ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ: Περιπέτεια με Μαρκ Γουόλμπεργκ θα δούμε αυτή την εβδομάδα

ΟΧΙ δε θα δούμε την Michelle Rodriguez στην πιο «τραβηγμένη» μαφιόζικη ταινία όλων των εποχών.

Από πιτσιρικάδες περιμέναμε πάντα τις καινούργιες ταινίες που βγαίνουν κάθε εβδομάδα –λες και είναι κάποιο δέμα που μας στέλνει η θεια μας από την Αμερική. Σίγουρα παλιότερα, τότε που δεν υπήρχαν τόσες επιλογές (dvd, streaming, downloading), η ατάκα «πάω κινηματογράφο» ήταν πιο πωρωτική. Τον τελευταίο καιρό όμως, κι επειδή χορτάσαμε κλεισούρα στο σπίτι, λέμε να ξεχυθούμε στα  ξανά στα σινεμά φανατικά.

Έτσι αποφασίσαμε να μοιραζόμαστε κάθε εβδομάδα τις σκέψεις μας μαζί σου, για το ποιες ταινίες θα τρέξουμε να δούμε και ποιες θα αποφύγουμε όπως ο Διάολος το λιβάνι. Αγαπητέ ταινιοφάγε έλα εδώ να τσεκάρουμε παρέα τι καλό (και τι κακό) θα παίξει στις αίθουσες σε πρώτη προβολή από σήμερα Πέμπτη 27 Απριλίου.

ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Έχουμε να κάνουμε με περιπέτεια όπου πρωταγωνιστεί ο Μαρκ Γουόλμπεργκ, ως εκ τούτου «Η Μέρα των Ηρώων» μας προδιαθέτει ιδιαίτερα θετικά. Φαντάζει ως σίγουρη διασκέδαση με σασπένς και σκηνές έντασης. Η ταινία τώρα πραγματεύεται αληθινά γεγονότα: το τρομοκρατικό χτύπημα στον Μαραθώνιο της Βοστόνης το 2013 που τάραξε όλη την Αμερική. Υπάρχει, βέβαια, μία μικρή επιφύλαξη μήπως είναι uber αμερικανιά σε ιδεολογικό επίπεδο, όμως με όλο αυτό το κλίμα τρομολαγνείας που επικρατεί ανά την υφήλιο, σίγουρα κερδίζει πόντους για την επικαιρότητά της. Στα συν η παρουσία του «πελώριου» Τζον Γκούντμαν καθώς και η επιμέλεια της μουσικής από τον αγαπημένο Τρεντ Ρέζνορ των Nine Inch Nails. Πιστεύουμε ακράδαντα πως τα nachos και η κόκα κόλα δε θα πάνε χαμένα με τούτη εδώ.  

 

ΙΣΩΣ ΠΑΜΕ

 «Η Κυνηγός με τον Αετό» δείχνει τις στέπες της Μογγολίας άρα τα πράγματα δε μπορεί να είναι βαρετά! Η αλήθεια είναι πως ένα κόλλημα με Τζένγκις Χαν το έχουμε, όμως εδώ θα δούμε τη σύγχρονη ιστορία ενός κοριτσιού που προσπαθεί να σπάσει τα ταμπού σχετικά με την ανδροκρατούμενη ιερακοθηρία. Θα προτιμούσαμε είναι η αλήθεια κάτι σε μεσαιωνικές μάχες με τόξα και σπαθιά.

 

ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 Με το ευρωπαϊκό σινεμά η φάση είναι «η ταν ή επί τας» -συνήθως πέφτεις μαχόμενος ως θεατής με άλλα λόγια. Υπάρχει πάντα κίνδυνος για κουλτούρα να φύγουμε, η οποία όμως μπορεί να κρύβει μαργαριτάρια πολλές φορές. Φοβόμαστε λίγο είναι η αλήθεια, αν και το ιταλικό φιλμ «Όνειρα Γλυκά» που ακολουθεί τη δύσκολη ζωή ενός πολεμικού ανταποκριτή που γυρνάει από τη Βοσνία δείχνει συμπαθέστατο. Είπαμε όμως φοβόμαστε λίγο τη πιθανή βαρεμάρα!

 

ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΩΡΕ

Εδώ είναι να θέλεις να πας πραγματικά, διότι η ποιότητα του «Η Όψη της Σιωπής» είναι εγγυημένη. Ντοκιμαντέρ προτεινόμενο για Όσκαρ που «σκαλίζει» τις απίστευτες αγριότητες της φασίζουσας δικτατορίας της Ινδονησίας κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 60’. Κάτι μας θυμίζει… και μας κινεί το ενδιαφέρον, απλά δεν είναι για nachos και κόκα κόλα η φάση.

 

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ!

Στη «Διπλή Εκδίκηση» η Μαφία και μία πληγωμένη γιατρίνα (Σιγκούρνει Γουίβερ) θέλουν να τιμωρήσουν έναν άντρα εκτελεστή που «έφαγε» τον λάθος άνθρωπο. Λοιπόν… ΟΧΙ μόνο δεν τον εκτελούν αλλά τον τιμωρούν και τον κάνουν γυναίκα. ΡΕ ΔΕ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΧΤΕΙΤΕ ΣΕ ΚΑΝΑ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΟΤΙ ΣΑΣ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΤΡΑ ΣΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑΙΝΙΑ!

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ...

Γενικά, επειδή όπως καταλαβαίνεις, δεν είναι και η γόνιμη εβδομάδα από πλευράς ταινιών, ίσως η καλύτερη επιλογή είναι το Φεστιβάλ σινεμά του «Εν Λευκώ». Εκεί μπορείς να δεις τις πρώτες κινηματογραφικές απόπειρες του σπουδαίου Ντενί Βιλνέβ, να χάζεψεις μουσικά ντοκιμαντέρ ή να δεις ταινιάρες από τα 90s, όπως το Fargo και το Twin Peaks, μεταξύ δεκάδων άλλων προβολών.

υγ: για πες μας στα σχόλια, εσύ για ποια ταινία από αυτές ψήνεσαι αυτή την εβδομάδα;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved