ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ: Στη Wonder Woman χωρίς δεύτερη σκέψη

Blockbuster με καλές κριτικές και την Gal Gadot πρωταγωνίστρια, τι δεν καταλαβαίνεις;

Από πιτσιρικάδες περιμέναμε πάντα τις καινούργιες ταινίες που βγαίνουν κάθε εβδομάδα –λες και είναι κάποιο δέμα που μας στέλνει η θεια μας από την Αμερική. Σίγουρα παλιότερα, τότε που δεν υπήρχαν τόσες επιλογές (dvd, streaming, downloading), η ατάκα «πάω κινηματογράφο» ήταν πιο πωρωτική. Τον τελευταίο καιρό όμως, κι επειδή χορτάσαμε κλεισούρα στο σπίτι, λέμε να ξεχυθούμε ξανά στα σινεμά φανατικά.

Έτσι αποφασίσαμε να μοιραζόμαστε κάθε εβδομάδα τις σκέψεις μας μαζί σου, για το ποιες ταινίες θα τρέξουμε να δούμε και ποιες θα αποφύγουμε όπως ο Διάολος το λιβάνι. Αγαπητέ ταινιοφάγε έλα εδώ να τσεκάρουμε παρέα τι καλό (και τι κακό) θα παίξει στις αίθουσες σε πρώτη προβολή από σήμερα Πέμπτη 8 Ιουνίου.

ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Η προσμονή μας για τη Wonder Woman ήταν μεγάλη. Για να μη λέμε τα ίδια και τα ίδια ξανά, σε παραπέμπουμε εδώ για τους λόγους της αγωνίας αυτής. Κατά τα άλλα, το πιο ερωτεύσιμο μελαχρινό πλάσμα στη Γη αυτή τη στιγμή –λέγε με Gal Gadot- πρωταγωνιστεί σε ένα blockbuster πολύ διαφορετικό από τα άλλα με φόντο τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εισιτήρια και φύγαμε για τελικό!

 

ΠΑΜΕ

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε πήξει στο blockbuster τώρα τελευταία, οπότε σιγά σιγά έχει επανέλθει η όρεξη και για κάτι διαφορετικό. Ο «Αρχιτσιγκούνης» με τον γάλλο σταρ της κωμωδίας, Ντάνι Μπουν, είναι ακριβώς αυτό: μια τεράστια εμπορική επιτυχία με βασικό μέλημά της τη λέξη «χιούμορ». Διότι όταν σε πιάνει σύγκρυο με το παραμικρό, από τα καβούρια στις τσέπες σου, η ζωή σίγουρα θα σε κεράσει τρόμο –και ξεκαρδιστικές στιγμές για τους θεατές. Δες το τρέιλερ και θα καταλάβεις.

 

ΙΣΩΣ ΠΑΜΕ 2

Όταν το ευρωπαϊκό σινεμά φροντίζει να είναι εκτός από «σοβαρό» και διασκεδαστικό, εμείς λέμε «ΝΑΙ». Στην ιταλική ταινία «Με λένε Τζιγκ» μας τραβάει το σενάριο: μικροαπατεώνας αποκτάει δυνάμεις σούπερ-ήρωα και γίνεται αρχιεγκληματίας μέχρι να σκιρτήσει η καρδούλα του για ένα κορίτσι και να γίνει σούπερ-καλός από σούπερ-κακός. Μια ταινία που φαίνεται να χρησιμοποιεί τα στερεότυπα των κόμικς για να δώσει μια καθαρά σύγχρονη μεσογειακή ιστορία.

 

ΙΣΩΣ ΠΑΜΕ 3

Στο «Η Χαμένη Πόλη του Ζ» πρωταγωνιστούν ο Ρόμπερτ Πάτινσον (μπλιαχ) του Twilight και ο Τσάρλι Χάναμ (thumbs up!) του Sons of Anarchy, σε μια ιστορία εξερεύνησης στις ζούγκλες του Αμαζονίου που φέρνει στο νου σκηνές από τον Ιντιάνα Τζόουνς. Στο πιο αληθοφανές του απλά διότι πρόκειται για πραγματική ιστορία. Μια χαρά επιλογή έτσι;

 

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ

Οι «Άθικτοι» (2011) ήταν μια γαλλική ταινία που είχε προκαλέσει αίσθηση με τη συγκινητική –και καθόλου μελό- ματιά της πάνω στο πολύ δύσκολο θέμα της σωματικής αναπηρίας. Το «Λατίνοι και Άθικτοι» είναι το αργεντίνικο remake του. Μια ερωτησούλα μονάχα: Ρε παιδιά γιατί κάνετε τόσο σύντομα remake σε κάτι τόσο καλό, σας φαίνεται λογικό;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved