ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ: Για την αληθινή ιστορία του Ρόκι του Μπαλμπόα

To "Chuck" δείχνει την σκληρή πραγματικότητα πίσω από τον κινηματογραφικό μύθο.

Από πιτσιρικάδες περιμέναμε πάντα τις καινούργιες ταινίες που βγαίνουν κάθε εβδομάδα –λες και είναι κάποιο δέμα που μας στέλνει η θεια μας από την Αμερική. Σίγουρα παλιότερα, τότε που δεν υπήρχαν τόσες επιλογές (dvd, streaming, downloading), η ατάκα «πάω κινηματογράφο» ήταν πιο πωρωτική. Τον τελευταίο καιρό όμως, κι επειδή χορτάσαμε κλεισούρα στο σπίτι, λέμε να ξεχυθούμε στα  ξανά στα σινεμά φανατικά.

Έτσι αποφασίσαμε να μοιραζόμαστε κάθε εβδομάδα τις σκέψεις μας μαζί σου, για το ποιες ταινίες θα τρέξουμε να δούμε και ποιες θα αποφύγουμε όπως ο Διάολος το λιβάνι. Αγαπητέ ταινιοφάγε έλα εδώ να τσεκάρουμε παρέα τι καλό (και τι κακό) θα παίξει στις αίθουσες σε πρώτη προβολή από σήμερα Πέμπτη 24 Μαΐου.

ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Το πρώτο Rocky (1976) ήταν μια δυνατή ανθρώπινη ιστορία με θέμα το μποξ που κέρδισε Όσκαρ σεναρίου τότε. Φυσικά μετά το ρίξαμε στα μπλοκ-μπάστερ με κορυφαία υπερβολή αυτή με τον σοβιετικό ρομποτάνθρωπο. Βέβαια αγαπάμε Ρόκι με πάθος μιας και αποτελεί κομμάτι της παιδική μας μυθολογίας. Έτσι θα τρέξουμε να δούμε την ιστορία του Τσακ Γουέπνερ, του πραγματικού ήρωα πίσω από τον κινηματογραφικό θρύλο. Στα συν η παρουσία του τιμιότατου Λιβ Σράιμπερ στον πρωταγωνιστικό ρόλο και του αγαπημένου Ρον “Hellboy” Πέρλμαν.

 

ΙΣΩΣ ΠΑΜΕ

Το να βγαίνει καινούργιο «Οι Πειρατές της Καραϊβικής» και να μην είμαστε ΗΔΗ έξω από τα εκδοτήρια μας κάθεται λίγο περίεργο. Και εξηγούμαστε: πρώτον, είναι ταινία με πειρατές, δεύτερον είναι uber-διασκεδαστικό το franchise και τρίτον, τον Τζακ τον Σπάροου τον «ερωτευτήκαμε» από την πρώτη ματιά. Απλά τυχαίνει ο εν λόγω κύριος να κατέστρεψε κατά κάποιον τρόπο τον ηθοποιό της καρδιάς μας, που βουτάει πια από τη μία αποτυχία στην άλλη. Και του το κρατάμε λίγο «μανιάτικο». Αλλιώς πρώτη πρώτη στη λίστα της εβδομάδας θα ήτανε.

 

ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Αμερικάνικο ριμέικ μιας πρόσφατης ιταλικής ταινίας που είχε αρκετά καλή αποδοχή το «Δείπνο». Μάλιστα το καστ είναι πολύ δυνατό με Ρίτσαρντ Γκιρ, Λόρα Λίνεϊ και Στιβ Κούγκαν. Κανονικά δεν ακούγεται άσχημο αλλά θα σου πούμε τη μαύρη αλήθεια: έχει φάει τρομερό θάψιμο από ειδικούς και μη στο ίντερνετ. Ξέρουμε δεν είναι αυτό το απόλυτο κριτήριο αλλά φοβηθήκαμε λίγο.

 

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ!

\

Το γαλλικό σινεμά έχει βγάλει αριστουργήματα και το έχουμε τιμήσει με κατ’οίκον προβολές ουκ ολίγες φορές. Όταν δεν τρέχουμε σε θερινά να δούμε κάποιο «διαμάντι» του από τα παλιά. Απλά, σε κάποιες περιπτώσεις, το θέμα δε σε τραβάει, πώς να το κάνουμε; Τιμούμε τη μεγάλη κυρία, Ιζαμπέλ Ιπέρ αλλά ταινιάκι με τίτλο «Σουβενίρ», όπου γηραιά νικήτρια της Eurovision που θέλει να επαναφέρει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της μετά από 40 χρόνια, δύσκολα θα το επιλέξουμε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved