Και αν ο Night King είναι ο Μπραν Σταρκ;

Υπάρχουν 3 πολύ δυνατές ενδείξεις που μάλλον επιβεβαιώνουν ότι ο Μπραν έχει κάνει πάλι ομορφιές.

Από τη στιγμή που, όπως φαίνεται, ο Night King θα είναι ο τελικός εχθρός για όλο το Γουέστερος και τον γνωστό κόσμο, ήταν αναμενόμενο ότι θα υπήρχαν και κάποιοι –λίγοι προς το παρόν- που θα θέλουν να κερδίσει. Πρόκειται για τύπους οι οποίοι είτε έχουν κουραστεί από αυτό το ειδύλλιο «Μάρθα Βούρτση – Νίκου Ξανθόπουλου» ανάμεσα σε Ντάνι (για το Θεό!) και Τζον Σνόου είτε αισθάνονται μια φυσική αποστροφή προς τον αμείλικτο και κυνικό χαρακτήρα της Σέρσεϊ.

Οκ, παιδία και εγώ μαζί σας. Να επικρατήσει ο παγετώνας, η βαρυχειμωνιά και το βαθύ σκοτάδι. Να νικήσει ο τύπος και τα ζόμπι του που κάνουν την τεχνολογία inverter να μοιάζει με ανεμιστήρα δαπέδου.

Ωστόσο, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ο Night King να είναι ένας χαρακτήρας πολύ οικείος. Το έγραψε απέξω-απέξω ο Χρήστου τις προάλλες σε ένα κείμενο σχετικά με την ταυτότητα του Μπραν Σταρκ, όμως πλέον υπάρχουν και άλλες ενδείξεις ότι Night King και Σταρκόπουλο είναι το ίδιο πρόσωπο.

Και υπάρχουν τρεις πολύ δυνατές ενδείξεις για αυτό. Άλλωστε, αν διωψάμε για κάτι στο Game of Thrones, αυτό είναι οι θεωρίες συνωμοσίας που προκύπτουν μετά από κάθε επεισόδιο.

1. Ο Διάλογος με τα Παιδιά του Δάσους

Δεδομένου ότι πολλά από όσα συμβαίνουν στη σειρά, οφείλονται στο χάος και στους κύκλους που βλέπει ο Μπραν όταν τριπάρει με το μυαλό του σε μέρη και καταστάσεις που θα έκαναν ακόμα και τον πιο φανατικό ρέιβερ να νιώσει άβολα, ο Μπραν είχε κάνει warge στον άνθρωπο που τελικά μεταμορφώθηκε στον Night King από τα Παιδιά του Δάσους. Αυτόν εδώ τον τύπο.

night s king creation 605

Ο Μπραν είχε αποκτήσει έλεγχο πάνω του προκειμένου να πείσει τα Παιδιά του Δάσους να το ξανασκεφτούν. Όπως βλέπεις όμως και από τη φωτό, η κατάσταση δεν ήταν υπέρ του Μπραν.

Επομένως, είναι πιθανό να ο Μπραν να παγιδεύτηκε εκεί όταν τα Παιδιά του Δάσους δημιούργησαν τον Night King. Και λέμε παγιδεύτηκε, διότι, όπως είχε εξηγήσει στον Μπραν το προηγούμενο κοράκι με τα τρία μάτια, εάν κάποιος μείνει για πολύ στο παρελθόν, τότε δεν θα μπορέσει να επιστρέψει.

Χμμμ… τα παραπάνω ωστόσο ίσως να μην είναι αρκετά για να «δέσει« η θεωρία. Για θυμήσου όμως τι είχε πει στον Μπραν ένα από τα Παιδιά του Δάσους όταν κουβέντιαζαν για τους λόγους που δημιούργησαν τον Night King: «Ήμασταν σε πόλεμο. Μας έσφαζαν και έκοβαν τα ιερά μας δέντρα. Έπρεπε να προστατευτούμε». Αυτός, ήταν άλλωστε και ο βασικός λόγος που τα Παιδιά του Δάσους αποφάσισαν να δημιουργήσουν τον Night King: ήθελαν να έχουν ένα αποτελεσματικό μέσο ενάντια στους ανθρώπους. Απλώς μετά, χάθηκε κάθε έλεγχος και το σχέδιο δεν εξελίχθηκε όπως είχε προβλεφθεί.

Όταν ο Μπραν ρώτησε από ποιους έπρεπε να προστατευτούν, το παιδί απάντησε: «Από εσάς». Παρόλα αυτά, το «From you»  που ακούγεται στον πρότυπο διάλογο, μπορεί να σημαίνει και «από εσένα», δηλαδή από τον Μπραν. Καλό;

2. Το συνολάκι του Μπραν και του Night King

Για θυμήσου λίγο πώς μοιάζει αυτός ο θερμός και εγκάρδιος άνδρας (αν μπορούμε να τον αποκαλέσουμε έτσι) που λέγεται Night King.

game of thrones the night king

Για πρόσεξε λίγο την περιβολή του. Σου θυμίζει κάποιον; Για δες λίγο πιο προσεκτικά.

Μήπως σου θυμίζει τα ρούχα που φοράει αυτός εδώ;

thrones bran2 1200x743

Δεδομένου ότι στον Γνωστό Κόσμο δεν υπάρχουν αλυσίδες ρούχων ώστε να έτυχε ο Μπραν με τον Night King να αγοράσουν τα ίδια, τότε η ομοιότητα στην ενδυμασία τους δεν μπορεί να είναι τυχαία.

Ακόμα δεν πείστηκες;

Σου έχω και τρίτο στοιχείο.

3. Η ευημερία και η ασφάλεια του Γουέστερος

Ο Μπραν είναι ιδεαλιστής, πιστεύει σε αυτό που λέμε κοινό καλό και όντας το κοράκι με τα τρία μάτια αυτό θα κληθεί να υπηρετήσει. Σκέψου κιόλας πόσο πολύ είχε σοκαριστεί όταν έπιασε Σέρσεϊ και Τζέιμι στα πράσα στον πρώτο κύκλο.

Ο Μπραν λοιπόν μπορεί να επεδίωξε να παγιδευτεί επίτηδες στο σώμα του μελλοντικού Night King, διότι γνώριζε ότι μόνο η απειλή του Night King και του στρατού του θα μπορούσε να ενώσει όλο το  Γουέστερος σε ένα κοινό σκοπό. Μόνο μια τέτοια τρομακτική απειλή, από την οποία θα κινδύνευαν όλοι με αφανισμό, θα έφερνε ειρήνη στα 7 βασίλεια.

ezgif 1 1091eccf1e

Και όλα αυτά τα γνωρίζει, επειδή ακριβώς είναι το κοράκι με τα 3 μάτια.

Ο Μπραν ήθελε να ελέγχει τον άνθρωπο που θα μπορούσε να αφανίσει το σύμπαν αν δρούσε εντελώς αυτόνομα. Ελέγχει λοιπόν ένα χαρακτήρα, τον οποίο αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει στο θάνατο, δηλαδή στο δικό του θάνατο, προκειμένου να σωθεί και να ευημερήσει το Γουέστερος.

Μήπως πείστηκε τώρα;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved