αγαπημένε κύριε διευθυντά, μήπως μπορείτε να μη μου δώσετε άδεια, γιατί ψήνομαι να βλέπω τον νάνο τον Τύριον να γλεντάει κοσμάκι μέσα στον Δεκαπενταύγουστο;

-Αν μας γκρινιάξει που ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΜΕ διακοπές, χωρίζουμε. Όλα έχουν τα όριά τους.

-Αν γκρινιάξουμε εμείς που ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ διακοπές, η σειρά δε μας αξίζει. Τσεκούρι και δρακοφωτιά σε κάθε προσκυνημένο.

got plaka 3

-Αν  πάμε διακοπές επιλέγουμε κοντινούς προορισμούς με καλό ίντερνετ. Φαντάζεσαι να «κολλήσει» το νετ σε κρίσιμο σημείο; Δεν ΠΑΙ-ΖΕΙ! Εγκεφαλικούλι σίγουρο.

- Παίρνουμε λάπτοπ σε παραλία. Μας κοιτάνε περίεργα; Στα μπρίκια μας. Να πάνε να κάνουνε μπάνιο οι γελοίοι, εμείς έχουμε να δούμε ένα δύο επεισοδιάκια.

- Δεν πιάνει καλά το ίντερνετ παρότι είχαμε βρει ιδανικό προορισμό για διακοπές; ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα. Σκάμε σε καφενείο, φωνάζουμε στους παππούδες “Winter is Here”, αυτοί παρατάνε την πρέφα τους, βγάζουνε όλοι μαζί βαρβαρικό αλαλαγμό, τους κερνάμε τσίπουρα και λιώνουμε στο Game of Thrones στο παραδοσιακό καφενείο που το έχουμε μετατρέψει με μία κίνηση σε μεσαιωνικό πανδοχείο.

Ακολούθησε τον Γιώργο Ρομπόλα στο Facebook



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved