Ποιος είναι ο καλύτερος πατέρας στο Game of Thrones;

Βαθμολογήσαμε 6 μπαμπάδες του Westeros απο τον καλύτερο στον χειρότερο.

Εδώ στο Ratpack δεν έχουμε γίνει ακόμα μπαμπάδες, αλλά έχουμε καταλάβει ότι το να είσαι πατέρας είναι ζόρικο. Πολύ ζόρικο. Η αλήθεια ωστόσο είναι, πως αν είσαι και τσογλάνι, τα πράγματα στην πατρότητα γίνονται χειρότερα. Με βάση αυτό μαντεύουμε πως το να είσαι πατέρα στον ζόρικο και αιμοβόρικο κόσμο του Game of Thrones είναι 10 φορές πιο δύσκολο. Και δεν τα καταφέρνουν όλοι καλά.

Με αφορμή την σημερινή ημέρα του πατέρα, βάλαμε στο στόχαστρο και βαθμολογήσαμε 6 μπαμπάδες του Game of Thrones από τον καλύτερο στον χειρότερο. Με έναν πρόχειρο απολογισμό, μάλλον θα προτιμούσαμε να μας ρίξουν στους δράκους...

 

1. Eddard Stark

ned and jon game of thrones s1e2

Άνθρωπος παράδειγμα, μπαμπάς-πρότυπο. Μεγαλωμένος στο Βορρά και σφυρηλατημένος από τους πολέμους, ο πατέρα Ned έμαθε την τέχνη του σπαθιού αλλά δεν παραμέλησε ποτέ τα παιδιά του.  Παρότι θεωρούσε πάντα σωστό και συνετό να μεγαλώνουν ως στρατιώτες, δεν ξέχασε ποτέ την αξία της οικογένειας – παρότι έχει χάσει την μισή μαζί με το κεφάλι του. Σε κάθε περίπτωση, είναι ο μπαμπάς που θα θέλαμε να είχαμε αν ζούσαμε στο Westeros.

Η καλύτερη του στιγμή: Προτίμησε να σπιλώσει την τιμή του για να προστατέψει την ταυτότητα του Jon Snow. Αντρίκια και παντελονάτα.
Η χειρότερη του: Υποτίμησε τους Lannisters και παραλίγο να πάρει στο χώμα και τις κόρες του.
Βαθμός πατέρα: 9/10

 

2. Jaime Lannister

got jaime

Είναι πραγματικά αξιοπρόσεκτο το πόσο μισητός ξεκίνησε ως χαρακτήρας ο Jamie και πόσο συμπαθητικός κατέληξε. Ο Jamie είναι εκείνο το καλό παιδί που το πιάνει κορόιδο η γκόμενα. Στην προκειμένη περίπτωση, η αδερφή του. Μπορείς να πεις πολλά για τον Jamie και για τον χαρακτήρα του, αλλά ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: δεν πηδάς την αδερφή σου και δεν κάνει παιδιά μαζί της. Γιατί μέσα σε όλη την αναμπουμπούλα των γεγονότων, ο Jamie μπορεί να υπήρξε καλός ιππότης αλλά όχι καλός πατέρας. Ακόμη και να ήθελε να βοηθήσει, δεν κατάφερε να σώσει ούτε ένα παιδί από τον Κόκκινο Θεό. Σε κάθε περίπτωση, ήταν το νταραβέρι του με την αδερφή του που ξεκίνησε την όλη του φαγωμάρα. Το μόνο που τον σώζει είναι ότι πράγματι αγαπούσε τα παιδιά του.

Η καλύτερη του στιγμή: Τα έβαλε με όλους και όλα για να πάρει πίσω την Myrcella. Και την πάτησε από το πουθενά.
Η χειρότερή του στιγμή: Το να παίρνεις την αδερφή σου δίπλα στο πτώμα του γιου σου, δεν το λες και μπαμπαδίστικο πρότυπο συμπεριφοράς…
Βαθμός πατέρα: 6/10

 

3. Tywin Lannister

lannister

Επιβλητικός σαν πρωθυπουργός και αδίστακτος όπως το ΔΝΤ, ο Tywin έμαθε να κυβερνά το Casterly Rock σαν τον Περίανδρο της Κορίνθου με ένα μόνο στόχο: δεν είσαι τίποτα αν η οικογένεια σου δεν έχει εξουσία. Γενικά, μπορείς να πεις ότι τα είχε κάνει σκατά. Δανείστηκε πιο πολλά χρήματα και από τις ελληνικές κυβερνήσεις ώσπου δεν μπορούσε να αποπληρώσει το χρέος, πάντρεψε την κόρη του με τον σφετεριστή Robert Baratheon  για να είναι μέσα στα πράγματα και ξεχωρίζει τον Jamie μόνο και μόνο  γιατί είναι ο πρωτότοκος κληρονόμος. Η ιστορία της οικογένειάς του είναι σενάριο από «Δυναστεία» και «Πάμε Πακέτο»  και βρήκε το τέλος του στο «θρόνο». Όχι εκείνον με τα λιωμένα ξίφη.

Η καλύτερη του στιγμή:  Η συμπάθεια προς την Arya στο Harrenhal. Την πήρε «πρέφα» αλλά θαύμασε το θάρρος και την εξυπνάδα και δεν την κρέμασε.
Η χειρότερη του στιγμή:  Όταν καταδικάζεις τον γιο σου σε θάνατο και του παίρνεις την γυναίκα πως ακριβώς λέγεσαι;
Βαθμός πατέρα: 4/10

 

4. Randyll Tarly

31 got 007.w710.h473

O μπαμπάς του Sam. Μέσα από την σειρά δεν μαθαίνεις πολλά πράγματα γι’ αυτόν, οπότε επέτρεψε μας να σε διαφωτίσουμε.  Ο Randyll είναι από τους πολύ ζόρικους εκεί στο Westeros. Στρατάρχης μέγιστος, ήρωας πολέμου, με σπαθί από ατσάλι Βαλύριας που τσακίζει κορμιά και θρυμματίζει White Walkers. Τα υπόλοιπα τα θυμάσαι και από την σειρά. Έστειλε τον Sam στο Τείχος (σ.σ.: απειλώντας τον πως αν δεν παραιτηθεί των δικαιωμάτων του θα τον σκοτώσει) και δεν αποδέχτηκε ούτε την Gilly σαν σύντροφο του όταν επέστρεψε στο «πατρικό». Σκληρός καργιόλης.

Η καλύτερη του στιγμή: Δυσκολευόμαστε να βρούμε κάποια. Στείλε καμιά πρόταση αν σου έρθει.
Η χειρότερη του στιγμή:  Η ατάκα στον Sam. Ή πας στο Τείχος ή πας στα θυμαράκια.
Βαθμός πατέρα: 3/10

 

 

5. Stannis Baratheon

fgstannis

Το πρόβλημα με τον Stannis ήταν ένα και μοναδικό: ο άνθρωπος ήταν βλάκας. Γενναίος, καλός στρατιώτης, αλλά βλάκας.  Και στο δρόμο για το κυνήγι της δόξας, έχει σημασία να θυμάσαι ότι ακόμη και αν απαιτούνται θυσίες, η  οικογένεια έρχεται πρώτη. Αλλά όταν ξεχνάς την γυναίκα σου  και το παιδί σου και τα μπλέκεις με μία υπεραιωνόβια μάγισσα, τι ακριβώς περιμένεις να πάει καλά; Ο Stannis τα έκανε πιο μαντάρα όταν πίστεψε πως ήταν ο εκλεκτός Azor Ahai.

Η καλύτερη του στιγμή: Όταν πρότεινε στον Jon Snow να πάρει το όνομα Stark. Που βασικά δεν μας ενδιαφέρει γιατί δεν υπήρξε ποτέ παιδί του.
Η χειρότερη του στιγμή: Ειλικρινά ρε, ποιος πατέρας καίει το παιδί του στον πάσαλο για να γίνει βασιλιάς;
Βαθμός πατέρα: 1/10

 

6. Craster

Crasters 1920x1080

Που τον βρήκανε αυτόν τον καράβλαχο; Αντιπαθητικός από την πρώτη όψη, σκατάνθρωπος από τον τρόπο που φιλοξένησε τους άντρες της Νυχτερινής Φρουράς και δολοφόνος από τους λίγους. Είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να φανταστείς τόσο σε πατέρα όσο και σε άνθρωπο, καθότι είχε δημιουργήσει ένα χαρέμι αποκλειστικά για τις ανάγκες του. Είχε πολλές γυναίκες, απέκτησε πολλές κόρες και φρόντισε να κάνει και πολλά παιδιά με τις τελευταίες. Κοινώς οι αιμομιξίες του Jaime με την Cersei είναι παιδική χαρά μπροστά του. Αν ζούσε στον κόσμο μας θα τον είχαμε πετροβολήσει και διαπομπεύσει. Ευτυχώς που τον σφάξανε και ηρεμήσαμε.

Η καλύτερη του στιγμή: Καμία. Όταν γεννιέσαι τσόγλανος, μένεις τσόγλανος και πεθαίνεις τσόγλανος.
Η χειρότερή του στιγμή: Όλα εκείνα τα αγοράκια που δεν ήθελε, τα έστελνε πακετάκι στους White Walkers.
Βαθμός πατέρα: -10/10



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved