5 ταινίες που σκοράρουν από κανονική θέση στο φετινό Offside Festival

Κλείνουμε θέση στο πέταλο των φανατικών για το πιο ποδοσφαιρικό φεστιβάλ που παίζει στη χώρα.

Τυχεροί οι Θεσσαλονικείς. Μπορεί να τους κοροϊδεύουμε για το μετρό, αλλά σε πολλά άλλα (πχ αυτό) μας έχουν. Και όταν η πόλη έχει την ευλογία να διαθέτει υπερδραστήριες ομάδες, όπως η Parenthesis), μόνο ωραία πράγματα θα προκύπτουν. Το όνομα Parenthsis) πιθανόν να σου λέει κάτι. Είναι τα παιδιά που βρίσκονται και πίσω από το IN EDIT Festival, που αυτό ευτυχώς έχουμε τη χαρά να το βλέπουμε και στην Αθήνα.

Αυτό που ακόμα δεν έχει κατηφορίσει, αλλά στη Θεσσαλονίκη μετράει ήδη δύο χρόνια ζωής, είναι το Offside Documentary Film Festival, ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ με ποδοσφαιρικά ντοκιμαντέρ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι απευθύνεται αποκλειστικά σε ποδοσφαιρόφιλους, αφού στο επίκεντρο δεν είναι απλώς το ποδόσφαιρο, αλλά οι ιστορίες για το ποδόσφαιρο.

To Offide θα πραγματοποιηθεί από 26-28/5 στην Αποθήκη 1 (Λιμάνι).

Η Θεσσαλονίκη έχει τη χαρά να αποχαιρετήσει το Μάη με ένα τρόπο που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πλειοψηφία των συζητήσεων που έγιναν αυτό τον μήνα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ευτυχώς, υπάρχει το Offside Festival και μερικά ποστ του Ντέμη Νικολαΐδη για να μας βγάζουν πού και πού από τη μιζέρια.

Πληροφορίες σχετικά με τα εισιτήρια του Offisιde μπορείς να μάθεις εδώ.

1. Inside a Volcano: The Rise of Icelandic Football

Θυμάσαι πέρυσι στο Euro που οι οθόνες μας είχαν γεμίσει από όλους αυτούς τους Σίγουρσον, Γιόχανσον, Σκούλασον, Σμάρασον; Αυτούς τους απίθανος Ισλανδούς που πέταξαν έξω τους Άγγλους και όταν έπαιξαν προημιτελικά με τους Γάλλους, είχε ερημώσει η μισή χώρα για τους παρακολουθήσει ζωντανά στο γήπεδο; Ήρθε η ώρα να μάθεις για το ποδόσφαιρο στη χώρα τους. Καλά τα ξωτικά, οι πηγές και η Μπγιόρκ, αλλά τους αγαπήσαμε λίγο παραπάνω όταν είδαμε ότι κλωτσάνε με τόσο πάθος το τόπι.

Πότε: Σάββατο 27/5, 21:30, «Σταύρος Τορνές»

2. ERIC

Στράτος Παπαφιλίππου στην ταυτότητα, Έρικ στην Ποταμιά Θάσου. Η ιστορία ενός Θασίτη που μέσα σε μια νύχτα λόγω της εκπληκτικής ομοιότητάς του με τον Καντονά, αποφάσισε να γίνει κάποιος άλλος. Για τον Έρικ, το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους των Φαίδωνα Γκρέτσικου και Πάνου Τράγου, τα είχαμε γράψει και εδώ.

Πότε: Σάββατο 26/5, 22:00. «Τζον Κασαβέτης» (πριν την προβολή του Η Ιστορία της Admiral)

3. Lobanovskiy Forever

Πάντα εκεί στην άκρη του πάγκου της Δυναμό Κιέβου, με την παλιομοδίτικη τραγιάσκα του. Αν είσαι 20 μάλλον δεν τον ξέρεις, αν είσαι 30άρης θυμάσαι μόνο να σου λένε πόσο σπουδαίος είναι, αν είσαι μεγαλύτερος όντως ξέρεις πόσο σπουδαίος είναι. Καινοτόμος, πρωτοποριακός, αλεπού των πάγκων.

Πότε: Κυριακή 28/5, 19:30, «Τζον Κασαβέτης»

4. Celtic Souls

Μία από τις πιο συγκλονιστικές οπαδικές εμπειρίες είναι να ακούς τους οπαδούς της Σέλτικ να τραγουδούν το «I just can’t get enough», εμπνευσμένο από το κλασικό κομμάτι των Depeche Mode, στο Σέλτικ Παρκ. Να πάρε μια γεύση:

 

 

Αυτό είναι το απόγειο της ψυχής της Σέλτικ, η κορωνίδα, το σημείο βρασμού. Για να φτάσεις όμως μέχρι εκεί υπάρχει μια συγκλονιστική ιστορία που διατρέχει 200 χρόνια, την οποία αφηγείται απολαυστικά αυτό το ντοκιμαντέρ.

Πότε: Παρασκευή 26/5, 22:00, «Τζον Κασαβέτης»

5. Becoming Zlatan

Λατρεύουμε να τον μισούμε, αλλά όλοι αναγνωρίζουμε ότι δεν απλώς παιχτάρα, αλλά ο άνθρωπος που μπορεί να αλλάζει ισορροπίες, σε όποια ομάδα πηγαίνει. Το becoming Ζlatan δεν εξυμνεί όμως τις ικανότητές του. Είναι μια ιστορία ενηλικίωσης για το πώς ένα πιτσιρίκι χωρίς κανένα οικονομικό και κοινωνικό υπόβαθρο ξεκίνησε από την Μάλμε και έφτασε να είναι ένας από τους κορυφαίους στράικερ στην ιστορία. Ο τύπος που άντεξε την πίεση, δικαίωσε τις προσδοκίες, δεν λύγισε στην κοροϊδία.

Πότε: Κυριακή 28/5, 22:00, «Τζον Κασαβέτης»

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved