Ο Adam West ήταν ο cult Batman που λατρεύτηκε όσο κανείς

Προς τιμήν του συγκεντρώσαμε 7 «ό,τι να 'ναι» στιγμές της θρυλικής σειράς των 60s.

Πριν από πολλά χρόνια  και συγκεκριμένα πίσω στα 60's, o Batman δεν είχε καμία σχέση με τη σημερινή του μορφή. Καμία σχέση εντελώς με τον σκοτεινό εκδικητή που εισήγαγε χρόνια αργότερα ο Tim Burton με τον Michael Keaton και απογείωσε ο Christopher Nolan παρέα με τον Christian Bale.

Πολλές δεκαετίες πίσω λοιπόν, το δυναμικό δίδυμο Batman και Robin διασκέδαζε τον κόσμο μέσω μιας κωμικής και κυρίως cult σειράς, η οποία όσο... μούφα και αν ακούγεται σήμερα, σου έκανε απίστευτο κέφι να τη βλέπεις.

Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που βγήκε σε ταινία και γέννησε μια από τις πιο ιστορικές ατάκες σε ταινίες σούπερ-ηρώων:

 

 

Το μοτίβο είχε ως εξής: ο φιλάνθρωπος Bruce Wayne (Adam West) και το παιδί που έχει υπό την κηδεμονία του, ο Dick Grayson (Burt Ward), μεταμορφώνονται σε Batman και Robin καταπολεμώντας το έγκλημα και τους πολλούς αλλόφρονες «παλιάτσους» που έχουν σκοπό να καταστρέψουν την Gotham City –μέσα από pop πολυχρωμία, μυθικές ατάκες, κλασικά cliff hanger- όπου βρίσκονται πάντα παγιδευμένοι με την πλάτη στον τοίχο, μοιραίες γυναίκες που βρίσκονται σε αποστολή να ξελογιάσουν το dynamic duo και την πιο 60's πεθαίνεις ατμόσφαιρα.

Στις 12 Ιανουαρίου του 1966 η τηλεοπτική σειρά μεταδόθηκε για πρώτη φορά στις τηλεοράσεις και δίνουμε τα respect μας στον πρώτο Batman της μικρής και μεγάλης οθόνης μέσα από 7 «ό,τι να’ ναι» στιγμές που χάραξαν το μυαλό μας σαν πυρωμένο σίδερο με το κάψιμό τους. 

 

1. Οι τίτλοι έναρξης του Μπάτμαν

Το τραγουδάκι τους τραγούδησαν αργότερα κι οι Who.

 

2. Mπάτμαν VS Τζόκερ σε διαγωνισμό σε σερφ διαγωνισμό

Surf ατμόσφαιρα στην παραλία φυσικά, ποπ καλλιτεχνική διεύθυνση, γυαλιά ηλίου και ψάθινα καπέλα, κι ο Μπάτμαν με...κίτρινο μαγιό-βερμούδα! Μόνο οι Beach Boys λείπουν!

 

3. Ο Μπάτμαν δίνει τηλεφωνικές οδηγίες στον... Μπρους Γουέην

Έτσι ο Άνταμ Γουέστ σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας, υποδύεται και τους δυο ρόλους ταυτόχρονα στο τηλέφωνο ώστε να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα του ήρωα...

 

4. Τα «Holy Batman» του Ρόμπιν

Στο repeat.

 

5. Ο Μπάτμαν χορεύει...

Αυτό από μόνο του αρκεί, αλλά ας πούμε και δυο λόγια: η Τζιλ Στ. Τζον ξελογιάζει τον Μπάτμαν και τον πάει σε ορθάδικο της εποχής. Εκείνος χτυπάει δυο σφηνάκια και μετατρέπεται σε Τζον Τραβόλτα α λα Pulp Fiction...

 

6. Μπάτμαν και "POW!"

Τα υπέρτατα επιφωνήματα-γραφικά που εμφανίζονται εν μέσω κάθε σκηνής μάχης των δυο ηρώων με κακούς.

 

 7. Το «ό,τι να' ναι» σκαρφάλωμα του Μπάτμαν

Όταν ξαφνικά ανοίγει ένα παράθυρο και συναντούν τον Green Hornet (η εκπομπή με αυτόν τον ήρωα προβαλλόταν επίσης εκείνη την εποχή στην Αμερική ) με τον βοηθό του, Kato (τον ερμήνευε ο Μπρους Λι). Όλα τα λεφτά είναι η ατάκα του Ρόμπιν προς τον Μπάτμαν στο φινάλε. Cult classic!

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved