Σκέτη τρέλα το σύγχρονο τρέιλερ του «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος»

Το αριστούργημα του Κιούμπρικ ξανά στις οθόνες μας.

Είναι η ταινία που άλλαξε τη σύγχρονη εκδοχή του κινηματογράφου. Μέχρι το 1968, όταν ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ μετέφερε στη μεγάλη οθόνη το αριστούργημα του Άρθουρ Κλαρκ, «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος» το σινεμά ήταν σαν τους συντάκτες του Ratpack πριν το ξεβλάχεμα του Κωστόπουλου ένα πράγμα.

Από τότε όλα άλλαξαν. Το Sci-Fi έγινε μόδα, σπουδαία franchise ξεπήδησαν (Star Wars, Star Trek) και τα οπτικά εφέ έγιναν το Α και το Ω των σύγχρονων παραγωγών.

Η ταινιάρα του εκκεντρικού σκηνοθέτη κλείνει φέτος 50 χρόνια ζωής και έρχεται ξανά στην επιφάνεια. Πριν λίγες μέρες, μάλιστα, το Μουσείο Διαστήματος και Αεροπορίας της Ουάσιγκτον δημιούργησε εκθεσιακό χώρο με την ιστορική σκηνή που ο Ντέιβιντ Μπόουμαν και το ταξίδι στο άπειρο μέσω του μονόλιθου, ενώ μέσα στο 2018 αναμένεται να προβληθεί ξανά στους κινηματογράφους από τη Warner Bros.

Η ταινία δεν θα έχει καμία διαφοροποίηση από την original version του 1968, ωστόσο το τρέιλερ που κυκλοφόρησε είναι αρκετά εθιστικό. Ιδιαίτερα για κάποιον που δεν έχει παρακολουθήσει ακόμα το αριστούργημα του Κιούμπρικ.

 

 

Μια και σου δείξαμε το καινούργιο τρέιλερ, ρίξε μια ματιά και σε εκείνο του 1968 για να κάνεις τις απαραίτητες συγκρίσεις.

Στο Ratpack πάντως, Κώστας Χρήστου και Χρήστος Κάβουρας ακόμα τσακώνονται για το αν η ταινία είναι σταθμός ή απλώς υπερτιμημένη.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved